Unibet ontvangt vergunning als legale goksite in Nederland

Vandaag de dag ontvangt Unibet een vergunning van de Kanspelautoriteit. Zo valt te lezen in het persbericht van het moederbedrijf Kindred Group plc. Binnen nu en afzienbare tijd zal de goksite weer haar diensten aanbieden in Nederland en kunnen de spelers er weer terecht voor leuke gokspellen en gokken op sport.

Vorig jaar moest Unibet, tot grote teleurstelling van vele spelers, verplicht de markt verlaten. De goksite moest vlak voor de legalisering in de spreekwoordelijke wachtkamer gaan zitten, maar vandaag ontvangt Unibet dan eindelijk de vergunning. Dit betekent dat ze de negentiende legale goksite in Nederland zijn. De verwachting is dat ze dan ook snel live gaan.

Kindred Group plc (Unibet) ontvangt vergunning

In het jaarverslag van 2021 gaf het moederbedrijf Kindred Group plc al aan dat het een vergunning voor de Nederlandse online gokmarkt had aangevraagd. Waar vele goksites dit al eerder mochten doen, zat Unibet eerst nog in een afkoelingsperiode. Dit omdat ze zich voor de legalisering niet helemaal aan de afspraken hielden. Maar vandaag kwam dan toch echt verlossende woord.

Via de eigen website liet men weten dat Unibet de negentiende legale goksite van Nederland zal zijn. Henrik Tjärnström, de CEO van de Kindred Group, reageerde dan ook verheugd op het verkrijgen van de vergunning in Nederland. Hij sprak daarover de volgende woorden:

“Wij zijn verheugd dat wij een Nederlandse vergunning hebben ontvangen. Nederland is een grote en belangrijke Europese markt voor Kindred Group. De afgelopen tien jaar hebben wij ons sterk gemaakt voor een vergunningstelsel in Nederland en andere markten. Inmiddels hebben wij in 20 jurisdicties een vergunning. Nu is het moment om ook in Nederland te laten zien dat wij op een veilige en verantwoorde manier online kansspelen kunnen aanbieden. Als één van de grootste beursgenoteerde online kansspelaanbieders ter wereld willen wij onze kennis en ervaring inzetten om een actieve bijdrage te leveren aan een veilige Nederlandse online kansspelsector. Daarbij investeren wij in onderzoek en technologie om de kwaliteit van ons aanbod en platform continu te verbeteren.”

Unibet.nl

Op de goksite Unibet.nl kunnen de Nederlandse spelers in een betrouwbare en veilige omgeving online gokken. Tevens zal Unibet Impact gelanceerd worden. Dat is een uniek samenwerkingsprogramma met maatschappelijke organisaties en vele partijen in de top- en amateursport. Hiermee zal de goksites de verantwoordelijkheid nemen op gebied van verantwoord spelen, het tegengaan van matchfixing en de Nederlandse sportcultuur bevorderen.

Niet zo vreemd dat ze zich binnen Unibet zo richten op de sport in Nederland, ze zijn namelijk jaar en dag bekend geweest met hun aanbod om te gokken op sport. Naast het wedden op sport zal Unibet ook een gedeelte van de goksite lanceren met een uitgebreid aanbod gokspellen. Denk bijvoorbeeld aan online gokkasten, online roulette en online blackjack. En uiteraard ontbreekt het ook niet aan een live casino.

Een andere reden waarom Unibet zo populair is in Nederland, is het pokeraanbod van de site. Online poker is één van de onderdelen die de goksite de afgelopen jaren enorm heeft ontwikkeld. Het lanceerde haar eigen ontwikkelde online pokersite die vooral gericht is op recreatieve spelers. Je kunt bij Unibet Poker toernooien en cashgames spelen met uiteenlopende limieten.