Tombola eerste goksite met nieuwe waarschuwende tekst in haar reclames

Bingosite Tombola gaat dit weekend als eerste met de nieuwe tekst “Wat Kost Gokken Jou? Stop Op Tijd 18+” reclames op televisie laten zien. Vanaf April is iedere goksite met een Nederlandse vergunning dit verplicht, maar Tombola neemt daarin dus het voortouw. Alle marketing uitingen zullen straks de genoemde tekst bevatten. Tijdens het kamerdebat op 15 december 2021 gaf Dekker aan dat hij de goksites de tijd wilde geven om de nieuwe waarschuwende tekst in te voeren. Daaruit kwam naar voren dat hij 1 april 2022 een haalbare datum vond voor algehele invoering.

Met het invoeren van de Wet Kansspelen op afstand, was ook besloten dat er een nieuwe waarschuwende tekst moest komen. Al in 2016 had de regering besloten dat “Speel bewust, 18+” aan vervanging toe was, en het Trimbos-instituut kreeg de opdracht iets nieuws te bedenken. Begin november 2021 gaven de drie brancheorganisaties (NOGA, VAN Kansspelen en VNLOK) aan het meeste heil te zien in de waarschuwende tekst “Voorkom Spijt, Stop op Tijd 18+”. Half november liet demissionair minister Sander Dekker (VVD) echter weten dat er gekozen was voor “Wat Kost Gokken Jou? Stop Op Tijd 18+”.

Tombola
7.9/ 10
Goede klantenservice Sociale contacten in de chat Betrouwbaar Oplopende jackpot 200% goksite bonus
Welkomstbonus
Stort €25,- en speel met €75,-
Bezoek goksite

Tombola eerste met nieuwe tekst

Dat Tombola de eerste gaat zijn met de nieuwe tekst “Wat Kost Gokken Jou? Stop Op Tijd 18+” lijkt een kwestie van tijd. Aankomend weekend zal de nieuwe waarschuwende tekst te zien zijn in de reclames van de bingosite. Daarnaast worden ook de digitale campagnes en hun eigen website helemaal up to date gemaakt met de nieuwe tekst. Tevens zullen de reclames van Tombola voortaan korter zijn. In plaats van 25 seconden, zijn de reclames straks 15 seconden per keer. Hiervan zullen drie verschillende varianten komen, en geen van allen bevat meer bonusvermeldingen.

Marc Smit over de nieuwe waarschuwende tekst

Tombola’s countrymanager Marc Smit heeft een reactie gegeven op het invoeren van de nieuwe waarschuwende tekst:

“In de maatschappelijke en politieke discussie omtrent gokreclames, de hoeveelheid ervan, geen bonus-communicatie, geen gebruik maken van bekende Nederlanders (lees: rolmodellen), en nieuwe slogan, willen wij als Tombola ook niet wachten tot 1 april en meteen starten. We willen een reclame tonen die passend is volgens de nieuwe strengere regels die we elkaar (de operators) opgelegd hebben. Wachten tot uiterste datum van 1 april lijkt ons niet handig en zal de discussie ook niet verminderen. In april horen we meer over verdere restricties dus we kunnen wel wachten en maar doorgaan, maar dat is naar mijn mening de verkeerde strategie.”

Online bingo

Tombola richt zich voornamelijk op het aanbieden van online bingo. Dit is één van de meest makkelijke kansspelen voor geld. Iedereen kent wel de traditionele variant waarbij een bingomolen gebruikt wordt, maar tegenwoordig zijn er dus ook goksites waar je online bingo kunt spelen. Dit worden ook wel bingosites genoemd, en zijn speciaal ingericht voor de liefhebbers van online bingo. Tombola is hier een goed voorbeeld van op de Nederlandse online gokmarkt.

Voor wie denkt dat bingo een saai gokspel is dat vooral door ouderen gespeeld wordt, geldt dat dit absoluut niet waar is. Online bingo is meer dan alleen een gokspel. De bingosites hebben over het algemeen allemaal een chatfunctie, dit zorgt voor extra interactie met je medespelers. Iedereen heeft het doel om zelf een patroon of volle kaart te krijgen, maar toch is de sfeer zeer gemoedelijk. Om je doel te behalen heb je bijvoorbeeld één volle rij nodig, maar ook andere patronen kunnen leuke prijzen opleveren.