Live Crazy time

Live Crazy Time

Crazy Time is een spannend en vermakelijk spel van Evolution Gaming. Sinds 1 juli 2020 is dit spel te vinden bij verschillende live casino’s. Het lijkt op een carnavalsspel vol gevuld met bonussen. Er zitten meerdere shows in een show zelf. Crazy Time is wellicht een van de leukste gokspellen die ooit gemaakt is. En volgens Todd Haushalter, CEO van Evolution Gaming, het duurste spel ooit geproduceerd.

Goksites met live Crazy Time

Op dit moment zijn er helaas nog geen online goksites beschikbaar met een licentie van de Nederlandse Kanspelautoriteit (Ksa). Vanaf 1 oktober 2021 zullen de eerste vergunningen worden verleend. Tot die tijd is het niet mogelijk om via Goksitesvergelijk.nl te registreren bij een goksite.

Hoe speel je Crazy Time?


 1. Plaats je inzet(ten)

  Crazy Time kent acht verschillende inzetmogelijkheden. Je hebt ook de mogelijkheid om meerdere inzetten tegelijk te plaatsen. Ook kunnen deze inzetten afwijken qua hoogte van elkaar.

  Als speler dien je in te zetten op het vlak waarin jij denkt dat de pijl gaat eindigen.

  crazy time inzet 400x250

 2. De spelleider laat het rad draaien

  Het spel gaat verder doormiddel van een draai aan het rad van fortuin. Wanneer de tijd voor het inzetten van geld voorbij is, geeft de spelleider een slinger aan het wiel. Elke nieuwe draai wordt gestart in de tegenovergestelde richting.

  crazy time draai 400x250

 3. Multiplier

  Elk spel is er een multiplier die automatisch aan een van de acht inzetmogelijkheden wordt gekoppeld. Deze multiplier zal van kracht zijn als het rad daadwerkelijk op deze inzet eindigt.

  crazy time multiplier 400x250

 4. Welk nummer wint?

  Wanneer het rad tot stilstand komt dan is het nummer waarop de pijl staat het winnende nummer. Heb jij als speler op dit nummer ingezet, dan wordt je inzet vermenigvuldig met dit nummer. Let op: Hoe hoger het nummer, hoe minder vaak het voorkomt op het rad.

  Eindigt het rad op een van de bonusspellen dan wordt er doorgespeeld. Alle bonusspellen hebben prachtige multipliers. De uitkomst van iedere bonusronde is een prijs in de vorm van vermenigvuldigde uitbetaling op basis van je oorspronkelijke inzet.

  crazy time winnend nummer 400x250


Crazy Time van Evolution Gaming

Het rad van fortuin is het centrale middelpunt van Crazy Time, de gameshow van Evolution Gaming. Hierbij draait de spelleider aan het rad met 54 vakken, met hierop acht verschillende inzetmogelijkheden. De nummers 1, 2, 5 en 10 en de vier bonusrondes: coin flip, cash hunt, pachinko en Crazy Time.

De inzetlimieten verschillen van minimaal €0,10 tot maximaal €1.000,-. Wel hangt de maximale inzet af van het door jou gekozen nummer. Zodra het door jou gekozen nummer het winnende is dan ontvang je jouw inzet vermenigvuldigd met het nummer. Daarom kan je bij een hoger nummer maximaal minder inzetten.

Multiplier

De multiplier kan er echter nog voor zorgen dat de ingezette waarde nogmaals vermenigvuldigd wordt met de waarde van de multiplier. Deze varieert van twee tot maar liefst 50. Let wel dat de multiplier alleen van toepassing is als het winnende vlak overeenkomt met het vlak dat de multiplier aangeeft voor die ronde. De multiplier wordt iedere ronde willekeurig verbonden aan een van de acht inzetmogelijkheden.

Bonusrondes Crazy Time

Bij Crazy Time is het mogelijk om in te zetten op een van de vier bonusrondes, of natuurlijk op meerdere tegelijk. Van de 54 vakken zijn er negen die een bonusronde aangeven. Dit houdt in dat je 1/6 kans hebt op een willekeurige bonusronde. Het leuke aan de bonusrondes is dat ze enorme prijzen kunnen opleveren. Maar ook de interactie met de speler is een pluspunt.

