Roulette strategie

Tijdens het spelen van online roulette probeer je je winkansen zo groot mogelijk maken, maar alleen je ‘geluksnummer(s)’ gebruiken is daarbij niet voldoende. Ondanks dat de goksites te allen tijde een huisvoordeel hebben maak je door middel van een bepaalde roulette strategie meer kans. Hiervan zijn er tientallen bedacht door voornamelijk wiskundigen. Veel online roulette liefhebbers maken hier graag gebruik van. Let echter wel op dat je enige voorbereiding nodig bent, je zult je als speler in een bepaalde roulette strategie moeten verdiepen.

Online roulette is een van de meest populaire gokspellen die je tegenkomst bij goksites. Zo’n beetje iedereen heeft het wel een keertje gezien of gespeeld. In het begin kan het er echter best verwarrend en onoverzichtelijk uitzien. Vaak wordt er daarom maar voor een geluksnummer gekozen. Hier is verder niks mis mee, maar met een roulette strategie vergroot je je eigen winkansen.

Vergroot je winkansen met een roulette strategie

Een garantie om te winnen heb je nooit, maar er zijn dus wel degelijk manieren om je winkansen te vergroten. Maar wat is de beste roulette strategie? Om te beginnen is het verstandig om de basisregels van het gokspel te kennen. Zo weet je wat er gebeurd en welke uitbetalingen er horen bij bepaalde inzetmogelijkheden. Er zijn talloze opties, maar het komt er op neer dat hoe kleiner de kans is des te hoger zal de uitbetaling zijn. De meeste roulette strategieën zijn gebaseerd op de hoeveelheid van de inzet, maar daar komen we per strategie specifieker op terug.  

Martingale

Bij de Martingale strategie komt het er op neer dat je met een enkele inzet begint. Dit houdt in dat je gaat voor rood/zwart, even/oneven of hoog/laag. Mocht je de eerste inzet verliezen, dan verdubbel je de volgende inzet. Dit herhaal je net zo lang tot dat je wint, en dan ga je terug naar je allereerste inzet. Zodoende pak je altijd je verloren inzetten terug en win je 1 euro, mits er geen maximale inzet limiet is. Daarnaast moet je bij deze roulette strategie beschikken over voldoende budget.  

Voorbeeld
RondeInzet (€)Uitbetalingen (€)Inzet totaal (€)Winst (€)
11211
22431
34871
4816151
51632311
63264631
7641281271

Flieger

Johannes Baravmus Tripol is de uitvinder de Flieger strategie. Wat je bij deze strategie doet is inzetten op dozijnen, dat betekent iedere ronde 12 getallen. Dit kan je doen door een van de ‘kolommen’ te selecteren als inzet of door simpelweg 12 ‘singles’ te kiezen. Hiervoor ben je echter wel een groter budget nodig. Je hebt net iets minder dan een derde kans om de ronde winnend af te sluiten. Het doel van de Flieger strategie is om meer dan een derde van de rondes ook daadwerkelijk te winnen. Een groot nadeel is echter dat er niet is nagedacht over de verliezen.

Labouchere

Een andere online roulette strategie die gebaseerd is op een enkelvoudige inzet is die van Labouchere. Hierbij is een ijzersterke discipline noodzakelijk, en een behoorlijk budget is ook geen overbodige luxe. De Labouchere strategie is op het eerste gezicht behoorlijk ingewikkeld. Om te beginnen moet je voor je zelf bepalen wat je doel is om te winnen. Als je dit gedaan hebt pak je pen en papier, en noteer je een reeks getallen die samen het bedrag van jouw beoogde winst bedragen.

Het is de bedoeling om bij de Labouchere strategie de gehele reeks met getallen weg te spelen. Hoe verder je hiermee komt, hoe meer je winst zal zijn. Deze roulette strategie zorgt er voor dat je een derde van de gespeelde inzetten moet winnen om de hele reeks uiteindelijk weg te spelen. Je streept per gewonnen ronde namelijk twee getallen weg, terwijl je er bij een verloren ronde maar één cijfer voor terug zet.

