Gokspellen met het laagste huisvoordeel

Spelers die gokspellen spelen bij goksites doen dit in eerste instantie voor hun plezier. Maar niemand zal ontkennen dat het ook leuk zal zijn als je er prijzen mee wint. Om dat te realiseren kan je het beste gokspellen met het laagste huisvoordeel spelen. Hoe lager het huisvoordeel, hoe groter de kans op winst. Op ieder gokspel zit dit huisvoordeel, maar het percentage hiervan is voor ieder spel apart bepaald.

Tevens is het bij sommige gokspellen mogelijk om het voordeel van de goksites nog te verkleinen. Dit kan bijvoorbeeld door effectief een bepaalde strategie te gebruiken. Maar het is verstandig om te beginnen bij de gokspellen met het laagste huisvoordeel. De tien gokspellen die we hieronder bespreken hebben de beste kans op eventuele prijzen.

Winning - Gokspellen met het laagste huisvoordeel

Top 10 gokspellen met het laagste huisvoordeel

1. Blackjack

Blackjack heeft een huisvoordeel vanaf 1,5%

Als je op zoek gaat naar de beste online blackjack varianten, kom je overal ‘single deck blackjack’ tegen. Om online blackjack met een laag huisvoordeel te spelen, is het van groot belang dat je met minder decks speelt. Blackjack kan gespeeld worden met één tot wel acht decks.

Zorg ervoor dat je de basisstrategie voor blackjack leert (strategiekaart) en zo precies weet wanneer de inzet te verdubbelen, wanneer een kaart te nemen of wanneer te passen. Je kunt dit blackjack gratis uitproberen bij de meeste online goksites. Leer de single deck spelregels en besluit later om of je een account wilt registreren.

2. Craps

Craps heeft een huisvoordeel van 5% tot 1,4%

Dit is een zeer opwindend spel in fysieke casino’s. Maar hoe wordt craps gespeeld bij goksites? Hoewel je een minder meeslepende ervaring beleeft bij online craps, biedt het nog altijd een laag huisvoordeel van 1,4% op ‘don’t pass/don’t come’ weddenschappen. Waar wacht je nog op?

3. Punto Banco

Punto Banco heeft een huisvoordeel vanaf 1,5%

Ben je niet echt een liefhebber van online gokkasten? Wil je een simpel spel zonder veel te hoeven doen? Dan is punto banco het perfecte spel. Er zijn niet veel acties vereist, afgezien van het plaatsen van een weddenschap. Je kunt wedden op de Speler, Bankier of een Gelijkspel.

Punto banco heeft de regel dat als je op de Bankier wedt, je bij winnende handen commissie betaald. Wij raden je aan om altijd op de Speler te wedden. Dit geeft het beste huisvoordeel. Leun achterover, ontspan en speel het eens bij een goksite. Ze geven je vele euro’s aan bonussen als je besluit om voor echt geld te spelen.

4. Three Card Poker

Three Card Poker heeft een huisvoordeel vanaf 1,5%

Het Three Card Poker is een kaartspel waarbij de deler en speler beiden drie kaarten krijgen. In plaats van een combinatie met vijf kaarten, is in deze pokervariant het de bedoeling om met drie kaarten een hand te maken zoals flush, three of a kind, straat of meer. Een 10-J-Q is een straat, 5-4-2 van harten is een flush en 6-7-8 van schoppen is een straight flush.

De deler kwalificeert zichzelf met een Aas Koning hoog. Wij raden je aan om met een waarde van Koningin en hoger ook regelmatig mee te gaan. Zo kan je ook nog eens wat weddenschappen terug winnen, zonder een echt goede hand te hebben. Verder kan men wedden op een bonusinzet voor extra uitbetalingen.

5. Videopoker

Videopoker heeft een huisvoordeel van 5% tot 0,5%

Ervaren spelers zullen je altijd vertellen dat videopoker een van de weinige spellen is waarbij je het huisvoordeel naar 0% kunt brengen. Hiervoor heb je de optimale strategie nodig en de videopoker variant ‘Jacks or Better’. Bij video poker is het de bedoeling om een pokerhand van vijf kaarten te vormen. Heb je een paar boeren of meer? Dan win je minimaal 1x tot wel 10.000x je oorspronkelijke inzet in het geval van een ‘Royal Flush’.

Deuces Wild is ook een goed alternatief. Het biedt een laag huisvoordeel en is gemakkelijk te leren voor beginners. In dit videopoker spel kunnen de kaarten met een ‘Twee’ erop, gebruikt worden als joker. Er is zelfs een ‘five of a kind’ mogelijk door vier azen en de joker te combineren.

