Online Bingo

Online bingo is een zeer geliefd spel bij goksites, het is echt een gezelschapsspel. De bedoeling zal zijn dat je patronen of een volle kaart krijgt. Dit kan door de getallen door te kruizen die getrokken worden. Ballen met getallen erop worden automatisch getrokken of een host zal dit doen.

Bijna iedereen heeft wel eens bingo gespeeld in een gezelschap. Goed opletten zodat je geen enkel nummer mist. Online hoeft dat niet, de getrokken balletjes worden automatisch weggestreept op je kaart.

Bingo spelen

 1. Koop een of meerdere bingokaarten

  Je koopt de bingokaarten met het geld dat op je spelersaccount staat. Zelf kan je bepalen hoeveel kaarten je wilt kopen, maar er zit vaak wel een maximum aan verbonden. Ook kan jezelf bepalen voor hoeveel je een kaart koopt, oftewel wat je inzet zal zijn.

  Bingokaart

 2. Het spel start

  De ballen zullen een voor een getrokken worden, tegelijkertijd worden ze automatisch weggestreept als ze op jouw bingokaart staan. Het doel is om een patroon te maken of een volle bingokaart te krijgen.

  Bingo - het spel

 3. BINGO!

  Als het je gelukt is om de hele kaart vol te krijgen dan heb je bingo. Hiervoor ontvang je leuke prijzen. Ook word je uitbetaald als je een van de patronen hebt weten te maken.

  Stond het geluk even niet aan je zijde? Niet getreurd, er volgt al snel weer een nieuwe ronde van vooraf aan.

  Bingo - Bingo

De bedoeling bij online bingo is het hebben van de juiste bingokaarten. Terwijl je eigenlijk niet veel kunt doen aan het geluk dat erbij komt kijken, is het wel puur geluk dat je nodig hebt om te winnen. Dit zal niet de spanning wegnemen. Een volle kaart of patroon? Dan hoef je soms nog maar 1 nummer en dan wordt de spanning opgebouwd. Vandaar dat het ook zo’n geliefd gokspel is onder de Nederlandse spelers.

Betrouwbare goksites

Op dit moment zijn er helaas nog geen online goksites beschikbaar met een licentie van de Nederlandse Kanspelautoriteit (Ksa). Vanaf 1 oktober 2021 zullen de eerste vergunningen worden verleend. Tot die tijd is het niet mogelijk om via Goksitesvergelijk.nl te registreren bij een goksite.

Het spel

Online bingo is er in verschillende varianten. De standaardvariant is vergelijkbaar met het type bingo dat we allemaal wel kennen van feestjes in een zaaltje. De kaarten van het spel bevatten in totaal 25 vakjes met 24 getallen. Het vakje in het midden blijft standaard leeg. De getallen lopen van 1 tot en met nummer 75. De indeling van de kaart is 5 x 5 en boven elke verticale rij van 5 vakjes staat een letter van het woord ‘BINGO’.

Patronen

Wanneer je bingo in de standaardvariant speelt bij een goksite, worden er over het algemeen drie rondes gespeeld met dezelfde set kaarten. Elke ronde stopt wanneer de eerste speler bingo heeft. Hij heeft dan dus alle gevraagde vakjes kunnen wegstrepen. Er wordt van tevoren een patroon aangegeven. In de meeste gevallen moet er een enkele rij volgemaakt worden voor de eerste ronde. Het kan gaan om een horizontale, verticale of diagonale rij. Voor de tweede ronde wordt hier nog een extra rij aan toegevoegd. De derde ronde heeft meestal het doel om de gehele kaart weg te strepen. Deze ronde duurt over het algemeen dan ook wat langer dan de eerste twee ronden.

Keno

Online bingo wordt ook wel regelmatig Keno genoemd. Echter zijn dit niet precies dezelfde spellen. Bij online bingo speel je samen met meerdere bingospelers. Dit kunnen er 5, maar ook 50 zijn. Bij keno zijn geen andere spelers betrokken. Je speelt alleen tegen de software. Ook is het zo dat je bij keno inzet op individuele nummers, daar is tijdens bingo geen sprake van.

Met Echt Geld

Het online bingo met echt geld spelen is erg geliefd onder spelers die net even wat meer geld willen winnen. Met eigen geld gokken kan ervoor zorgen dat je duurdere bingokaarten koopt. Hoe duurder de bingokaart, hoe hoger de prijzen zijn. De prijs is ook afhankelijk van het aantal spelers in de bingokamer. Let dus altijd even op hoeveel spelers op dat moment ook bingo spelen.

Tips

🔸 Kies de juiste variant

Bij bingo zijn er verschillende varianten te spelen. Probeer ze uit zodat je kunt kijken welke variant het beste bij jou past. Dit niet alleen, je weet ook gelijk welk bingospel jij het leukste vindt.

🔸 Concentreer je tijdens het spelen

Blijf tijdens bingo altijd geconcentreerd, dit is belangrijk zodat je geen enkel nummertje mist. Dit kan voor jou het verschil maken of je wint of niet.

🔸 Speel met meerdere bingokaarten

Wanneer je met meerdere bingokaarten speelt vergroot je de winkansen. Echter moet je wel extra goed opletten met het wegstrepen van de nummers. Het zijn immers meerdere kaarten die je tegelijkertijd. Te veel bingokaarten is dus ook weer niet goed, dan raak je het overzicht kwijt.