Gokken op de Champions League

Het grootste Europese voetbaltoernooi voor teams is de Champions League. In dit door de UEFA georganiseerde miljoenenbal strijden 76 teams om de felbegeerde titel. Deze teams beginnen met voorrondes om vervolgens mee te doen aan het hoofdtoernooi. Alleen de allerbeste teams mogen de voorrondes overslaan, en plaatsen zich rechtsreeks bij de laatste 32 teams. Door de jaren heen is het toernooi, dat ooit als de Europa Cup I begon, uitgegroeid tot een ware blikvanger. Alle Europese topclubs nemen deel aan dit toernooi. Hierdoor is de publiciteit zeer groot, en wordt gokken op de Champions League ook voor goksites interessant.  

Gokken op de Champions League is van alle voetbalcompetities en toernooien de meest populaire manier om te gokken op voetbal. Dit heeft er mee te maken dat alle Europese topclubs mee doen, en voor vele topclubs is het ultieme doel om de prestigieuze prijs te winnen. Door deze sterke concurrentie kent het toernooi ook ieder jaar weer verassingen. Dit maakt het voor de liefhebbers van gokken op de Champions League interessant, maar ook goksites vinden het boeiend.

Top 10 goksites met gokken op de Champions League

Voetbalweddenschappen

Wat is gokken op voetbal? Hier gaan we nog even kort op in zodat dit voor iedereen duidelijk is. Over het algemeen plaatsten de gokliefhebbers een weddenschap op wat zij denken dat er gaat gebeuren tijdens een wedstrijd. Dit kan bijvoorbeeld het voorspellen van de winnaar zijn, maar ook gebeurtenissen zoals de precieze einstand of doelpuntenmaker(s). Daarnaast kan je bij gokken op de Champions League inzetten op seizoen weddenschappen. Voordat het toernooi van start gaat voorspel je dan wie er bijvoorbeeld kampioen gaat worden of welke speler de topscoorder wordt.  

Hoe kan je gokken op de Champions League?

 1. Kies een betrouwbare goksite

  Je wil het liefst online gokken bij een goksite die voldoet aan jouw eisen, daarbij is het ook van belang dat deze veilig en betrouwbaar is. Wij bevelen enkel goksites aan die in het bezit zijn van de Ksa vergunning. Dit geeft de zekerheid dat je terecht komt bij een betrouwbare goksite.
   
  Daarnaast is het van belang dat desbetreffende goksite beschikt over een sportsbook, met ook nog eens de sporten waar jij graag op wil gokken. In dit geval wil je graag gokken op de Champions League. Met behulp van onze goksites vergelijker kies je gemakkelijk welke goksite het beste bij jou past.

 2. Registreren

  Wanneer je een goksite hebt gevonden waar je kan gokken op voetbal en op de Champions League moet je een account registreren. Hiervoor ga je opzoek naar de registratie button, en vervolgens wordt je gevraagd om persoonlijke gegevens in te vullen. Doe dit eerlijk en nauwkeurig. Als je dit niet doet levert het misschien niet gelijk problemen op, maar wel in een later stadium. Bijvoorbeeld wanneer je geld wil laten uitbetalen.

 3. Selecteer ‘Voetbal’ en ‘Champions League’ in het sportsbook

  Eenmaal geregistreerd bij een van de goksites ga je naar het sportsbook. Hier kun je tal van sporten kiezen, maar voor nu moet je ‘voetbal’ selecteren. Deze sportcategorie vind je over het algemeen terug bij de populaire sporten, en anders uiteraard bij ‘alle’. Vervolgens ga je op zoek naar het juiste toernooi, in dit geval de Champions League. Voordat je daadwerkelijk over gaat tot het plaatsen van een voetbalweddenschap is het wel belangrijk dat je op de hoogte bent van de spelregels en mogelijkheden.

