Welkomstbonus

De welkomstbonus die een goksite aanbiedt kun je vergelijken met een welkomstcadeautje. Je ontvangt deze eenmalig wanneer je een account registreert en hierbij een storting plaatst. Het is hoogstwaarschijnlijk de bekendste en meest populaire goksite bonus. Door middel van deze bonus proberen goksites alsmaar nieuwe spelers aan te trekken. Ze willen een goede eerste indruk achterlaten en bieden daarom steeds betere welkomstbonussen aan.   

In principe kan je de welkomstbonus zien als een beloning voor het feit dat je gekozen hebt voor desbetreffende goksite. Dit komt in verschillende soorten en maten voor. Denk bijvoorbeeld aan een stortingsbonus, gratis spins, cashback, verhoogde quoteringen, gratis sportweddenschappen of een combinatie van deze. Je zou bijna denken dat dit gratis speeltegoed te mooi is om waar te zijn. Echter is dat niet zo. Om de concurrentie een stap voor te zijn, zijn welkomstbonussen niet meer weg te denken bij legale goksites in Nederland.  

Top 10 goksites welkomstbonussen

Wat is de beste welkomstbonus?

Een ruim aanbod aan goksites, betekent ook een ruim aanbod aan welkomstbonussen. Dit is aantrekkelijk, maar kan het kiezen soms ook best lastig maken. Wat de beste welkomstbonus is, is voor iedere speler anders. Ben je bijvoorbeeld liefhebber van gokspellen? Of raak je juist enthousiast van gokken op sport? Dit kan al van invloed zijn op de goksite die het beste bij jou past. Daarnaast is het verstandig om de bonusvoorwaarden goed door te nemen. Hierdoor kan de ene welkomstbonus interessanter zijn dan de andere. 

Hoe krijg je een welkomstbonus?

 1. Kies een betrouwbare goksite

  Zoals gezegd is er een ruim aanbod aan welkomstbonussen. Aan jou de keuze welke het beste bij jou past. Maar je wil natuurlijk wel terecht komen bij een betrouwbare goksite. Kies daarom een goksite van Goksitesvergelijker.nl, wij bevelen enkel goksites met een Ksa vergunning aan.
   
  Ga je voor de hoogste stortingsbonus, een gratis sportweddenschap of zijn de bonusvoorwaarden doorslaggevend?

 2. Lees de bonusvoorwaarden

  Wanneer je denkt te weten bij welke goksite je online wil gaan gokken, is het verstandig om eerst de bonusvoorwaarden goed door te lezen. Op deze manier voorkom je dat je voor verassingen komt te staan. Kan je het geld dat je wint met de welkomstbonus bijvoorbeeld gemakkelijk uitbetalen? Of is dit vrijwel onmogelijk? Een belangrijke factor hierbij zijn de rondspeelvoorwaarden. Dit is het aantal keer dat je een bonus in moet zetten voordat je het mag uitbetalen.

 3. Registreer een nieuw account

  Als je bovenstaande stappen hebt doorlopen is het tijd om een nieuw account te registreren. Hiervoor ga je opzoek naar de registratie button, en vervolgens wordt je gevraagd om persoonlijke gegevens in te vullen. Doe dit eerlijk en nauwkeurig. Als je dit niet doet levert het misschien niet gelijk problemen op, maar wel in een later stadium. Bijvoorbeeld wanneer je geld wil laten uitbetalen.

 4. Geld storten

  Na het registreren, of is sommige gevallen krijg je de keuze als tijdens de registratie, moet je een storting plaatsen om de welkomstbonus te kunnen claimen. Dit kan op verschillende manieren, maar wij raden je aan om geld te storten met iDEAL. Deze betaalmethode is overzichtelijk, betrouwbaar en bovendien het meest herkenbaar voor de Nederlandse spelers. Het is hierbij wel belangrijk dat je voldoet aan de minimale stortingsvoorwaarde.

