Unibet en Ajax slaan handen ineen

Dat Unibet de nieuwe partner van Ajax is geworden werd vandaag bekend op het officiële platform van de Amsterdamse voetbalclub. De gesloten sponsorovereenkomst zal lopen tot 2026, wat dus betekent dat er een vierjarig contract is getekend dat per direct in gaat. De samenwerking volgt nadat Unibet op 8 juni 2022 een vergunning heeft gekregen voor het aanbieden van online kansspelen in Nederland.

De geruchten gingen al enige rond, maar vandaag ging de spreekwoordelijke kogel eindelijk door de kerk. Goksite Unibet gaat Ajax ten minste tot 2026 sponsoren, zo staat op ajax.nl. Nu de goksite de Nederlandse vergunning binnen heeft mag het eindelijk de deal met Ajax rond maken. Unibet kreeg op 8 juni haar kansspelvergunning en de verwachting is dat het zeer binnenkort haar diensten zal gaan aanbieden in Nederland.

Goksites die al live zijn

Unibet als nieuwste partner van Ajax

Unibet is opgericht in 1997 en maakt deel uit van Kindred Group, één van ’s werelds grootste beursgenoteerde online kansspelaanbieders met negen merken in het portfolio. Inmiddels hebben ze een vergunning gekregen en zijn ze de negentiende goksite met een vergunning in Nederland. Spelers kunnen via Unibet onder meer op een breed scala aan sportwedstrijden wedden en exclusieve gokspellen spelen.

Ajax en Unibet hebben in de overeenkomst opgemaakt dat beide partijen zich gaan inzetten op het vlak van matchfixing preventie, verantwoord spelen en mentale gezondheid. Zo gebruikt het gokbedrijf het Player Safety Early Detection System (PS-EDS), een systeem dat is ontworpen om vroegtijdige tekenen van probleemgokken bij spelers op te sporen.

Ajax zegt het volgende over Unibet en de deal

Menno Geelen, commercieel directeur Ajax: “We zijn verheugd met Unibet als onze nieuwste partner. Unibet staat wereldwijd bekend als voorloper op het vlak van verantwoord spelen. In ons partnership zal dit nadrukkelijke aandacht krijgen. Unibet onderscheidt zich bovendien door een hoogkwalitatief spelaanbod waar fans veel plezier uit halen. Ook dat zullen we met gezamenlijke content en activatie ondersteunen. Daarnaast zullen we ons gaan inzetten voor Unibet Impact.”

Unibet impact

Lennart Kessels, General Manager van Unibet Nederland: “Wij zijn ontzettend trots dat wij met Ajax gaan samenwerken. Binnen ons partnership investeren we ook in Unibet Impact. Dit is een uniek programma gebaseerd op samenwerkingen met partijen uit de top- en amateursport en maatschappelijke organisaties. Met Unibet Impact zetten we in op voorlichting over verantwoord spelen, preventie van matchfixing en initiatieven voor supporters.”

“Specifiek met Ajax willen we ons richten op verantwoord spelen in relatie tot mentale gezondheid. De komende periode gaan we onderzoeken hoe we dit exact vorm gaan geven en daarbij ook leren van initiatieven die we elders in de wereld reeds hebben ondersteund. Wij kijken ernaar uit om dit samen met Ajax uit te rollen.”