Wanneer moet je gratis spins wel óf juist niet claimen?

Moet je gratis spins wel of niet claimen? Dat is een interessante vraag voor nieuwe spelers bij een goksite. Sinds de legalisering van de online gokmarkt in Nederland proberen de goksites het de spelers zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Dit doen ze onder andere door bonussen weg te geven aan nieuwe spelers. Gratis spins kunnen hier een onderdeel van zijn.

Het aantal goksites met een vergunning wordt steeds meer, en dat is goed nieuws voor de spelers. Want hoe groter het aanbod, hoe meer ze met elkaar moeten concurreren. Hierdoor worden de goksite bonussen alleen meer beter. Goksites verzinnen steeds weer nieuwe dingen om de concurrentie af te zijn. Steeds vaker zitten er ook gratis spins in de welkomstbonus verwerkt. Maar moet je deze gratis spins nu wel óf juist niet claimen?

Gratis spins wel of niet claimen

Gratis spins wel of niet claimen?

Om het makkelijk te maken komen er eerst kort terug op wat gratis spins precies zijn. Met deze bonus kun je de online gokkasten een x aantal rondes gratis laten draaien. De prijzen die je hiermee wint worden toegevoegd aan je saldo. Kortom, je kunt echt geld winnen zonder dat je enige risico loopt. Je ontvangt de gratis spins over het algemeen wanneer je een storting hebt geplaatst, het is dus niet helemaal gratis. Maar je loopt niet het gevaar om dit gestorte geld gelijk te verliezen.

Voorbeeld: BetCity.nl heeft de volgende welkomstbonus: Stort nu ontvang tot wel €100 aan gratis spins. Hierbij krijg je het bedrag dat je stort ook als cadeau in de vorm van gratis spins. Dus plaats je een storting van €20, dan krijg je ook nog eens gratis spins t.w.v. ditzelfde bedrag. Vaak hebben een enkele spin een waarde van €0,10, als dat zo is krijg je dus 200 gratis spins van de goksite.

BetCity
8.4/ 10
Ksa vergunning Betrouwbaar Breed assortiment gokspellen Wedstrijd van de week Storten met iDEAL
Welkomstbonus
tot €100 aan gratis spins
Bezoek goksite

Bonusvoorwaarden

Of je de gratis spins wel of niet moet claimen hangt af van de bonusvoorwaarden. Voordat de legalisering een feit was zag je vaak dat je winst die je maakte met gratis spins vaak een aantal keer moest inzetten om het te kunnen laten uitbetalen. Dit worden ook wel rondspeelvoorwaarden genoemd. Dit is een belangrijke factor om de gratis spins wel of niet te claimen. Gelukkig hebben de Nederlandse goksites tot nu toe een minimale rondspeelvoorwaarde van 1 keer verbonden aan gratis spins.

Gratis spins kun je vaak niet op een gokkast naar keuze gebruiken. De goksite heeft een online gokkast waar je deze spins op moet gebruiken geselecteerd. De prijzen die je met de gratis spins wint mag je houden en worden gewoon bij je account opgeteld. Dat geld kun je dan wel weer inzetten op elk spel dat je wilt.