 5. Spelen

  Alle stappen zijn doorlopen om de welkomstbonus te ontvangen, nu is het tijd om er gebruik van te maken. Meestal zijn er bepaalde kansspelen geselecteerd die meetellen om de welkomstbonus daadwerkelijk vrij te spelen. Dit vind je terug in de bonusvoorwaarden. We wensen je alvast veel succes!  

Welke soorten welkomstbonussen zijn er?

Een welkomstbonus is een eenmalige bonus die in verschillende soorten voorkomt. Je zou het kunnen omschrijven als de vreemde eend in de bijt. Het is namelijk niet een goksite bonus op zich zelf, maar een verzamelnaam voor verschillende bonussen die je kan ontvangen als nieuwe speler. De goksites kunnen een stortingsbonus aanbieden als welkomstbonus, maar ook bijvoorbeeld gratis spins. Daarnaast zie je ook gratis sportweddenschappen en verhoogd quoteringen voor de liefhebbers van gokken op sport voorbij komen.  

Stortingsbonus

Het spreekt voor zich dat je voor deze goksite bonus een storting moet plaatsen op je account om hem te activeren. Je krijgt dan een bepaald percentage, tot een bepaald maximum, van je gestorte bedrag cadeau. Zo’n goksite bonus ziet er bijvoorbeeld als volgt uit: 50 procent tot maar liefst 200 euro. Dat houdt in dat je voor iedere euro die je stort, je 0,50 eurocent extra op je account ziet verschijnen. Dit tot een maximum bedrag van 200 euro. Hiervoor zou je dan wel eerst 400 euro moeten storten.

No deposit bonus

De letterlijke vertaling van een no deposit bonus is een bonus zonder storting. Hiervoor hoef je dus nog geen geld over te maken naar je account. Na het registreren van een account ontvang je gelijk een goksite bonus. Over het algemeen bestaat deze uit een wat kleiner bedrag, een x aantal gratis spins of gratis bets

Gratis spins

Deze goksite bonus is voornamelijk te gebruiken voor online gokkasten. Wanneer je een account registreert bij een van de betrouwbare goksites, dan krijg je in dit geval een x aantal gratis spins. Hiermee kan je de online gokkast gratis laten draaien. Hoe vaak je dit kunt doen is afhankelijk van wat er in de bonus staat.

Gratis sportweddenschap

Dit “cadeautje” is gericht op de liefhebbers van sportweddenschappen. Als je voor het eerst een account registreert en hierop geld stort, dan kom je in aanmerking voor een gratis sportweddenschap. Dit houdt in dat je een x bedrag gratis krijgt toegevoegd waarmee je kan gokken op sport.

Verhoogde quoteringen

Als je kiest voor de welkomstbonus met verhoogde quoteringen, dan kom je in de gelegenheid om een sportweddenschap aan te gaan met extra gunstige uitbetalingen. Over het algemeen worden de wedstrijden hiervan door de goksites bepaald, en ben je dus afhankelijk van wat zij op dat moment aanbieden. 

Welkomstbonus pluspunten

+ Groter saldo op je account

+ Langer online gokken

+ Risicoloos

+ Verken “gratis” de goksites

Welkomstbonus minpunten

– Bonusvoorwaarden

– Niet gelijk uitbetalen

Welkomstbonus tips

 • Lees de bonusvoorwaarden | Nogmaals, lees de bonusvoorwaarden goed door. Dit is en blijft belangrijk. Allereerst zijn de rondspeelvoorwaarden, ook wel ‘wagering’ genoemd, van belang. Je moet het bonus bedrag dat je hebt ontvangen een x aantal keer inzetten voordat je het kunt laten uitbetalen. Als je bijvoorbeeld 50 euro bonus hebt ontvangen en de wagering is 20, dan moet je dus 50 x 20 = 1000 euro in totaal inzetten voordat het geld echt van jou is. Soms moet dit ook nog binnen een bepaalde periode gebeuren.

 • Profiteer van de maximale welkomstbonus | Als je redelijk veel tijd door brengt bij een goksite is het handig om de maximale bonus te claimen. Je voldoet waarschijnlijk toch wel aan de bonusvoorwaarden, en het zou zonde zijn om “gratis” geld te laten liggen.