Voorbeeld

Stel je doel is om €25,- bij elkaar te spelen, dan kan je de volgende reeks getallen op het papier noteren: 1-3-4-8-3-1-5. De volgorde en het aantal cijfers dat je noteert maakt verder niks uit. De eerste  inzet die je gaat plaatsen zijn de twee buitenste getallen. In dit voorbeeld betekent dat een inzet van €6,- (1+5). Wanneer je deze ronde wint mag je beide getallen wegstrepen uit de reeks, deze ziet er dan als volgt uit: 3-4-8-3-1. Als je de ronde verliest dan plaats je de verloren inzet achteraan in de reeks, dit zou er in ons voorbeeld dan zo uit zien: 1-3-4-8-3-1-5-6.

RondeInzet (€)Resultaat Uitbetalingen (€) Reeks wordt:
16Winst123-4-8-3-1
24Verlies3-4-8-3-1-4
37Winst144-8-3-1
45Winst108-3
511Verlies8-3-11
619Winst383
73Winst6
Totaal5580

In dit voorbeeld heb je na zeven rondes in totaal €55,- ingezet. Als je dit afzet tegen de €80,- die je hebt gewonnen, dan hou je beoogde €25,- winst over.

D’Alembert

Net als bij de eerder genoemde roulette strategieën is D’Alembert strategie gebaseerd op enkelvoudige inzetten. Hierbij kies je een bepaalde startinzet, en van daaruit ga je verder spelen. Bij elke ronde die je verliest verhoog je de inzet met de startinzet. Bij iedere ronde die je wint doe je het tegenovergestelde, je haalt er dus eenmaal de startinzet vanaf. Op korte termijn compenseer je met deze strategie vooral je verlies, maar als je meerdere keren achter elkaar wint begin je winst te maken.

Voorbeeld
RondeInzet (€)ResultaatUitbetaling (€)
15Verlies
210Verlies
315Winst30
410Verlies
515Winst30
610Winst20
75Winst10
Totaal7090

In dit voorbeeld heb je na zeven rondes in totaal €70,- ingezet. Als je dit afzet tegen de €90,- die je hebt gewonnen, dan hou je een winst over van 20 euro.

Fibonacci

In 1202 beschreef de Italiaanse wiskundige Leonardo Pisaro de Fibonacci strategie. Het begint met een standaard minimum inzet. Vervolgens is je volgende inzet (bij verlies) steeds de som van je twee eerdere inzetten. Deze roulette strategie kun je alleen gebruiken bij een enkelvoudige inzet. Dat wil zeggen rood/zwart, even/oneven of hoog/laag. In praktijk heb je hierbij een kans van 48,60 procent kans op winst.

Voorbeeld
RondeInzet (€)ResultaatUitbetaling (€)
11Verlies
21Verlies
32Verlies
43Verlies
55Verlies
68Verlies
713Winst26
Totaal3326

In dit voorbeeld heb je na zeven rondes in totaal €33,- ingezet. Als je dit afzet tegen de €26,- die je hebt gewonnen, dan hou je een verlies van 6 euro over. De Fibonacci strategie is er namelijk op gebaseerd dat je binnen drie rondes weet te winnen. Geen gekke gedachte bij een enkelvoudige inzet, maar de kans om een verlies goed te maken is minder groot.

One Hit Wonder

De titel van deze roulette strategie zegt het eigenlijk al, je zet bij ‘one hit wonder’ in op individuele getallen (single). In eerste instantie gaan we uit van één getal, maar je kan dit ook met meerdere getallen tegelijk doen. Hierdoor loop je echter wel een groter risico en heb je een groter budget nodig. Welk getal je uiteindelijk ook kiest, blijf net zo lang volhouden tot dat deze een keer valt. Je pakt dan 35 keer je inzet, en dat is wat deze strategie zo aantrekkelijk maakt. Mocht het voorkomen dat het door jou gekozen nummer na 50 rondes nog steeds niet is gevallen, dan moet je je inzet verdubbelen.  

Top 10 goksites met online roulette