Unibet en AZ gaan samenwerking aan

Opnieuw een nieuwe samenwerking tussen een goksite en een voetbalclub: Unibet en AZ sluiten een partnership af voor meerdere jaren. Dit hebben de Alkmaarders zelf bekend gemaakt op hun officiële website. Dit betekent alweer de tweede goksite waarmee AZ een sponsordeal geeft. Eerder werd ook al bekend dat Kansino de nieuwe hoofdpartner is en zal pronken op het shirt.

AZ is, uitgezonderd van Unibet en Kansino, ook al eerder in verband gebracht met andere goksites. Zo zou de voetbalclub ook in zee gaan met BetCity, maar die deal ketste uiteindelijk af. De voornaamste reden hiervoor zou de deal met Unibet zijn, die dus wellicht toen al in de pijplijn zat. Ook voor Unibet is het niet de eerste kennismaking met een voetbalclub. Sinds de lancering in Nederland hebben ze al meerdere deals gesloten met zowel Eredivisie- als Keuken Kanpioen Divisie teams.

Unibet en AZ sluiten partnership

Bij Unibet en AZ zijn ze zeer enthousiast na het sluiten van hun partnership. Met de overeenkomst zal Unibet met naam en logo zichtbaar zijn in het stadion en op de website van AZ. De voetbalclub omschrijft de goksite als “bekende speler in de internationale sportwereld” en ze spelen een voortrekkersrol in en bij het promoten van verantwoord spelen.

“Unibet is een gerenommeerd Europees merk, dat daarmee goed aansluit bij de ambities van AZ. De samenwerking wordt op verschillende wijzen ingevuld.”

Robert Eenhoorn, Algemeen directeur AZ

Voor Unibet is AZ de volgende voetbalclub die zich laat sponsoren door de goksite. Eerder deze week waren het ook al De Graafschap en Telstar die in zee gingen met Unibet. Samen gaan ze de ‘Kist Cup’ organiseren, die in het teken zal staan van stichting Casper. Ook Heracles Almelo sluit zich aan bij de goksite, maar wat de insteek van deze samenwerking wordt is nog niet bekend.

De meest spraakmakende deal van Unibet was echter die met landskampioen Ajax. Vlak na de lancering van de goksite op 8 juni werd bekend gemaakt dat ze een deal hebben met elkaar. In dit persbericht viel ook te lezen dat ‘Unibet Impact’ een belangrijke rol ging spelen bij deze samenwerking. Met dat project wil Unibet haar verantwoordelijkheid nemen op gebied van eerlijk en verantwoord spelen. Niet iedereen was hier zo enthousiast over en het leidde zelfs tot Kamervragen van Mirjam Bikker (ChristenUnie).

Onze partners