De beste Nederlandse goksites

6. Online gokkasten

Online gokkasten hebben een huisvoordeel van 2% tot 10%

Hoewel het huisvoordeel van gokkasten niet zo goed is als dat van tafelspellen, worden ze bij goksites als ‘koning’ beschouwd. Doordat de concurrentie op het ontwikkelen van deze gokautomaten erg hoog is, komen softwareproducenten met steeds leukere bonusfuncties. Dit zijn functies zoals free spins, bonus games, mystery wins, uitklapbare wilds en progressieve jackpots.

Om online gokkasten met het laagste huisvoordeel te vinden, moet je goed kijken naar dit soort bonusfuncties. Hoe meer bonussen aanwezig zijn, hoe vaker er leuke prijzen gewonnen kunnen worden. Ook kan je uitkeringspercentages op de gokkasten zelf terugvinden.

7. Roulette met enkele nul

Roulette met enkele nul heeft een huisvoordeel vanaf 2,5%

Online roulette mag natuurlijk niet ontbreken aan het lijstje met gokspellen met het laagste huisvoordeel. Spelers kunnen het huisvoordeel effectief omlaag brengen door systemen te gebruiken. Er wordt met dit soort roulette systemen op de enkelvoudige kansen ingezet. Dit omvat gebieden zoals rood/zwart, oneven/even en hoog/laag.

Het is van groot belang dat je het roulette met een enkele nul speelt, waaronder Europees roulette en Frans roulette. Amerikaans roulette komt met twee nullen en heeft een veel hoger huisvoordeel. De wiskunde achter de kansen is vrij simpel. Een weddenschap op een enkele nummer betaalt 35:1 uit, maar er zitten 37 gebieden op het wiel (36 nummers en een 0). Je hoeft geen rekenmachine erbij te pakken om te begrijpen dat de goksite nog meer voordeel zou hebben als je nog een nul toevoegt aan het wiel.

8. Pai Gow Poker

Pai Gow Poker heeft een huisvoordeel vanaf 2,5%

Het Pai Gow Poker heeft veel weg van het oude Chinese stenenspel Domino en het Amerikaanse pokerspel Texas Hold’em. Als je deze twee combineert, krijg je Pai Gow. De bedoeling is om twee handen beter te laten ranken in waarde dan dat van de deler. Zowel de speler als deler ontvangen zeven kaarten. Daar moet een combinatie van twee en vijf kaarten van gemaakt worden. De hand met twee kaarten mag geen betere waarde hebben dan de hand met vijf kaarten.

9. Caribbean Stud Poker

Caribbean Stud Poker heeft een huisvoordeel vanaf 5%

Als je al bekend bent met het stud poker, denk dan het bluffen eraf en je hoeft niet meer te oefenen voor Caribbean stud poker. Het wordt hetzelfde gespeeld, alleen nu tegen een deler. De bedoeling is dat je hand met vijf kaarten een betere combinatie is dan dat van de deler. Hoewel je hetzelfde zou spelen als tegen andere spelers, moet je hier het huisvoordeel verslaan.

Om een pokerhand uitgedeeld te krijgen, moet je een ‘ante’ inzet plaatsen. Kijk naar de openliggende kaart van de deler en maak op basis daarvan een beslissing. Als je denkt dat je hand beter is, doe je een extra inzet (zelfde als ‘ante’ inzet). Denk je dat de hand van de deler beter is? Dan kan je de kaarten ‘mucken’ en verlies je de inzet.

Caribbean stud poker heeft een extra jackpot inzet. Spelers kunnen geld plaatsen op de jackpot voordat ze een hand gedeeld krijgen. Ze spelen dan mee voor de progressieve jackpot. Deze kan gewonnen worden met een royal flush. Verder kunnen spelers ook geld winnen met andere goede combinaties zoals een straight flush, four of a kind of een full house.

10. Backgammon

Backgammon heeft een huisvoordeel van 6,39% tot 4,82%

Dit is een veel gespeeld tafelspel bij goksites. Het is tevens een van de oudste tafelspelen van allemaal. Het spel begint met twee speelstenen genaamd “punt 1”. Nadat men een weddenschap heeft geplaatst, zullen de dobbelstenen door een aangewezen werper gegooid worden.

Het doel is om de eerste twee speelstenen vanaf het begin naar het einde van het bord te brengen. Degene die als eerste alle stenen uit het spel heeft gebracht, wint. Door de speelstenen over de springbalk heen te krijgen met individuele worpen met twee dobbelstenen, kan degene winnen met een spring-inzet (jump). Alle weddenschappen op de sprong, worden volgens het startpunt uitbetaald. De dubbele inzetten zullen volgens het aantal verdubbelde punten worden uitbetaald.