Welkomstbonus

Een welkomstbonus is een van de beste bonussen die je als speler kan krijgen. Op zich logisch, want het is vaak de eerste indruk die een goksite achterlaat. Vanaf het moment dat je een storting plaats bij de goksite, zal je als nieuwe speler deze bonus kunnen claimen. Goksites geven een welkomstbonus weg om nieuwe spelers te overtuigen en kennis te laten maken met de online speelomgeving. Mede hierdoor is het online gokken ook steeds populairder geworden.

In principe kan je de welkomstbonus zien als een beloning voor het feit dat je hebt gekozen voor desbetreffende goksite. Doordat er steeds meer goksites bij komen, zal de welkomstbonus ook steeds beter worden. Op deze manier proberen de goksites de concurrentie een stap voor te zijn. Een goede keuze dus om online te gokken. Je speelt immers met meer speelgeld en hebt zo meer kansen om een prijs te winnen.

De beste welkomstbonus

Op Goksitevergelijker.nl hebben wij nog meer recensies en beoordelingen geschreven over goksites. Wij geven uitleg en zullen je proberen aan te geven hoe hoog een welkomstbonus is. Doordat ze soms gewijzigd worden, houden wij onze website goed up-to-date. Als er aanpassingen zijn, dan houden wij je op de hoogte hiervan! Zoek nu direct een goksite uit op onze site en wees verzekerd van de meest betrouwbare goksites met welkomstbonus.

Hoe kom ik in aanmerking voor een welkomstbonus?

 1. Kies een goksite

  In aanmerking komen voor een welkomstbonus is eigenlijk vrij eenvoudig. Het uitkiezen van een goksite is daarentegen wat lastiger. Wij van Goksitesvergelijker.nl helpen je daar graag bij en bevelen alleen betrouwbare goksites aan. Het enige dat jij nog hoeft te doen is kiezen welke het beste bij jou past.

  Welkomstbonus - stap 1

 2. Registreer een account

  Wanneer je een leuke goksite hebt gevonden is het tijd om een account te registreren. Vul hierbij je gegevens zo volledig en nauwkeurig mogelijk in. Op deze manier voorkom je problemen of teleurstellingen met uitbetalen wanneer je een mooie prijs hebt gewonnen.

  Welkomstbonus - stap 2

 3. Plaats een storting

  Als laatste moet je een storting plaatsen om de welkomstbonus te kunnen claimen. Hiervoor zijn verschillende betaalmethodes mogelijk. Op de goksite zelf staat vermeld welke methodes er geaccepteerd worden. Dit kan per goksite verschillen.

  Welkomstbonus - stap 3


Wat belangrijk is om te weten, is dat sommige goksites de welkomstbonus niet in één keer uitkeren. Wanneer dit het geval is kan de speler meerder keren profiteren van extra geld of gratis spins. Je kunt dit het beste zien als een welkomstpakket, die je met meerdere stortingen kan benutten.

 • 1e storting: 100% tot €100,- bonus
 • 2e storting: 50% tot €200,- bonus
 • 3e storting: 25% tot €500,- bonus
 • 4e storting 150% tot €200,- bonus

Zoals je ziet wordt een terug kerend speler beloond tijdens zijn vierde storting met 150% extra geld. Dit doen goksites om hun spelers langer binnen boord te houden. Deze vorm van een welkomstbonus zal je dan ook geregeld terug vinden op een goksite.

Hoe werkt een welkomstbonus?

Een welkomstbonus is meestal een eenmalige bonus en komt in veel verschillende vormen voor. Zo heb je de stortingsbonus, gratis spins, no deposit bonus en meer. Wel moet je als speler een speelaccount aanmaken bij de desbetreffende goksite, en hier een storting doen.

