Live wedden

Gokken op sport is het plaatsen van een weddenschap op een bepaalde uitkomst van een bepaalde sportwedstrijd. Live wedden is hierbij een van de meest populaire vormen. Dit wil zeggen dat op het moment van inzetten de wedstrijd al bezig is, hierdoor kan je inspelen op wat er op dat moment gebeurd. Het verwachtingspatroon dat je voor aanvang van de wedstrijd hebt hoeft immers niet altijd uit te komen.

Live wedden biedt de kans om te profiteren van het moment of misschien om een foutje goed te maken. Goksites bieden over het algemeen allemaal deze optie van gokken op sport aan. Echter komen niet alle wedstrijden in aanmerking voor live wedden. Er moet genoeg informatie beschikbaar zijn om het live wedden mogelijk te maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het wel of niet live op televisie uitzenden van de wedstrijd.  

Top 10 goksites

Live weddenschappen

Wat zijn live weddenschappen? Op deze vraag zullen we verder ingaan. Vroeger was het alleen mogelijk om te gokken op sport voordat een bepaalde wedstrijd begonnen was. Dit kan overigens nog steeds en worden prematch weddenschappen genoemd. Dankzij de moderne techniek die we hedendaags kennen is live wedden ook erg populair geworden. Eén van de voordelen hiervan is dat je direct kunt inspelen op het wedstrijdverloop. Tevens voegt het extra spanning toe aan de wedstrijd, helemaal wanneer je de wedstrijd ook live bekijkt.  

Hoe werkt live wedden?

 1. Kies een betrouwbare goksite

  Je wil het liefst gokken op sport bij een goksite die voldoet aan jouw eisen, daarbij is het ook van belang dat deze veilig en betrouwbaar is. Wij bevelen enkel goksites aan die in het bezit zijn van de Ksa vergunning. Dit geeft de zekerheid dat je terecht komt bij een betrouwbare goksite. Daarnaast is het van belang dat desbetreffende goksite beschikt over een sportsbook, met ook nog eens de mogelijkheid om live te wedden.

 2. Registreren

  Wanneer je een goksite hebt gevonden die bij jou past moet je een account registreren. Hiervoor ga je opzoek naar de registratie button, en vervolgens wordt je gevraagd om persoonlijke gegevens in te vullen. Doe dit eerlijk en nauwkeurig. Als je dit niet doet levert het misschien niet gelijk problemen op, maar wel in een later stadium. Bijvoorbeeld wanneer je geld wil laten uitbetalen.

 3. Selecteer ‘live wedden’

  Eenmaal geregistreerd bij een van de goksites ga je naar het sportsbook en vervolgens kies je de categorie live wedden. Hier kun je een van de sporten kiezen waarop je wil gaan gokken. Dit is voor iedere speler een individuele keuze. Het is hierbij wel belangrijk dat je op de hoogte bent van de spelregels. Op Goksitesvergelijker.nl hebben we iedere sport nader uitgewerkt.

 4. Plaats een live sportweddenschap

  Vervolgens is het tijd om daadwerkelijk een live sportweddenschap te plaatsen. Dit kan op verschillende markten. De goksites geven hiervoor bepaalde quoteringen welke van invloed zijn op het bedrag dat je eventueel kunt winnen. Bepaal welk bedrag je wil inzetten en plaats de sportweddenschap. Let goed op wat er tijdens de wedstrijd gebeurd voordat je de live weddenschap bevestigd.

 5. Wacht in spanning af

  Nu je de live weddenschap hebt geplaatst heb je geen invloed meer, het is afwachten op het resultaat. Dit maakt het extra spannend om de wedstrijd te volgen. Als na afloop blijkt dat je voorspelling juist was, dan krijg je de inleg x de quotering uitbetaald. Wij wensen je alvast veel plezier.

