Transfernieuws: “Ook Wesley Sneijder naar BetCity”

Sportmarketeer Chris Woerst kwam met het opmerkelijke nieuws dat Wesley Sneijder een “transfertje” maakt naar BetCity. Dit deed hij op vrijdag 8 april in de uitzending van het televisieprogramma Veronica Inside. De voormalig koning TOTO zou het middelpunt moeten worden van een nieuwe televisieprogramma. Hiermee lijkt BetCity slim in te spelen op het reclameverbod dat er gaat komen voor de goksites in Nederland.

Vanaf het moment dat de legalisering van de online gokwereld in Nederland was BetCity er als de kippen bij. Ze kregen als één van de eerste goksites een vergunning en pakte uit met Andy van der Meijde als boegbeeld. Hij werd het gezicht van de “speel slimmer” campagne en trok de aandacht met de tekst “psssst, ik heb een transfertje gemaakt”. Hiermee doelt hij natuurlijk op zijn verleden als Koning TOTO.

BetCity
8.4/ 10
Ksa vergunning Betrouwbaar Breed assortiment gokspellen Wedstrijd van de week Storten met iDEAL
Welkomstbonus
tot €100 aan gratis spins
Bezoek goksite

Wesley Sneijder volgt Andy van der Meijde naar BetCity

Na Andy van der Meijde heeft nu dus ook Wesley Sneijder zich aangesloten bij de goksite BetCity. De oud internationals en spelers van Ajax gaan samen een programma presenteren met BetCity als sponsor. Althans dat zijn de woorden van Woerts, die eerder ook al aangaf dat Holland Casino online de bettingpartner van de Eredivisie wordt. Hiermee proberen de legale goksites alsnog hun televisie aandacht te krijgen nu gokreclames verboden worden.

Ook Sjaak Zwart lijkt zich met het nieuwe programma te gaan bemoeien. Dat zou betekenen dat er nogmaals een oud international, speler van Ajax en koning TOTO wat gaat doen voor BetCity. In het programma zijn de heren verantwoordelijk voor een team met ongetrainde mannen, met als doel er een volwaardig voetbalteam van te maken. Van oorsprong komt dit concept uit Denemarken, en is er ook een Belgische variant met de naam FC Nerds.

Verbod gokreclames

Tijdens dezelfde Veronica Inside uitzending gingen de tafelgasten kort in op het aanstaande reclameverbod. Vanaf juni worden deze in de ban gedaan, en ook rolmodellen zijn niet meer toegestaan. Het lijkt er op dat het programma, met BetCity als sponsor, een oplossing is voor die nieuwe regelgeving. Hierdoor zouden de boegbeelden alsnog verbonden kunnen zijn aan de goksite, maar zelf heeft BetCity hier nog geen uitspraken over gedaan.

Daarentegen hebben Johan Derksen en René van der Gijp wel hun mening gegeven. Lees deze hieronder.

“Die twee zijn wel twee characters. Ik kan me voorstellen met die twee, kun je een programma maken. Maar je moet wel het goede idee hebben, wat hij [Van der Gijp] zegt. We hebben dat al eens vaker gehad, Rob Jacobs heeft ook wel eens zoiets gedaan met een elftal coachen… dat is nooit echt leuk.”

Johan Derksen

Derksen, die met zijn opmerking over Rob Jacobs doelde op het programma 3e Klasse D uit 2008, werd op dat punt bijgestaan door Van der Gijp:

“Laat ik ze één tip geven; dat ze wel heel goed uitkijken wat ze gaan doen. Want als je op reclamebureaus moet afgaan, krijg je alleen maar kut-ideeën. […] Je moet tv maken aan tv-mensen overlaten. Niet aan reclamebureaus.”