De welkomstbonussen op goksites komen vaak met een match-up. Je ontvangt 100% tot €100. Dit betekent dat je met een storting van €100 maximaal profiteert, en 100% extra ontvangt. In dit geval kan je dus met €200 gokken. Heb je een 150% match-up bonus? Dan zal je bij een storting van €100 in één keer €150 extra krijgen. Het zal dus aan de inschrijfbonus zelf liggen hoeveel geld je gratis ontvangt van een goksite. Aan deze match up hangen goksites een maximaal bedrag dat ze gratis weg geven.

Echter krijg je zo’n welkomstbonus niet helemaal zomaar, hier hangen nog bepaalde voorwaarden aan vast. Je moet deze eerst vrij spelen voordat je hem daadwerkelijk kunt laten uitbetalen. Dit doe je door de bonus een x aantal keer in te zetten. Dit wordt ook wel ‘wagering’ genoemd. Per goksite kunnen de voorwaarden verschillen, de regels omtrent de welkomstbonussen staat op iedere goksite beschreven.

Welkomstbonus zonder storting

Er zijn ook regelmatig goksites die een welkomstbonus weggeven zonder dat je daar een storting voor hoeft te plaatsen. Dit wordt ook wel een ‘no deposit bonus’ genoemd. Hierdoor kunnen spelers zichzelf een soort rondleiding geven bij de goksite en gokspellen uitproberen zonder dat het gelijk geld kost. Vervolgens is het doel van de goksite nog steeds dat spelers een account registreren.

Waarom wordt er een welkomstbonus weggegeven?

Wanneer je wel eens in een casino bent geweest, dan weet je dat ze er alles aan doen om het de gasten naar hun zin te maken. Zo kan je een welkomstbonus ook zien, maar dan voor goksites. Voor deze goksites is het van belang om voortdurend nieuwe spelers binnen te halen. Hierbij maken ze onder andere gebruik van een uitgebreid spelaanbod, progressieve jackpots en tal van betalingsmogelijkheden, maar ook door interessante bonussen weg te geven.

Een eerste goede indruk is voor een klant altijd erg belangrijk wanneer het op het uitkiezen van een goksite aankomt. En wat is nu een betere eerste indruk dan een leuk cadeautje? Daarom bieden veel goksites zogenaamde welkomstbonussen aan nieuwe spelers aan.

Welkomstbonus vrijspelen

Aan een welkomstbonus zitten vaak voorwaarden verbonden die vrijgespeeld dienen te worden. Wat hiervoor moet gebueren verschilt per goksite, en kan je terug vinden op de goksite zelf. De meest voorkomende eisen zijn het rondspelen, bijvoorbeeld 25 keer, van de verkregen bonus. Krijgt de speler €100,- welkomstbonus, dan moet hij of zij €2500,- inzetten om de bonus vrij te spelen. Stel je laat de rollen van een gokkast draaien voor €1,- dan moet je dit dus 2500 keer doen.

Voordelen

 • Meer geld om je favoriete gokspel mee te spelen
 • De rollen van een gokkast laten draaien met gratis spins
 • Kennis maken met de goksite
 • Gokspellen “gratis” uitproberen

Tips

Kijk altijd goed naar de voorwaarden die vast zitten aan de welkomstbonus. Het kan zijn dat sommige gokspellen die jij graag speelt niet meetellen in het vrijspelen van de bonus. In dat geval ben je dus genoodzaakt om andere gokspellen te spelen.

Haal het maximale uit een bonus. Kijk daarom goed naar hoeveel je moet storten om voor de maximale bonus in aanmerking te komen. Als er een match up geldt van 100% tot €100,- is er maximaal stortingsbedrag gekoppeld aan de welkomstbonus. Bij een storting van €100,- krijg je dus €100,- gratis speeltegoed, Stort je €70,- dan krijg je ook maar €70,- bonus.

Veelgestelde vragen over een welkomstbonus

 • Wat is een welkomstbonus?
 • Waar kan ik de beste welkomstbonussen vinden?
 • Waarom geven goksites een welkomstbonus weg?