Progressieve Jackpot Slots

Progressieve jackpot slots zijn gokkasten waarbij je een alsmaar oplopende jackpot kan winnen die soms wel miljoenen euro’s hoog is. Deze speelautomaten zijn dan ook uitermate geschikt voor gokkers die een kans willen maken op een torenhoge prijs!

De meeste goksites in Nederland hebben wel een aantal progressieve jackpot slots in hun spellen collectie. Deze video slots staan erom bekend dat ze de hoogste prijzen hebben die je op een goksite aan zal treffen. Bovendien zijn ze deze slots meestal ook nog eens erg leuk om te spelen.

In dit artikel zullen we dieper ingaan op jackpot slots. We leggen uit hoe zo’n progressieve jackpot precies werkt en bespreken natuurlijk ook de populairste jackpot slots. Uiteraard laten we je ook zien bij welke Nederlandse goksites je deze spellen kunt spelen. Lees dus snel verder als jij een kans make op een miljoenenjackpot!

Goksites met progressieve jackpot slots

Wat is een progressieve jackpot slot?

Een progressieve jackpot slot is simpelweg een gokkast met een alsmaar oplopende jackpot. Een deel van elke inzet die door een speler wordt geplaatst bij deze gokkasten gaat naar de jackpot, die dus steeds hoger op zal lopen tot iemand deze prijs weet te winnen.

Je kan daarom een progressieve jackpot slot misschien nog wel het beste vergelijken met de Staatsloterij of de Lotto. Ook hier wordt de jackpot alleen maar hoger zolang niemand de hoogste prijs weet te winnen. Dit is dan ook wat jackpot slots zo aantrekkelijk maakt, want net als bij loterijen en de lotto kun je miljoenenprijzen winnen!

Hoe je de jackpot prijs precies pakt, verschilt per gokkast. Meestal is het zo dat je eerst een bepaald bonusspel moet zien vrij te spelen met behulp van scatters, en in dat bonusspel maak je vervolgens kans op het winnen van die jackpot. Het zal duidelijk staan uitgelegd op de informatie pagina van de gokkast die je speelt, dus we raden het aan om de spelregels en uitbetalingstabel (‘paytable’) hier goed door te nemen voor je begint te spelen.

De meest populaire progressieve jackpot slots

De meest progressieve jackpot slots zijn de Mega Moolah en WowPot gokkasten. Beiden zijn ooit bedacht door software studio Microgaming. De Mega Moolah en WowPot zijn ook de meest voorkomende progressieve slots die je bij Nederlandse goksites tegen zal komen.

Deze twee progressieve jackpots bestaan in feite uit tientallen verschillende gokkasten die op elkaar zijn aangesloten. Zo zijn er tientallen verschillende WowPot video slots en ook tientallen Mega Moolah slots. Alhoewel elk van deze gokkasten een afzonderlijk thema heeft en een totaal ander spel is, delen ze dezelfde jackpot die je kan winnen. Of je nu de gokkast Mega Moolah Atlantean Treasures of Mega Moolah Fortunium Gold speelt, je maakt bij beide slots kans op de Mega Moolah jackpot. De WowPot slots werken op precies dezelfde manier.

De meest populaire Mega Moolah gokkasten zijn verder Juicy Joker Mega Moolah, Mega Moolah Absolootly Mad, Mega Moolah Goddess en Mega Moolah Thunderstruck II. Ook het allereerste spel uit deze jackpot reeks dat simpelweg ‘Mega Moolah’ heet (en een mooi Afrikaans dierenthema heeft) blijft populair.

De meest populaire WowPot jackpot slots zijn Poseidon Ancient Fortunes WowPot Megaways, Book of Atem WowPot, Sisters of Oz WowPot, Sherlock & Moriarty WowPot en 9 Blazing Diamonds WowPot.

De hoogste jackpot prijzen

Er zijn al vele hoge prijzen gewonnen door spelers van progressieve jackpot slots. Spelers van over de hele wereld spelen deze online jackpot slots, dus de jackpots lopen snel op.

De hoogste Mega Moolah jackpot die ooit is gevallen werd gewonnen in 2018. Een speler won toen bijna 19 miljoen euro (om precies te zijn €18.915.872,81). In 2021 won een gokker maar liefst $15.183.085,96 bij het spelen van de gokkast Book of Atem WowPot. Deze anonieme speler wist de jackpot prijs te pakken met een inzet van maar $0,80 per spin!

Tientallen andere gokkers over de hele wereld – van Canada tot aan Zuid Afrika – hebben al eerder een WowPot of Mega Moolah jackpot weten te winnen. Misschien ben jij straks wel de hoogste Nederlandse jackpot winnaar ooit bij een goksite?

progressieve jackpot slots book of atem wowpot

Nadelen van jackpot slots

Alhoewel jackpot slots fantastisch klinken, zit er soms ook een nadeel aan het spelen van deze gokkasten. Het Return To Player percentage (RTP) is meestal lager dan de gemiddelde gokkast. Het geld dat in de jackpot wordt gestopt moet namelijk ergens vandaan komen! Net zoals bijvoorbeeld bij de Staatsloterij heb je dan ook echt te maken met een zeer kleine winstkans om die progressieve jackpot te pakken.

Dit betekent dat progressieve jackpot slots meestal niet de beste gokkasten zijn als je hoopt op een snelle winst. Jackpot slots staan er namelijk vaak bekend om dat ze minder snel uitbetalen. Als je wat wint bij een van je spins, zijn het vaak ook kleinere bedragen die je krijgt.

Als het je puur te doen is om de beste winstkansen, raden we je aan om een willekeurige andere gokkast te spelen aangezien je toch vaak een RTP hebt die een paar procentpunten hoger ligt. Progressieve jackpot slots speel je ook echt vooral omdat je juist kans wil maken op die grote jackpot en zijn minder geschikt om normale geldprijzen te winnen.

De beste Nederlandse goksites

Op Goksitesvergelijker.nl hebben we een overzicht staan van de beste Nederlandse goksites. Bekijk onze goksite reviews als je nog niet bekend bent met sommige van deze goksites. In onze reviews laten we je zien welke gokkasten en andere casino spellen je allemaal kan spelen bij elke goksite. Ook bespreken we de algehele kwaliteit van elke goksite, de snelheid van uitbetalingen en natuurlijk de bonussen die je kunt krijgen.

Ben je ouder dan 24 jaar kun je namelijk een mooie goksite bonus krijgen als je je registreert op deze websites. Bekijk bijvoorbeeld de volgende vier Nederlandse goksites, die zowel bekend staan om hun goede collectie speelautomaten alsmede om hun mooie welkomstbonus:

Conclusie

Progressieve jackpot slots zijn gokkasten met een hoofdprijs die alsmaar oploopt en tot in de vele miljoenen kan lopen. Er zijn al goksite spelers geweest die een progressieve jackpot hebben gewonnen van meer dan tien miljoen euro!

Bij Nederlandse goksites kom je voornamelijk WowPot en Mega Moolah jackpot slots tegen. Deze gokkasten hebben zeer diverse thema’s en zijn erg leuk om te spelen. Als je een flinke dosis geluk hebt lukt het jou misschien wel om op deze video slots een miljoenenjackpot te pakken!

Veelgestelde vragen

  • Wat is het verschil tussen een jackpot slot en een progressieve jackpot slot?
  • Wat zijn de meest populaire jackpot slots in Nederland?
  • Hoe hoog is de prijs die je kan winnen bij een progressieve jackpot slot?