De Kansspelautoriteit ziet het dag limiet bij goksites graag lager

Met ingang van 1oktober 2021 is online gokken weer legaal geworden in Nederland, hiervoor moeten goksites echter wel een vergunning hebben. Om deze te krijgen moeten ze voldoen aan strenge eisen waarop de Kansspelautoriteit toezicht houdt. Een van de aandachtspunten is het beschermen van de consument. En daarom zijn er limieten die je als speler dient in te stellen. Maar de Kansspelautoriteit vraagt de goksites nu om het dag limiet te verlagen.

Voorzitter René Jansen doet deze oproep na aanleiding van een uitzending van het programma Kassa afgelopen maand. Hierin werd aangetoond dat spelers hun dag limiet soms op wel 100.000 euro kunnen instellen. Maar ook de speelduur kan ingesteld worden op 24 uur per dag. Deze maximale bedragen en speelduur lijkt nou niet echt beschermend voor de gokkers. Daarom vraag de Kansspelautoriteit de goksites om het dag limiet te verlagen. Jansen roept de legale goksites op om meer verantwoordelijkheid te nemen.

Goksites doen (nog) niks verkeerd

Na de letter van de wet doen de Nederlandse goksites niets verkeerd. Maar als ze zelf enige waarde hechten aan de bedoeling van de wet dan moeten ze hier zorgvuldiger naar gaan kijken. Goksites zeggen allemaal verantwoord te willen ondernemen en daar past een opname van 100.000 per dag en een limiet van 24 uur per dag niet bij. Althans zo vindt de Kansspelautoriteit, maar ook wij van Goksitesvergelijker.nl delen deze mening.

De eerste goksites met een licentie maakte zich in eerste instantie zorgen over de limieten omdat de illegale aanbieders deze limieten niet hanteren. Volgens Jansen zijn deze extreme limieten echter niet nodig om de concurrentie met de illegale casino’s aan te gaan.

Legale goksites

Eventuele zwaardere maatregelen met betrekking tot het verkrijgen van een vergunning

Als de goksites zelf geen actie gaan ondernemen dan zal de Kansspelautoriteit waarschijnlijk in actie komen. In andere landen is dit al zo, bijvoorbeeld in Zweden. Ook kijken er veel critici naar het aantal gokreclames in Nederland. Ze vinden dat de Kansspelautoriteit ook hier actie zal moeten ondernemen. Dit lijkt ook te gebeuren, en het aantal reclames zal steeds minder worden. Zo mogen er al geen reclames meer voor 21:00 uur uitgezonden worden. En mogen ze niet meer gericht zijn naar mensen onder de 24 jaar.