 4. Plaats een weddenschap

  Het is tijd om een wedstrijd uit te zoeken waarop je wil wedden. Dit is voor iedere speler een individuele keuze. Binnen welke competitie of toernooi wil je gokken op voetbal? Wat voor soort weddenschap wil je plaatsen? En als laatste hoeveel wil je inzetten? Als je dit allemaal hebt bepaald en je bent zeker van je voorspelling, dan moet je de weddenschap alleen nog bevestigen. Hiervoor druk je op de door de goksite aangegeven knop.

 5. Wacht in spanning af

  Nu je de voetbalweddenschap hebt geplaatst heb je geen invloed meer, het is afwachten op het resultaat. Dit maakt het extra spannend om de wedstrijd te volgen. Als na afloop blijkt dat je voorspelling juist was, dan krijg je de inleg x de quotering uitbetaald. Wij wensen je alvast veel plezier

Gokken op de Champions League

Sinds 1992 wordt het grootste voetbaltoernooi van Europa de Champions League genoemd, daarvoor was het altijd de Europa Cup I. Het toernooi wordt georganiseerd door de Union of European Football Associotons (UEFA). Doordat het een groot toernooi is, zijn er meerdere fases met ieder hun eigen facetten die belangrijk zijn als je een weddenschap wilt plaatsen. Zo wordt er in de groepsfase bijvoorbeeld anders gespeeld dan in de knock-out fase.  

Voorrondes

Sommige teams krijgen een rechtstreeks ticket voor de groepsfase van de Champions League, terwijl anderen nog voorrondes moeten spelen. Dit hangt af van hoe hoog een team is geëindigd op de ranglijst van hun nationale competitie en van de positie van het land op de UEFA-coëfficiëntenranglijst. In totaal zijn er drie voorrondes die allen volgens een knock-out systeem worden gehouden. Dit betekent dat je een thuis- en uitwedstrijd speelt. In welke voorronde je instroomt als team hangt ook weer af van diezelfde UEFA- coëfficiëntenranglijst.

Groepsfase

Aan de groepsfase beginnen 32 teams, die verdeeld zijn over acht poules van iedere vier teams. Deze worden ingedeeld door middel van een loting, maar ploegen uit hetzelfde land kunnen niet bij elkaar in de poule komen. In de groepsfase spelen de teams uiteindelijk zes wedstrijden. Tegen iedere tegenstander één keer uit en één keer thuis. De nummers één en twee gaan uiteindelijk door nar de knock-out fase.

Knock-out

Na de groepsfase blijven er zestien teams over voor de knock-out fase. Omdat hier acht wedstrijden in totaal zijn, wordt deze eerst volgende ronde ook wel de achtste-finale genoemd. Hierbij spelen de teams twee keer tegen elkaar, waarvan weer één thuis- en één uitwedstrijd. Vervolgens blijven er nog acht teams over in de kwartfinale en vier voor de halve finales. Deze mogen uiteindelijk uit gaan maken welke twee teams er overblijven voor een van de belangrijkste wedstrijden van het jaar: de Champions League finale.

Champions League finale

Wie wordt de Champions League winnaar? Dit is altijd maar weer de vraag aan het begin van het seizoen, maar ook wanneer de twee finalisten bekend zijn. Wanneer je de Champions League finale wint mag je je als team de beste van Europa noemen. Tevens zitten er enkele leuke prijzen verbonden aan het winnen van deze finale. Denk bijvoorbeeld aan de eer, maar voor een club is het ook een financiële opsteker en hebben ze plaatsing voor de groepsfase van de volgende Champions League veilig gesteld.

Gokken op de Champions League

seizoen weddenschappen

Zoals aangegeven zijn er twee verschillende soorten weddenschappen beschikbaar als het gaat om gokken op de Champions League. Je kan inzetten op de reguliere weddenschappen, die iedere speelronde opnieuw geüpload worden, en je hebt de seizoen weddenschappen. Deze sluit je af voordat het toernooi van start gaat. Denk bijvoorbeeld aan het voorspellen wie er kampioen wordt of welke speler topscoorder gaat worden. Onderstaand gaan we verder in op de mogelijkheden van seizoen weddenschappen:

 • Champions League winner | Waarschijnlijk is dit de meest eenvoudige seizoen weddenschap. Welk team wordt er kampioen?
 • Champions League final | Op deze manier kan je het risico van je voorspelling verlagen. Het team dat jij kiest hoeft niet perse kampioen te worden, maar wel minstens finalist.
 • Topscorer | Net als bij ‘Champions League winner’ is dit geen lastige inzetmogelijkheid om te begrijpen. Wie maakt er gedurende het toernooi de meeste doelpunten?
 • Meeste assists | Deze seizoen weddenschap is ook een individuele prestatie van een speler. Het gaat erom wie de meeste assists geeft gedurende de Champions League.
 • Group winner | Voorspel welk team een bepaalde groep wint tijdens de groepsfase.
 • Kwalificatie knock-out fase | Van iedere groep gaan er twee teams door naar de knock-out fase. Ben jij er dus niet helemaal zeker van wie de groep wint, dan kun je je kansen spreiden middels deze seizoen weddenschap.

Reguliere weddenschappen

Over het algemeen plaatsen de meeste liefhebbers van gokken op voetbal een reguliere weddenschap. De weddenschap van welk team de wedstrijd gaat winnen is hierbij het meest populair, dit noemt men ook wel ‘winner’ of ‘resultaat’. Je kan gaan voor deze eenvoudige mogelijkheid, maar je kan bij de legale goksites van tegenwoordig ook kiezen voor vele andere reguliere weddenschappen. Onderstaand gaan we verder in op de voetbalweddenschappen die bestaan tijdens gokken op de Champions League:

 • 1×2 | Dit is de meest voorkomende, en waarschijnlijk ook de meest eenvoudige manier van gokken op de Champions League. Voorspel welk team de wedstrijd zal winnen. Als je denkt dat de thuisploeg gaat winnen vul je een 1 in. Anderzijds houdt een 2 in dat je verwacht dat het uitspelende team gaat winnen. Wanneer je denkt dat geen van beide team zal winnen, dan ga je voor x. Oftewel een gelijkspel.
 • Dubbele kans | Op deze manier kan je het risico dat je neemt verlagen. Nog steeds zijn er, net als bij 1×2, drie verschillende uitkomsten van een voetbalwedstrijd. Team 1 wint, team 2 wint of het eindigt in een gelijkspel. Bij dubbele kans voeg je echter twee mogelijk uitkomsten samen. Verwacht je bijvoorbeeld dat de thuisploeg zeker niet zal verliezen, maar weet je niet zeker of ze winnen of gelijkspelen, dan kan je dubbele kans gebruiken. Je zet dan in op de thuisploeg wint of gelijkspel, ook wel aangeduid met 1X. Verder heb je nog thuis- of uit team wint (1 2) en uit team wint of gelijkspel (X2)
 • Beide teams scoren j/n | Voorspel of beide teams een doelpunt gaan maken tijdens de wedstrijd. Denk bijvoorbeeld aan het aantal doelpunten. 
 • Correct score | Dit is misschien wel een van de meest gestelde vragen rondom een voetbalwedstrijd. ‘Hoeveel denk jij dat het gaat worden vandaag?’ Met de correct score weddenschap probeer je de exacte uitslag van een wedstrijd te voorspellen.
 • Over/Under | Bij deze weddenschap gaat het erom hoe vaak een bepaald iets gebeurd tijdens een wedstrijd. Je voorspelt dus of iets meer of minder vaak voorkomt dan dat de weddenschap aangeeft. Wanneer je bijvoorbeeld inzet op over 2.5 doelpunten, dan wil je als er minstens 3 doelpunten vallen.  
 • Handicap resultaat | Een andere populaire sportweddenschap bij gokken op de Champions League is het wedden op handicaps. Hierbij voorspel je welk team er gaat winnen, maar dan met een virtuele voorsprong of achterstand. Denk je dat een bepaald team zo veel beter is dat ze met twee doelpunten verschil gaan winnen, dan kan je ze op een virtuele achterstand zetten met de -1 handicap. Hiermee neem je iets meer risico, maar de quotering wordt er ook aantrekkelijker door.
 • Doelpuntenmakers | Vanzelfsprekend gaat dit erom wie een doelpunt scoort tijdens de wedstrijd. Voorspel welke speler gaat scoren.