Coin flip

De Flip-O-Matic staat voor je klaar als het wiel stopt op een van de gemarkeerde bonussymbolen. Alleen spelers die geld erop hebben ingezet kunnen deelnemen. Andere spelers kunnen mee kijken. Coin-flip is het meest voorkomende bonusspel bij Crazy Time omdat het vier gebieden op het wiel bedekt. Tevens biedt het een gegarandeerde prijs en is afhankelijk van hoe de munt valt.

De ronde begint met een willekeurige vermenigvuldiger die toegevoegd wordt aan de rode of blauwe kanten van de munt. Het beste is dat ze allebei redelijk zijn, maar meestal zal er één laag en één hoog zijn. Dan start de presentator de Coin-flip machine om te bepalen op welke kant de munt terecht komt en welke vermenigvuldiger van toepassing is.

Het is mogelijk dat deze bonusronde tot wel 5000x je oorspronkelijke inzet uitbetaald, maar daar is wel een 50x vermenigvuldiger voor nodig in de eerste ronde (multiplier) voordat je de bonusronde geactiveerd hebt. Soms als de vermenigvuldiger erg laag is dan is het mogelijk dat er een “Rescue Flip” geboden wordt. Hierbij wordt de munt nogmaals gegooid en heb je de kans toch de hoge vermenigvuldiger te winnen.

Cash hunt

Het Cash Hunt symbool komt twee keer voor op het wiel. De Cash Hunt is een bonusspel waarbij je zelf een van de 108 symbolen kunt selecteren en er een vermenigvuldiger wordt onthuld. Het is als een schiettent op de kermis weergegeven en betrekt je volledig in het spel. Je doel is om de beste vermenigvuldigers te vinden door er één te selecteren en met het kanon op een symbool te schieten. Alle andere symbolen worden verwijderd en de prijs wordt getoond. Het leuke aan deze bonusronde is dat alle spelers een eigen keuze hebben en dus een andere prijs winnen.

Pachinko

Bij het Pachinko spel moeten spelers zelf keuzes maken om geld te winnen bij Crazy Time. Voor als je het nog niet wist, Pachinko is erg geliefd onder Japanners en vind je in veel van hun speelhallen terug. Je wint prijzen als de bal in een van de vakken belandt met een prijs erop.

De Pachinko muur bevat in de bonusronde in totaal 16 posities waar de bal losgelaten kan worden. Vervolgens zitten er 16 verschillende vermenigvuldigers waar de bal op terecht kan komen. In het begin van de Pachinko bonus voegt de Random Number Generator extra vermenigvuldigers toe of het woord “Double” naast elk van de posities waar de bal kan belanden.

De bal wordt van richting veranderd door de kleine obstakels op de muur tot dat het een van de winnende gebieden bereikt. Als de bal in “Double” terechtkomt, dan worden alle vermenigvuldigers op andere posities verdubbeld. De presentator pakt dan de bal nog een keer en dit proces blijft doorgaan totdat de bal in een vermenigvuldiger terechtkomt.

Het mooie aan de bonusronde Pachinko is dat je tot wel 10.000x de oorspronkelijke inzet kunt winnen als de bal iedere keer op “Double” terechtkomt. Net als bij de Flip-O-Matic geeft Evolution Gaming je soms een herkansing als de vermenigvuldiger erg laag is uitgevallen (tussen 2x en 4x). De “Rescue Drop” wordt dan geactiveerd en de presentator gooit de bal dan nogmaals.

Crazy Time

De hoofdbonus is de ronde waar je het meeste geld kunt winnen. Dat is ook de reden waarom er maar één bonussymbool van op het wiel staat afgebeeld. Wanneer het wiel stopt op “Crazy Time”,  loopt de presentator door een grote rode deur en over de rode loper naar het grote bonuswiel. Daar krijg je de mogelijkheid je eigen clipper te kiezen.

