Zo speel je een paar negens bij blackjack

Als je een paartje ontvangt, in dit geval een paar negens, dan heb je de mogelijkheid om deze kaarten te splitsen. Je moet dan een extra inzet plaatsen welke even groot is als de originele inzet. Let op: ondanks dat je mag splitsen, betekent dit niet dat je moet splitsen! Bij sommige paren is het beter om niet te splitsen. Hieronder bespreken wat je het beste kan doen doen met een paar negens bij online blackjack.

Wanneer je een paar negens uitgedeeld krijgt bij blackjack dan heb je twee opties om voor te kiezen:

  • Passen met een puntentotaal van achttien
  • De twee negens splitsen in twee handen, met elk beginnend met een waarde van negen

Basisstrategie voor het spelen van een paar negens

  • Splits wanneer de dealer zijn kaart een 2 tot 6 is of een 8 of 9
  • Passen wanneer de dealer zijn kaart een 7, 10 of Aas is

Bovenstaande strategie zou je moeten helpen, ongeacht het aantal decks dat in gebruik is bij het blackjack spel naar keuze.

Redenen om deze blackjack strategie te gebruiken

De enige reden waarom je zou moeten splitsen met een paar negens is in het geval van:

  • Het levert meer geld op dan dat je zou passen
  • Je verliest minder geld dan dat je zou passen

Wanneer de dealer bij blackjack een zwakke 2 tot 6 open heeft liggen, dan kan je het beste kiezen om een paar negens te splitsen omdat je meer geld zal winnen dan dat je zou passen met een puntentotaal van 18. De dealer heeft een relatief hoge kans om over de 21 heen te gaan, en door middel van je kaarten te splitsen, heb je de mogelijkheid om meer geld in te zetten op het moment wanneer de kansen van de dealer het slechtst zijn.

Wanneer de dealer een 7 open heeft liggen, dan kan je het beste passen in plaats van de negens op te splitsen in twee handen. De dealer heeft een goede kans om een van de vier kaarten met een waarde van tien te krijgen als de kaart die dicht op tafel ligt, die ervoor zorgt dat de dealer een puntentotaal van 17 heeft, wat ertoe leidt dat je de hand wint met een waarde van 18.

Handige tip: Leer ‘Paren splitsen’ met een basisstrategie voor online blackjack.

In het geval dat de dealer een 8 open heeft liggen, dan win je meer geld als je direct past met 18 maar je wint zelfs meer geld door middel van te splitsen.

Wanneer de dealer een sterke 9, 10 of Aas open heeft liggen, dan zijn je kansen om geld te winnen bij blackjack stukken minder. Het passen met een waarde van 18 is een slechte keuze, maar splitsen ook. Echter, je verliest minder geld op de lange termijn als je met deze hand past.

Het opnieuw splitsen van negens

Als de regels toe staan dat je opnieuw kunt splitsen met kaarten, dan is dit een groot voordeel voor jou als speler. Als voorbeeld, als je een paar negens uitgedeeld krijgt tegen een openliggende 6 van de dealer, dan zou je de negens moeten splitsen. Laten we ervan uitgaan dat je nog een negen uitgedeeld krijgt op je eerste gesplitste negen.

Dan zou je deze hand nogmaals moeten splitsen in een derde hand. Als de goksite het toe staat dat je tot vier handen kunt splitsen, dan zou je de hand tot maximaal vier keer moeten splitsen bij blackjack als je nog een keer een negen ontvangt.

Speel online blackjack bij een van deze goksites

Conclusie

Je wint altijd meer geld of je verliest minder geld als je de bovenstaande basis strategie voor het splitsen, of het nemen van kaarten bij een paar negens. Goksitesvergelijker.nl voorziet je van de beste online blackjack tips en geeft advies over hoe je blackjack op de juiste manier speelt.

Een aanrader is onze blackjack basisstrategie tabel om te gebruiken en er zo voor te zorgen dat je optimale winkansen hebt tijdens het splitsen, verdubbelen van de inzet of het nemen van kaarten of het passen van handen.