Ksa ziet het aantal promotionele kansspelen toenemen

Volgens de Kansspelautoriteit zijn er steeds meer goksites die gebruik maken van promotionele kansspelen. Dat wil zeggen dat ze gokspellen en/of een bonus gebruiken om zichzelf onder de aandacht te brengen. Echter gelden er strenge reclameregels voor dit soort acties, en daarom wijst de Ksa de goksites nu op de voorwaarden die vermeld staan in de Wet kansspelen op afstand.

Promotionele kansspelen zijn niet gelijk verbonden in Nederland, maar er gelden wel strikte regels voor het gebruik hier van. Ze worden gereguleerd door de Gedragscode promotionele kansspelen. Goksites proberen hiermee extra spelers aan te trekken of een bepaald gokspel in de spotlights te zetten. Een voorbeeld is een Like & Win-actie op de social media-accounts van een goksite.

Regels voor promotionele kansspelen

Eén van de regels is dat er geen kosten aan verbonden mogen zijn voor de spelers. Desondanks weten de goksites het toch te gebruiken om spelers aan te trekken, zoals met het weggeven van gratis spins en sportweddenschappen. Toch moeten de goksites hier wel heel voorzichtig mee zijn. In de Wet kansspelen op afstand staan namelijk strenge voorwaarden die hiervoor gelden.

De potentiële- en bestaand spelers moeten door die strenge regels die gelden op gebied van gokreclames beter beschermd worden tegen die risico’s die er aan online gokken verbonden zitten. Zo mag een goksite zich niet richten op bijvoorbeeld minderjarigen, jongvolwassenen en andere kwetsbare groepen. Om te zien of goksites zich daadwerkelijk houden aan deze regels, gaat de Ksa actief controleren, zo schrijft het in het nieuwsbericht. Indien men overtredingen constateert zal de toezichthouder er niet voor schuwen handelend op te treden.

Betrouwbare goksites

 • Welkomstbonus
  #ad 100% tot €100,- aan sportweddenschappen
  Gokken op sport Beste bookmaker Klantenservice 24/7 bereikbaar Ruim aanbod gokspellen Storten met iDeal
  Bet365
  8.7/ 10
  Bezoek goksite
 • Welkomstbonus
  100% tot €250,-
  Klantenservice 24/7 bereikbaar Ruim aanbod gokspellen Mooie bonussen Storten met iDeal Promoties en toernooien
  Casino 777
  8.5/ 10
  Bezoek goksite
 • Welkomstbonus
  tot €100 aan gratis spins
  Ksa vergunning Betrouwbaar Breed assortiment gokspellen Wedstrijd van de week Storten met iDEAL
  BetCity
  8.4/ 10
  Bezoek goksite
 • Welkomstbonus
  100% tot €250 bonustegoed
  Gokken op sport Veilig en betrouwbaar Overzichtelijke goksite Leuke welkomstbonus Loyaliteitsprogramma
  Circus
  8.4/ 10
  Bezoek goksite