Wanneer moet je stoppen met gokken?

Veel spelers weten niet wanneer ze moeten stoppen met gokken. Dit kan je van twee kanten bekijken. Het zou kunnen betekenen hoe je weet wanneer je een specifieke goksessie moet stoppen of het kan betekenen dat je misschien met een gokprobleem zit en dan voorgoed zou moeten stoppen.

Hieronder staat beschreven hoe je het in beide situaties zou kunnen weten en wat je eraan moet doen om te voorkomen dat gokken een probleem vormt. Het moet een bron van plezier zijn en niet een bron van problemen en schulden. Je hebt het in principe zelf in de hand, maar dan moet je wel weten wanneer het tijd is om te stoppen met gokken.

Technieken voor geldbeheer – wanneer stoppen met gokken

Een van de meest populaire manieren om te proberen de goksites en hun gokspellen te verslaan, is door winstdoelen en stop-loss-limieten in te stellen. Dit soort strategieën worden ‘technieken voor geldbeheer’ genoemd. Eerst moet je ‘bankrolls’ opzetten. De eenvoudigste definitie van een casino-bankroll is het bedrag dat je opzij hebt gezet om mee te gaan gokken.

Sommige gokkers kiezen ervoor om hun bankrolls te verdelen, maar dit heeft geen effect op de formule achter het winnen. Stel, je plant een reis naar een goksite die vijf dagen duurt en je hebt €1.000 om mee te nemen en om mee te gaan gokken. Een geldbeheerder zou je vertellen dat je die bankroll van €1.000 moet verdelen in vijf bankrolls (elke dag €200).

Bepaal vooraf met hoeveel geld je wil gaan gokken

Windoelen en stop-loss-limieten

Een winstdoel is een bedrag dat je hoopt te winnen tijdens het gokken bij een goksite. Als je je overwinningsdoel hebt bereikt beëindig je die sessie. Het is een willekeurig bedrag dat je zelf kunt kiezen. De meeste geldmanagers houden ervan om een winstdoel te stellen met een percentage van je sessie bankroll. Als je een bankroll van €100 voor een blackjack sessie hebt en je stelt een winstdoel in van €40, dan is dit 40% van je bankroll. Je speelt voor €5 per hand en op elk moment wanneer die stapel fiches voor je €140 bereikt, stop je en ga je op zoek naar iets anders dat je met je tijd kunt doen.

Nu je bankrolls begrijpt en win-doelen kunt instellen, ken je 2/3e van de geldbeheer technieken. Het laatste stukje van de puzzel is de stop-loss-limiet. Dit is het tegenovergestelde van het winnende doel. Het is een bedrag dat, als je het eenmaal bent kwijtgeraakt, aangeeft dat het tijd is om te stoppen. Als je opnieuw €40 gebruikt met een €100 sessie bankroll, stop je wanneer je bankroll tot €60 is gedaald. Je speelt totdat je in totaal €40 hebt gewonnen of verloren en daarna stop je. Met een stop-loss-limiet behoud je zelf de controle. Je jaagt dan niet je gehele bankroll er doorheen, maar bent bewust van het geld waar je mee speelt.

Factoren die aangeven wanneer je moet stoppen met gokken

Het is duidelijk dat je stopt met spelen zodra je denkt het gevoel krijgt dat de goksite in de gaten houdt. Je stopt ook met spelen als je moe wordt. Als je moe bent, ga je fouten maken. Hoe meer fouten je maakt, hoe kleiner de kans op winst. Als de spelomstandigheden veranderen zodat ze niet langer gunstig voor je zijn, is het tijd om verder te gaan.

Als het op gokproblemen aankomt en je het idee hebt dat je hier last van hebt, is dat het antwoord dat je onmiddellijk moet stoppen. Sommige mensen denken dat je niet echt verslaafd kunt raken aan gokken, maar bij gokken krijg je echter dezelfde dopamine-respons als bij alcohol of drugs.

Conclusie

Wanneer moet je stoppen met gokken? Meestal is dit een willekeurige keuze. Je kunt de kansen niet verslaan door op specifieke punten te stoppen, maar je kunt technieken voor geldbeheer gebruiken om je budget beter te beheren.

Probeer verstandig te zijn en als je denkt dat je een dwangmatig gokprobleem hebt, stop dan onmiddellijk. Ga je hier te lang mee door, dan is de kans groot dat je op het eind alles verliest en je leven ruïneert. Dit moet je natuurlijk te allen tijde proberen te voorkomen.

Betrouwbare en veilige goksites