Nederlandse goksite vergunning

De Tweede Kamer heeft in 2016 de nieuwe wet Kansspelen op afstand (KOA) aangenomen, die online gokken in Nederland legaal zou moeten maken. Deze aanpassing heeft ruim 50 jaar op zich laten wachten. Sinds 1964 bleef de Nederlandse kansspelwet ongewijzigd. Verscheidene politieke partijen waren het continu niet eens met de voorwaarden waaraan een goksite met vergunning zich moeten houden wanneer het aangenomen wetsvoorstel van kracht is.

Door de wijziging zal het straks de Wet Kansspelen op afstand genoemd. Deze maakt het mogelijk voor spelaanbieders om in Nederland een goksite vergunning aan te vragen. Het duurt nog tot 1 oktober 2021 voordat er Nederlandse goksite vergunningen verstrekt worden.

De Kansspelautoriteit doet zorgvuldig onderzoek, en werkt met strikte regels en voorwaarden voordat zij zomaar een goksite vergunning verlenen. Er wordt een achtergrond controle uitgevoerd naar eigenaren van gokbedrijven die een aanvraag hebben gedaan. Aanvragers hebben een goed concept-beleid nodig voor het tegengaan van kansspelverslaving en een CRUKS voor het buitensluiten van spelers hebben. Er wordt aan de hoogste standaarden voldaan als het gaat om veiligheid en beveiliging.

De huidige Wet Kansspelen op afstand

De huidige wet (KOA), voorheen Wet op de Kansspelen, was al meer dan 50 jaar oud voordat de Eerste Kamer ermee instemde. Hoewel erin wordt aangegeven hoe gokken in Nederland gereguleerd is, missen er teveel regeltjes m.b.t. het online gokken. Toen deze wet werd opgesteld bestond er geen internet, en was er dus helemaal geen sprake van. Niemand had voor ogen kunnen houden dat het internet zo snel kon groeien. En al helemaal niet dat vandaag de dag bijna iedereen in het bezit is van een mobiel apparaat of desktop met een 4G internetverbinding. Des te meer reden voor een wijziging van de wet. Zonder een wijziging is het online gokken in Nederland namelijk verboden bij goksites die vanuit het buitenland opereren.

Vanaf 1 oktober 2021 vind je Nederlandse goksites die volgens de Wet Kansspelen op afstand op een legale manier hun kansspelen aan mogen bieden aan de Nederlandse consumenten. Tot die tijd kan je als Nederlander legaal online gokken bij kansspelaanbieders die een vergunning van Malta of Cyprus hebben. Op Goksitesvergelijker.nl vind je betrouwbare goksites terug die in het bezit zijn van deze belangrijke goksite vergunning.

Top 10 goksites met vergunning

Vergunning Nederlandse goksites

Vanaf het moment dat de goksite in de Nederlandse taal wordt aangeboden, en in het bezit is van een Ksa vergunning, dan kunnen we spreken van ‘echte’ Nederlandse goksites. Nu zijn goksites niet in Nederland gevestigd, maar in andere landen (voornamelijk Malta, Curaçao, Cyprus &). In 2017 begon de Kansspelautoriteit meer actie te ondernemen m.b.t. illegale kansspelaanbieders.

Het gevolg van de striktere regels van de Ksa zorgden ervoor dat goksites niet meer in de Nederlandse taal zijn. In plaats daarvan vind je ze vaak in het Engelstalig terug, en kan je ze instellen om in de Duitse, Zweedse of Finse taal te bekijken. Dit zijn landen waar het al legaal is om online te gokken.

Nederland is een van de laatste landen die nog niet in het bezit is van een eigen autoriteit. Gelukkig gaat dat in 2021 veranderen als de Wet Kansspelen op afstand van kracht gaat zijn. Verder zal de kansspelaanbieder belasting af gaan dragen en is dat nu nog niet het geval. Op het moment dat er kansspelbelasting wordt afgedragen, kan je deze gokbedrijven pas echt bestempelen als “Nederlandse goksites”.

Rapporten uitkeringspercentages worden vrijgegeven

Deze rapporten worden vrijgegeven door onafhankelijke instanties die toezicht houden op de betrouwbaarheid en eerlijkheid van een goksite. Het is belangrijk dat de software wordt aangedreven door een Random Number Generator. Dan ben je verzekerd van eerlijke kansen bij de goksite.

Goksites met een Nederlandse vergunning krijgen hier vanaf 1 oktober 2021 ook mee te maken. Je weet zeker dat andere bedrijven er alles aan doen om ervoor te zorgen dat de goksite je eerlijke kansen biedt. De klantenservice moet te allen tijde beschikbaar zijn, er moet een aanspreekpunt in Nederland zelf zijn, en ga zo maar door.

Voordelen van gokken bij een Nederlandse goksite met vergunning

Terwijl goksites die op dit moment wel legaal zijn volgens de wet in de landen waar ze vandaan opereren, staat de Nederlandse wet het online gokken niet toe. Wel is het mogelijk om bij goksites te spelen die een vergunning hebben van landen die deel uitmaken van de EU. De stand van zaken of online gokken in Nederland illegaal of legaal is, is nogal vaag. Uiteindelijk heeft de Eerste Kamer op 19 februari 2019 ingestemd met de nieuwe wet en is deze op 1 april 2021 ingevoerd.

Nu de Kansspelautoriteit zich ermee gaat bemoeien als toezichthouder van Nederlandse goksites, brengt dit nog meer vertrouwen met zich mee. Spelers voelen zich vertrouwd bij een Nederlandse goksite, die tevens in het bezit is van een Nederlandse goksite vergunning. Bovendien ligt het zo allemaal wat dichter bij voor je gevoel.

Conclusie

Kies op Goksitesvergelijker.nl een betrouwbare goksite en wees verzekerd van een speelomgeving waar je beschermd blijft tegen je eigen speelgedrag. Sommige aanbieders hebben zelfs al systemen geïmplementeerd waarbij je noodgedwongen eerst speellimieten moet instellen voordat je een account kunt aanmaken.

Dit enkel ter bescherming van jezelf zodat je de controle niet uit handen geeft tijdens het online gokken. Wij vinden het een goed initiatief. Je moet niet denken dat omdat in Nederland het gokken op internet nog illegaal is tot 1 oktober 2021, dat er geen betrouwbare goksites bestaan.

Juist doordat andere landen al volgens een volledig gereguleerd spelaanbod handelen, zijn autoriteiten ervaren genoeg om straks in Nederland direct goed in te kunnen spelen op bijvoorbeeld gokverslaving, fraude, illegaliteit en criminaliteit.