Quoteringen

Op Goksitesvergelijker.nl spreken we over quoteringen als we het hebben over wat de goksites uitbetalen bij een juiste voorspelling. Na het vaststellen hiervan worden ze gepubliceerd en kan je als speler inzetten. Tijdens live wedden op sport veranderen de quoteringen voortdurend omdat ze gebaseerd zijn op bijvoorbeeld de verhouding tussen individuele spelers of teams van dat moment, plotselinge blessures of de huidige weersomstandigheden.  

Het kan wel eens voorkomen dat op het moment dat je een live weddenschap wil plaatsen er net precies iets gebeurd wat van invloed is op de quotering. Je inzet zal dan niet worden verwerkt door de goksites. De techniek voor live gokken op sport is echter wel complex. Er zitten een aantal seconden tussen wat de mensen live in het stadion en de mensen live op televisie. Deze vertraging probeert de goksite weg te nemen met de extra seconden. Hierdoor hebben de mensen in het stadion geen voordeel meer.  

Live wedden pluspunten

+ Inspelen op het wedstrijdverloop

+ Extra spanning

+ Quoteringen kunnen hoger worden

+ Kans op herstel

+ Live streaming

Live wedden minpunten

– Hectischer

– Niet alle sporten of wedstrijden zijn beschikbaar

Live streaming

Goksites proberen de spelers het altijd zo gemakkelijk mogelijk te maken. Zo kan je tijdens het live wedden van een live streaming gebruik maken als extra service. Je kan als speler wedstrijden op deze manier live volgen. Dit kan door middel van beelden zijn, maar sommige goksites laten alleen statistieken zijn die iedere seconde vernieuwd worden. In sommige gevallen is dit zelfs de enige plek om live informatie te verkrijgen van een bepaalde wedstrijd.

Tips

Sportwedstrijden zijn spannender wanneer je een live weddenschap hebt geplaatst, maar het is wel belangrijk dat je enigszins voorbereid bent wanneer je wil gokken op sport. Wij hebben daarom een overzicht gemaakt met tips een vaardigheden die van pas komen tijdens live wedden. Door dit goed door te lezen vergroot je je eigen winkansen, maar nog belangrijker: het online gokken blijft leuk. Goksites zijn er ten slotte om plezier te beleven.

 • Timing | Zoals bij zo veel dingen in het leven is timing erg belangrijk bij live wedden. Je moet op het juiste moment proberen toe te slaan. Dit is het interessante, maar tegelijkertijd ook het lastige aan deze manier van gokken op sport.
 • Vooraf onderzoek | Als je succesvol wil zijn, is het verstandig om vooraf onderzoek te doen. Dit zorgt ervoor dat je meer informatie hebt die van invloed kan zijn op jouw winkansen. Hoe meer kennis, hoe groter de kans van slagen.
 • Zoek de “juiste” live weddenschap | Sluit pas een live weddenschap af als je alle factoren goed tegen elkaar hebt afgewogen. Bekijk hierbij ook de quoteringen.
 • Speel alleen op wedstrijden je live kunt volgen | Belangrijk is dat je zeker weet dat de beelden die je ziet echt live zijn. Te veel vertraging kan al fataal zijn tijdens live wedden. Eén van de veiligste manier om een wedstrijd live te volgen is via de televisie. Denk hierbij aan live uitzendingen van Ziggo Sport, ESPN of Eurosport.
Live wedden - BetCity

Live wedden op voetbal

Veel spelers associëren live wedden met gokken op voetbal. Aangezien het aanbod van de goksites voor live weddenschappen is dit ook niet zo gek. Live wedden op voetbal is verreweg het meest populair, hier zijn ook de meeste markten voor beschikbaar. Je zal er echter wel rekening mee moeten houden dat quoteringen continu kunnen veranderen. Dit omdat de wedstrijd bezig is en er telkens nieuwe situaties ontstaan. Wacht daarom niet te lang met een inzet plaatsen bij live wedden op voetbal.