 • Bij twijfel, niet doen | Heb je geen zin in onduidelijke bonusvoorwaarden, en wil je gewoon lekker gokken zonder dat je een goksite bonus moet vrij spelen? Doe dit dan ook vooral niet en sla de welkomstbonus af. Dit is tijdens het registreren van een account bij iedere goksite mogelijk.

  Ook wanneer je twijfelt of wanneer je vragen hebt raden we je aan de welkomstbonus niet te claimen. Neem in dit geval eerst contact op met de klantenservice en maak een beslissing wanneer alles volkomen duidelijk is. Deze kun je normaal gesproken bereiken door middel van een live chat, e-mail of telefoon.

 • Vergelijk ook het percentage | Het is niet alleen belangrijk dat je kijkt naar de hoogte van de goksite bonus, maar ook naar het percentage. Is de bonus bijvoorbeeld 25 procent tot 500, dan moet je al 2000 euro storten om de volledige bonus te benutten. Een hoger bonuspercentage is wat dat betreft voordeliger voor de spelers.

Gokken op sport

Speciaal voor de liefhebbers van gokken op sport zijn er ook welkomtbonussen gericht op sportweddenschappen. Goksites bieden bijvoorbeeld gratis weddenschappen aan, of ze verhogen de uitbetalingen voor bepaalde uitkomsten. Hierdoor proberen goksites het aantrekkelijker te maken om bij hun een account te registreren. Als speler ben je verzekerd van een voordelige start in het sportsbook.  

Bonusvoorwaarden

De soort en hoogte van de welkomstbonus zijn belangrijke factoren bij het kiezen van de goksite die het beste bij jou als speler past. Maar de bonusvoorwaarden zijn minstens zo belangrijk. In de meeste gevallen kan je het beste kiezen om je eerste storting met iDEAL te doen.  Dan weet je in ieder geval zeker dat je de goksite bonus ontvangt. Het is hierbij wel belangrijk dat je voldoet aan de minimale stortingsvoorwaarde. Daarnaast is het belangrijk dat je kijkt naar hoeveel keer je een bonus rond moet spelen voordat je hem kunt laten uitbetalen.

 • Tijdslimiet | Je hebt niet onbeperkt de tijd om van je welkomstbonus gebruik te maken.
 • Maximale inzet | Het kan voorkomen dat je niet meer dan een x bedrag in mag zetten per speelronde.
 • Geselecteerde gokspellen | Sommige gokspellen tellen niet mee bij het vrij spelen van de bonusvoorwaarden. Daarnaast kan het ook zo zijn dat er enkel een paar gokspellen zijn geselecteerd waarmee je kan voldoen aan de voorwaarden. Vaak zijn dit online gokkasten.
 • Betaalmethodes | Je krijgt de bonus in dit geval alleen als je gebruik maakt van bepaalde betaalmethodes. Storten met iDEAL is over het algemeen wel opgenomen in de bonusvoorwaarden.
 • Minimale storting | Stort minimaal een x bedrag om in aanmerking te komen voor de welkomstbonus.
 • Rondspeelvoorwaarden | Dit aantal geeft aan hoe vaak je een bedrag moet rondspelen voordat je deze kunt laten uitbetalen.
 • Geselecteerde sportweddenschappen | De gratis weddenschap of verhoogde quotering zijn enkel van toepassing op de door de goksites geselecteerde sportweddenschappen.

Veelgestelde vragen over de welkomstbonus

 • Waarom bieden goksites een welkomstbonus aan?
 • Wat is de beste welkomstbonus?
 • Zijn goksites met een welkomstbonus betrouwbaar?

Aanbevolen goksite

Jack’s Casino & Sports
8.6/ 10
Bekende naam Storten met iDEAL Eigen live casino tafels Jack’s specials Uitgebreid spelaanbod
Welkomstbonus
100% tot €100,-
Bezoek goksite