Live wedden

Hoewel de meeste voetbalweddenschappen prematch worden afgesloten, is live gokken op voetbal ook erg populair. Maar wat is live wedden precies? Dit betekent dat je een weddenschap plaatst terwijl de wedstrijd al bezig is. De quoteringen zullen steeds aan de hand van de wedstrijd veranderen. Denk jij bijvoorbeeld dat een team de wedstrijd nog gaat omkeren, of weet je zeker dat de huidige voorsprong wordt behouden, dan is live wedden op voetbal iets voor jou. Je kan profiteren van opmerkelijke gebeurtenissen tijdens de wedstrijd, maar je zal wel snel moeten handelen. Dit maakt het een stuk hectischer dan prematch voorspellingen.    

Gokken op de Champions League tips

Champions League wedstrijden zijn spannender wanneer je een weddenschap hebt geplaatst, maar het is wel belangrijk dat je enigszins voorbereid bent wanneer je begint met gokken op de Champions League. Wij hebben daarom een overzicht gemaakt met tips en vaardigheden. Door dit goed door te lezen vergroot je je eigen winkansen, maar nog belangrijker: het online gokken blijft leuk. Goksites zijn er ten slotte om plezier te beleven.

 • Verdiep je in het toernooi | Voordat je wil gaan gokken op de Champions League is het verstandig om je te verdiepen in het laatste nieuws betreft het toernooi. Zijn er spelers geblesseerd, wat is het belang van een bepaalde wedstrijd of hebben er misschien transfers plaatsgevonden? Dit zijn factoren die van belang kunnen zijn voor het verloop van het toernooi.
 • Thuis of uit | Er zijn teams die veel beter thuis dan uit presteren of juist andersom. Zorg dat je de statistieken van de laatste maanden bijdehand hebt, dit kan je helpen bij het gokken op de Champions League.
 • Kunstgras | In sommige landen zijn er teams dat de thuiswedstrijden op kunstgras speelt. Echter vind niet ieder team het fijn om op deze ondergrond te spelen. Daarom kan het spelen op kunstgras van invloed zijn op het resultaat van de wedstrijd.
 • Kies een team om te volgen | Alvorens je een voorspelling gaat doen is het belangrijk om eerst op de hoogte te zijn van alle relevante informatie rondom een team. Zijn ze in vorm? Welke tactiek hanteren ze? Hoeveel wedstrijden hebben ze de afgelopen dagen gespeeld? Dit is allemaal belangrijk informatie tijdens gokken op de Champions League.
 • Zoek de beste quoteringen | Soms zie je wedstrijden waarvan je de uitslag zeker denkt te weten, en waarbij de quotering ook nog eens uitstekend is. Sla dan je slag. 
 • Speel voor je plezier | Ondanks dat je goed voorbereid bent, is het nog altijd mogelijk om een verkeerde voorspelling te maken. Tijdens een wedstrijd zijn er factoren die plots kunnen veranderen of een speler die geblesseerd raakt. Hierop heb je helaas geen invloed, accepteer dit en ga geen domme dingen doen om je inzet terug te verdienen. Vergeet immers niet dat online gokken bedoeld is om jou te entertainen. De enige juiste reden om een goksite te bezoeken is voor je plezier. Alle andere argumenten hebben helaas niks te maken met verantwoord spelen.

Veelgestelde vragen over gokken op de Champions League

 • Kan je bij iedere goksite gokken op de Champions League?
 • Wanneer worden de seizoen weddenschappen uitbetaald?
 • Is gokken op de Champions League legaal in Nederland?

Aanbevolen goksite

Bet365
8.7/ 10
Gokken op sport Beste bookmaker Klantenservice 24/7 bereikbaar Ruim aanbod gokspellen Storten met iDeal
Welkomstbonus
#ad 100% tot €100,- aan sportweddenschappen
Bezoek goksite