Veilig gokken bij een goksite

Een ruim aanbod van leuke, attractieve goksites is leuk, maar dat maakt het kiezen soms ook best lastig. Het liefst wil je natuurlijk veilig kunnen gokken bij een goksite. Hierdoor kan je bijvoorbeeld betrouwbaar geld storten op je account, ongeacht of dit grote of kleine bedragen zijn. Dit is fijn om te weten wanneer je een beginnende speler bent.

De vergunning van de Ksa speelt een heel belangrijke rol bij veilig gokken bij een goksite. Feit is dat goksites moeten voldoen aan strenge eisen en voorwaarden om deze te krijgen. Bovendien voert de autoriteit namens de overheid ook nog eens controles uit en staan de goksites ieder moment onder toezicht. De spelers zijn daarom verzekerd van een veilige en betrouwbare speelomgeving. Mits de goksite beschikt over een vergunning van de Nederlandse Kansspelautoriteit. 

Betrouwbare goksites

Factoren die invloed hebben om veilig te gokken bij een goksite

Het overmaken van een bepaald geld bedrag naar je account is een enkel element waarbij een zekere mate van beveiliging gewenst is. Er zijn echter nog veel meer om op te noemen en hier gaan we hieronder mee verder. Hierdoor kan je bijvoorbeeld voorkomen dat je gehele account leeggehaald wordt door een hacker die mogelijk achter jouw gegevens is gekomen omdat deze opgeslagen stonden in een database die erg onveilig was. Dit soort problemen kunnen door een betrouwbaar, legaal en veilige goksite te kiezen voorkomen worden.

Let op de vergunning van een goksite

Voordat je ergens een account registreert, is het van groot belang om te kijken of het een legale goksite is. Het is handig om dit te doen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan als je eenmaal een account hebt. Als er niks staat onderaan de pagina hoeft dit niet te zeggen dat ze geen vergunning hebben, maar over het algemeen pronken ze met ke logo van de KSa. Ook kan je op de website van de Ksa een betrouwbare goksite gewoon opzoeken. Een erg simpele check die veel veiligheid oplevert.

eCORGA controleert de gokspellen

Deze organisatie controleert de software providers op veiligheid en betrouwbaarheid van de gokspellen die ze ontwikkelen. Dit maakt het gokken bij een goksite veilig en zorgt voor een eerlijke winkans. Werkt een spel niet goed, dan moet de software provider dit weer repareren. Is een spel niet veilig, bijvoorbeeld omdat het gehackt is, dan moet ook de software provider ervoor zorgen dat het weer veilig wordt. De goksite kan wel het spel verwijderen of deactiveren, wat ze ook zullen gaan doen om hun vergunning te behouden.

Merk je als speler dat een spel niet goed werkt, of zie je verschillende bugs, dan geldt nog wel dat het beste is om de klantenservice aan te spreken van de goksite. Zij kunnen klachten doorzetten. Een goede klantenservice is gelijk een extra indicatie van een veilige goksite. De werknemers doen er alles aan om alles zo vlekkeloos te laten verlopen. Waaronder dus een goede klachtenbehandeling.

SSL-ecryptie van de website en https in de adresbalk

Wellicht zegt deze term je weinig maar een beveiligde verbinding verloopt altijd via een SSL-certificaat. Dit zorgt ervoor dat al het verkeer van en naar de website voorzien is van encryptie. Je kan bekijken of jouw favoriete goksite juist wel of geen SSL-verbinding hanteert. Dit kan je gelijk zien aan een groen slotje in de adresbalk aan de linkerzijde.

Alle legale goksites met een vergunning moeten een SSL-certificaat hebben. Geen SSL, geen vergunning. Is er dus geen groen slotje te zien in de adresbalk? Sla de goksite dan over en vul vooral geen persoonlijke informatie in zoals je naam, bankgegevens of BSN. Je kan het beste direct doorgaan naar een aanbevolen goksite op Goksitesvergelijker.nl.

De andere term die een veilige website kan aantonen is ‘https://’ voor de hostnaam. Dit is een stuk veiliger dan het oude ‘http://’. De ‘s’ in de naam staat dan ook voor secure. In het kort, zonder in detail te treden, is ‘https’ een veiliger en uitgebreider protocol. Dit protocol en de verbinding die versleuteld is maakt het hackers ook weer een stuk lastiger om versleutelde gegevens te achterhalen die via deze verbinding worden verzonden.

Conclusie

We raden nogmaals aan om altijd even voor jezelf te controleren of de goksite waar jij wilt gaan spelen voldoet aan alle gestelde veiligheidseisen die hierboven te vinden zijn. Of je kunt een goksite op deze pagina te selecteren. Wij hebben namelijk enkel op deze site de meest betrouwbare online goksites weergegeven. Wat jou de nodige moeite weer bespaart. Dit houdt in dat de goksites die hier zichtbaar zijn stuk voor stuk in het bezit zijn van een vergunning, ontvangen door de bevoegde organisaties en legaal open mogen. Ze zorgen voor veiligheid van de speler en zijn gegevens, zodat jij je kan focussen op spelen van je favoriete gokspel.