 • 1×2 | Dit is de meest voorkomende, en waarschijnlijk ook de meest eenvoudige manier van gokken op voetbal. Voorspel welk team de wedstrijd zal winnen. Als je denkt dat de thuisploeg gaat winnen vul je een 1 in. Anderzijds houdt een 2 in dat je verwacht dat het uitspelende team gaat winnen. Wanneer je denkt dat geen van beide team meer zal winnen, dan ga je voor X. Oftewel een gelijkspel.
 • Dubbele kans | Op deze manier kan je het risico dat je neemt verlagen. Nog steeds zijn er, net als bij 1×2, drie verschillende uitkomsten van een voetbalwedstrijd. Team 1 wint, team 2 wint of het eindigt in een gelijkspel. Bij dubbele kans voeg je echter twee mogelijk uitkomsten samen. Verwacht je bijvoorbeeld dat de thuisploeg zeker niet zal verliezen, maar weet je niet zeker of ze winnen of gelijkspelen, dan kan je dubbele kans gebruiken. Je zet dan in op de thuisploeg wint of gelijkspel, ook wel aangeduid met 1X. Verder heb je nog thuis- of uit team wint (1 2) en uit team wint of gelijkspel (X2)
 • Eerste doelpunt | Je kan inzetten op welk team het eerste doelpunt maakt. Hierbij kan je ook kiezen voor ‘Geen’ wanneer je denkt dat er geen doelpunten meer vallen vanaf het moment dat je de live weddenschap bevestigd.
 • Handicap resultaat | Een andere populaire sportweddenschap bij gokken op voetbal is het wedden op handicaps. Hierbij voorspel je welk team er gaat winnen, maar dan met een virtuele voorsprong of achterstand. Denk je dat een bepaald team zo veel beter is dat ze met twee doelpunten verschil gaan winnen, dan kan je ze op een virtuele achterstand zetten met de -1 handicap. Hiermee neem je iets meer risico, maar de quotering wordt er ook aantrekkelijker door.
 • Doelpuntenmakers | Vanzelfsprekend gaat dit erom wie een doelpunt scoort tijdens het resterende gedeelte van de wedstrijd. Voorspel welke speler nog gaat scoren.

Andere sporten

Hoewel er veel aandacht geschonken wordt aan live wedden op voetbal is dit niet de enige sport waarop je live kan wedden bij goksites. Ook andere sporten kunnen op deze manier van gokken op sport een stuk spannender worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan darten, tennis, (kick)boksen of basketbal. Goede teams of spelers vinden het niet erg om halverwege op een kleine achterstand te staan, wetende dat er nog genoeg tijd is om het te herstellen. Maar goksites blijven de kansen corrigeren en dat is een kans voor de oplettende spelers.  

Virtuals, oftewel virtuele sporten

Live wedden moet je niet verwarren met de virtuals die worden aangeboden door goksites. Dit lijkt enorm veel op elkaar, maar is absoluut niet hetzelfde. Het grote verschil is dat je bij live wedden veel meer hebt aan je eigen kennis. Je moet bijvoorbeeld rekening houden met de opstelling, geblesseerde spelers en wisselende weersomstandigheden. Bij virtuele sporten is dat allemaal niet. Het gaat hierbij meer om de beleving. Twee computer gestuurde teams of spelers spelen tegen elkaar, en jij probeert te voorspellen wie er wint. Op basis van een aantal fictieve feiten dien je een keuze te maken.

Veelgestelde vragen over live wedden

 • Bij welke goksites kan je het beste live wedden op sport?
 • Is live wedden legaal in Nederland?
 • Kan je live wedden op je mobiel?

Aanbevolen goksite

Bet365
8.7/ 10
Gokken op sport Beste bookmaker Klantenservice 24/7 bereikbaar Ruim aanbod gokspellen Storten met iDeal
Welkomstbonus
#ad 100% tot €100,- aan sportweddenschappen
Bezoek goksite