Hoe kan je verstandig gokken op sport?

Goksites geven je tegenwoordig de mogelijkheid om een weddenschap te plaatsen op een bepaalde uitkomst van een sportwedstrijd, competitie of toernooi? Hierdoor worden de wedstrijden spannender om naar te kijken. Maar hoe kan je verstandig gokken op sport? Als onze tips goed opvolgt dan voorkom je dat je onnodig snel geld verliest. Als je een account hebt aangemaakt bij een van de goksites dan kun je met een aantal klikken al een sportweddenschap plaatsen. Wees daarom goed voorbereid.

Gokken op sport is het plaatsen van een sportweddenschap op een bepaalde uitkomst. De goksites geven hiervoor bepaalde odds (quoteringen) in het gokken op sport gedeelte. Dit wordt ook wel sportsbook genoemd. De goksites bepalen zelf wat de odds zijn voor een bepaalde sportwedstrijd, maar over het algemeen besteden ze dit uit aan een software provider. Na het vaststellen hiervan worden ze gepubliceerd en kan je als speler inzetten. In principe kan je gokken op alle (semi-) professionele sportevenementen.

Kies verstandig wanneer je gaat gokken op sport

Kies een sport waar je verstand van hebt

Voor zo’n beetje iedere sport die je kan bedenken bieden goksites de mogelijkheid om er op te gokken. Je vind er erg veel verschillende sporten. Het is echter verstandig om een sport te kiezen waar je verstand van hebt. Goksites baseren hun quotering onder andere op het verleden. Daardoor kun jij met kennis van de sport, en de goede info, in het voordeel zijn.

Verstandig gokken op sport - Bet365

Bereken je kansen als je verstandig wil gokken op sport

Wil je winnend wedden tijdens het gokken op sport, dan moet je kunnen rekenen. Je moet de kansberekening maken of een quotering de juiste waarde vertegenwoordigt. Ga niet alleen op je gevoel af. Je kunt wel eens geluk hebben maar om op de lange duur te winnen, moet je berekenen of de quotering een goede waarde vertegenwoordigen. Als er meer op een ploeg wordt ingezet, kunnen de quoteringen veranderen. Hierdoor kunnen de quoteringen van de tegenstander flink omhoog gaan waardoor een weddenschap meer waarde krijgt.

Hoe bepalen de goksites hun quoteringen?

Het verleden van resultaten heeft grote invloed op de quoteringen. Ook de inzetten die worden gedaan, kunnen quoteringen doen veranderen. De goksites maken de quoteringen zo dat ze altijd winst hebben. Als er veel mensen op ploeg A gokken, dan gaat de quotering omlaag en van ploeg B gaat de quotering juist omhoog. De berekening van de quoteringen is zo gemaakt dat de goksite er uiteindelijk altijd geld aan over houdt. Is de kans 50%, dan zal de goksite bijvoorbeeld 1.90 als quotering geven. Als je verstandig wil gokken op sport dan kan je het beste hier op inspelen. Zoek de wedstrijden waar de quotering van een ploeg hoger wordt naarmate er meer mensen inzetten op de tegenpartij.

Bankroll management

Speel alleen met geld dat je kunt missen. Een veel beproefde manier is dat je iedere dag maar 10% van je bankroll gebruikt. Begin je met 500 euro dan mag je per dag voor 50 euro aan weddenschappen plaatsen. Deze 50 euro verdeel je over 10 verschillende weddenschappen, wat 5 euro per weddenschap is. Na een bepaalde tijd kijk je wat je bankroll op dat moment is en je gaat je weddenschappen aanpassen. Heb je er 800 euro van gemaakt, dan mag je voor 80 euro per dag gaan spelen. Iedere eenheid is dus 8 euro dan. Je kan wel twee eenheden op een weddenschap zetten als je overtuigd bent van een goede uitkomst. Op deze manier kun je verliezen goed opvangen. En ben je een speler die wint, dan zullen je bankroll en dus ook je inzetten blijven groeien.