Er staan boven het wiel een groene, blauwe en gele clipper. Als jouw gekozen clipper op een ‘Double’ of ‘Triple’ terecht komt dan speel je nog een ronde en worden alle vermenigvuldigers verdubbeld of verdrievoudigd. Dit bonusspel stopt pas als jouw gekozen clipper op een vermenigvuldiger terecht komt. Het mooie aan dit spel is dat je tot wel 20,000x je oorspronkelijke inzet kunt winnen.

Is er een strategie mogelijk?

Er zijn genoeg spelers die zich afvragen of er enige strategieën mogelijk zijn die je kunt gebruiken tijdens het spelen van Crazy Time. Bij Crazy Time draait het ongetwijfeld om de bonusrondes. Als je geld wilt winnen, dan moet je daar je geld op inzetten en hopen dat een van de bonusrondes geactiveerd wordt. De spanning komt met de vermenigvuldigers die toegevoegd worden aan het wiel. De mogelijkheid om grote geldbedragen te winnen met de vermenigvuldiger zorgt voor extra plezier.

De beste situatie is als een vermenigvuldiger wordt verbonden aan de Crazy Time Bonus zelf. Vanuit daar moet je hopen dat er ‘double’ of ‘triple’ wordt gedraaid op het wiel omdat dit de uitbetalingen vermenigvuldigd. Het spel betaald meestal lage bedragen uit tussen de 10x en 25x de uinzet met een bonusspel. Een grote winst gebeurt niet regelmatig. Het is zeldzaam dat je 250x of meer wint, maar het is wel mogelijk.

Als het aankomt op het inzetten bij Crazy Time, dan is het kiezen van een nummer dat het meeste op het wiel voorkomt de meest logische keuze. De uitbetalingstabel hieronder toont hoeveel geld je uitbetaald krijgt en wat de uitkeringspercentage voor elke inzet is.

Wanneer je geld inzet op nummers en bonus rondes, dan kun je het beste de inzetten een beetje spreiden. Wees er zeker van dat als een inzet wint, het de rest van de verliezen terug heeft gedraaid. Op deze manier kan je langer met je saldo spelen. Verder kun je kijken naar voorgaande resultaten om een besluit te maken. Door de inzet op de juiste momenten te verhogen of verlagen, kan het veel invloed hebben op de winsten op de lange termijn.

Tips

Houd er rekening mee dat je niet perse met de bonusrondes het meeste geld gaat winnen. Je kunt op een consistente manier geld inzetten zodat je met de meeste gebieden op het wiel wel iets wint of kans maakt een verlies terug te draaien en om te zetten in winst. Wat je kunt doen is als volgt:

 • Je zet geld in op 1 en 10. De 1 omdat deze het meeste voorkomt op het wiel. Het is ook een nummer dat aan elke kant van de bonussymbolen zit. De 10 omdat het er één van aan beide kanten zit.
 • In het begin worden extra vermenigvuldigers via multiplier toegevoegd. Omdat 1 vaker dan andere valt kan je er leuke winsten mee behalen als de vermenigvuldiger van toepassing is.
 • Bedek alle bonusrondes met genoeg geld voor als het wiel op één van de bonus symbolen stopt.
 • Wees er zeker van dat je totale inzet terug gewonnen wordt als 1 of 10 valt. Door er iets meer op in te zetten kun je deze in winst omzetten.

Als je al een groot fan bent van Dreamcatcher of Monopoly, dan ga je Crazy Time geweldig vinden!


Inzet- en uitbetalingstabel

INZETMOGELIJKHEDENAANTAL VAKKEN OP HET RADUITBETALING
1211:1
2132:1
575:1
10410:1
Coin flip4max. €500.000,-
Cash Hunt2max. €500.000,-
Pachinko2max. €500.000,-
Crazy Time1max. €500.000,-

Veelgestelde vragen over Crazy Time

 • Kan ik Crazy Time gratis spelen?
 • Wie heeft Crazy Time bedacht?
 • Hoeveel geld kan er gewonnen worden?

Ook leuk om te lezen