Wanneer je voor het eerst online gaat gokken bij een van de goksites in Nederland, kunnen wij begrijpen dat je wellicht vragen hebt. Maar ook voor ervaren spelers kunnen er soms nog onduidelijkheden zijn. Wij van Goksitesvergelijker.nl hebben daarom en top 5 met meest gestelde vragen over goksites samengesteld. Tevens hebben wij deze vragen zo uitgebreid mogelijk beantwoord. Zodoende hopen we meer duidelijkheid te verschaffen over aan aantal belangrijke aspecten van het online gokken.
Bekijk hieronder de top 5 meest gestelde vragen over goksites. Hierbij kijken specifiek naar de legale goksites in Nederland. Deze bieden wij ook aan op onze eigen website. Er is vooral nogal wat onduidelijkheid over legaal online gokken, op het gebied van gokverslaving en hoe het zit met het uitbetalen van gemaakte winsten. Wij hopen meer duidelijkheid te verschaffen over deze belangrijke thema´s.
Betrouwbare goksites
1. Is online gokken legaal?
Is online gokken in Nederland legaal? Dat is een vraag die bij vele mensen opkomt als het gaat over dit veelbesproken onderwerp. Het antwoord hierop is ja. Met ingang van 1 april 2021 is in Nederland de Wet kansspelen op afstand (Koa) in werking gegaan. Op dat moment is de Kansspelautoriteit (Ksa) begonnen met het beoordelen van alle vergunningaanvragen die de goksites hebben ingediend. Sinds 1 oktober 2021 zijn er ook daadwerkelijk kansspelaanbieders die een Nederlandse vergunning in hun bezit hebben. Op Goksitesvergelijker.nl worden enkel goksites aanbevolen die beschikken over deze Ksa vergunning.
2. Wat als een goksite niet uitbetaald?
Als speler kan je jezelf beschermen tegen eventuele wanpraktijken van een goksite door uitsluitend bij legale aanbieders te spelen. Dan kan je er vanuit gaan dat het niet zal voorkomen dat de goksite niet uitbetaalt. En mocht je toch vinden dat de goksite niet correct is, dan kan je in contact treden met de desbetreffende autoriteit om verhaal te halen.
Soms zijn er andere factoren die meespelen waardoor een goksite niet uitbetaalt. Alvorens een klacht in te dienen is het belangrijk alle voorwaardes goed door te nemen. De meeste spelers doen dit niet voordat zij gaan spelen en raken dan teleurgesteld als ze iets verkeerd begrepen hebben. Zijn er punten onduidelijk in de voorwaardes, vraag dat dan aan de goksite alvorens te gaan spelen. Als het om veel geld gaat kunnen de emoties hoog oplopen.
De meeste misverstanden ontstaan door de minimum rondspeel vereisten van een goksite bonus. Het is niet altijd even duidelijk voor iedereen hoe dit precies werkt. Is jouw bonusgeld niet vaak genoeg rondgespeeld, dan kan jij dat geld niet opnemen. Je kan er wel mee doorspelen om de minimumvereisten alsnog te halen. Let hier dus goed op alvorens boos te worden en een klacht in te dienen, of erger nog, het ergens op internet te ventileren.
3. Hoe snel worden winsten uitbetaald?
Goksites doen er over het algemeen alles aan om jou zo snel mogelijk uit te betalen. Helaas is het niet mogelijk dit zo snel te doen als storten. Er zijn een aantal externe factoren die bepalen hoe lang het duurt tot dat jij jouw geld ontvangt. Het hangt onder andere af van de gekozen betaalmethode, de regulerende autoriteit en of al jouw documenten geverifieerd zijn.
Ten eerste zijn er de regels van de kansspelautoriteit. Een goksite moet jouw gegevens checken, belasting afdragen en de uitbetaling keurig administreren. Dit kost nou eenmaal een beetje tijd. Daarnaast moeten jouw documenten geverifieerd zijn alvorens een goksite mag uitbetalen. Mocht dit nog niet gebeurd zijn, dan kan dit extra vertraging veroorzaken. Zorg er dus voor dat je dit meteen al bij registratie goed regelt.
4. Hoe voorkom ik gokverslaving?
Gokken kan een verslavende bezigheid zijn voor sommige mensen. Dit is dus een prangende vraag voor veel spelers. Helaas zijn er in Nederland zo’n 80.000 gokverslaafden. Symptomen van een eventuele verslaving zijn niet altijd makkelijk te herkennen, maar let vooral op de volgende kenmerken:
- Verantwoord spelen wordt steeds moeilijker
- Je denkt aan niets anders dan gokken. Je staat ermee op en gaat ermee naar bed.
- Afzondering van de buitenwereld. Alles staat bij jou in het teken van gokken.
- Schulden stapelen zich op, zonder het besef dat je moet stoppen.
- Je hebt bepaalde theorieën om het online casino of de bookmaker te verslaan. Dit is echter onmogelijk.
- Gokken zorgt als enige nog voor opwinding.
- Liegen en bedriegen. Je doet er alles aan om je gokverslaving niet aan het licht te brengen.
- Anderen krijgen vaak de schuld van jouw verlies.
- Je gaat over de schreef om aan geld te komen waarmee je opnieuw kunt gaan gokken.
Er zijn een aantal dingen die jij kan doen om verslavend gedrag te voorkomen. Het is vooral belangrijk om gokken af te wisselen met andere activiteiten. Gok bijvoorbeeld maar twee of drie keer in de week. Daarnaast is het belangrijk om gokken sociaal te houden, dus doe het vooral samen met vrienden of familieleden. Samen sta je altijd sterker en kan je elkaar in de gaten houden. Zet ook een limiet in voor tijd en geld dat je aan gokken mag besteden – en houd je hieraan.
5. Kan ik op mijn mobiel gokken?
Tegenwoordig gokken veel Nederlanders op hun mobiel of tablet. Of je nou in de trein zit, of op je werk even niks te doen hebt, niets is leuker dan tussendoor even een klein gokje te wagen. Gelukkig is het steeds gebruikelijker dat een goksite een aangepaste interface heeft voor mobiele devices.
Je kan er wel vanuit gaan dat het prima navigeren is op je mobiel bij alle legale goksites. Om teleurstelling te voorkomen raden wij aan de beoogde goksite eerst op je mobiel uit te proberen en wat gratis te gokken. Registreren doe je pas, als je helemaal tevreden bent over het gebruiksgemak.