Gokken op de Bundesliga

De hoogste voetbalcompetitie van Duitsland is de Bundesliga. Hierin spelen de achttien beste teams tegen elkaar en aan het einde van het seizoen mag een van de teams zich kampioen noemen. Ondanks dat de competitie enkele zeer sterke teams bevat gaat de titel over het algemeen naar de absolute topclub van het land, namelijk Bayern München. Maar wie gaat ze verslaan? Mede door deze uitdaging is het één van de meest populaire voetbalcompetities ter wereld en geven goksites de mogelijkheid om te gokken op de Bundesliga.

Gokken op de Bundesliga is zo aantrekkelijk omdat het een van de sterkste competities is van Europa, het behoord dan ook tot de spreekwoordelijke ‘Big Five’. Dit ligt niet alleen aan de absolute topclub Bayern München, ook uitdagers als Borussia Dortmud, Bayer 04 Leverkusen en Red Bull Leipzig hebben heel veel kwaliteit. Dit maakt het voor de liefhebbers van gokken op voetbal iedere speelronde weer spannend, maar ook de goksites vinden het boeiend. Voor elke wedstrijd in de Bundesliga bieden ze meer dan honderd inzetmogelijkheden om een weddenschap te plaatsen.

Top 10 goksites om te gokken op de Bundesliga

Voetbalweddenschappen

Wat is gokken op voetbal? Hier gaan we nog even kort op in zodat dit voor iedereen duidelijk is. Over het algemeen plaatsten de gokliefhebbers een weddenschap op wat zij denken dat er gaat gebeuren tijdens een wedstrijd. Dit kan bijvoorbeeld het voorspellen van de winnaar zijn, maar ook gebeurtenissen zoals de precieze einstand of doelpuntenmaker(s). Daarnaast kan je bij gokken op de Bundesliga inzetten op seizoen weddenschappen. Voordat de competitie van start gaat voorspel je dan wie er bijvoorbeeld kampioen gaat worden of welke speler de topscoorder wordt.  

Hoe kan je gokken op de Bundesliga?

 1. Kies een betrouwbare goksite

  Je wil het liefst online gokken bij een goksite die voldoet aan jouw eisen, daarbij is het ook van belang dat deze veilig en betrouwbaar is. Wij bevelen enkel goksites aan die in het bezit zijn van de Ksa vergunning. Dit geeft de zekerheid dat je terecht komt bij een betrouwbare goksite.
   
  Daarnaast is het van belang dat desbetreffende goksite beschikt over een sportsbook, met ook nog eens de sporten waar jij graag op wil gokken. In dit geval wil je graag gokken op de Bundesliga. Met behulp van onze goksites vergelijker kies je gemakkelijk welke goksite het beste bij jou past.

 2. Registreren

  Wanneer je een goksite hebt gevonden waar je kan gokken op voetbal en op de Bundesliga moet je een account registreren. Hiervoor ga je opzoek naar de registratie button, en vervolgens wordt je gevraagd om persoonlijke gegevens in te vullen. Doe dit eerlijk en nauwkeurig. Als je dit niet doet levert het misschien niet gelijk problemen op, maar wel in een later stadium. Bijvoorbeeld wanneer je geld wil laten uitbetalen.

 3. Selecteer ‘Voetbal’ en ‘Bundesliga’ in het sportsbook

  Eenmaal geregistreerd bij een van de goksites ga je naar het sportsbook. Hier kun je tal van sporten kiezen, maar voor nu moet je ‘voetbal’ selecteren. Deze sportcategorie vind je over het algemeen terug bij de populaire sporten, en anders uiteraard bij ‘alle’. Vervolgens ga je op zoek naar de juiste competitie, in dit geval de Bundesliga. Voordat je daadwerkelijk over gaat tot het plaatsen van een voetbalweddenschap is het wel belangrijk dat je op de hoogte bent van de spelregels en mogelijkheden.

 4. Plaats een weddenschap

  Het is tijd om een wedstrijd uit te zoeken waarop je wil wedden. Dit is voor iedere speler een individuele keuze. Binnen welke competitie of toernooi wil je gokken op voetbal? Wat voor soort weddenschap wil je plaatsen? En als laatste hoeveel wil je inzetten? Als je dit allemaal hebt bepaald en je bent zeker van je voorspelling, dan moet je de weddenschap alleen nog bevestigen. Hiervoor druk je op de door de goksite aangegeven knop.

 5. Wacht in spanning af

  Nu je de voetbalweddenschap hebt geplaatst heb je geen invloed meer, het is afwachten op het resultaat. Dit maakt het extra spannend om de wedstrijd te volgen. Als na afloop blijkt dat je voorspelling juist was, dan krijg je de inleg x de quotering uitbetaald. Wij wensen je alvast veel plezier

Gokken op de Bundesliga

Het betaald voetbal werd in 1962 geïntroduceerd in Duitsland. Dit gebeurde onder de vleugels van de Duitse voetbalbond, welke heeft toegestaan om spelers een vergoeding te geven voor hun prestaties. In 1963 startte het eerste officiële seizoen van de Bundesliga, met daarin de beste teams uit het hele land. Sinds dit eerste seizoen was het ook gelijk mogelijk om te gokken op de Bundesliga. Weliswaar lang niet zo uitgebreid als tegenwoordig bij goksites, maar de mogelijkheid was er.

In de Bundesliga spelen de achttien teams twee keer tegen elkaar. Dit houdt in dat je één keer thuis en één keer uit speelt. Voor iedere gewonnen wedstrijd krijg je drie punten. Eindigt de wedstrijd in een gelijkspel, dan ontvangen beide team één punt. Logischerwijs levert een verlies geen punten op. Van de achttien teams zijn er twee die rechtstreeks degraderen (nummer achttien en zeventien) en de nummer zestien moet zich proberen te handhaven via de play-offs promotie/degradatie. Goksites bieden ook de mogelijkheid om in te zetten op wie jij denkt dat degradeert.    

De kampioen is het team met de meeste punten na 34 speelrondes. Mocht het voorkomen dat er meerdere teams met evenveel punten zijn, dan kijkt men naar het doelsaldo. Is dit nog niet doorslaggevend dan telt het onderlinge resultaat. De kampioen krijgt uiteindelijk een fraaie prijs in de vorm van een schild, maar mag zich ook opmaken voor Europees voetbal in de Champions League. Ook de nummers twee tot en met vier krijgen een ticket voor dit toernooi. Voor de iets lager geklasseerde teams is er nog een aantal ticket voor de Europa League en de Europa Conference League.    

Gokken op de Bundesliga - Bayern München kampioen
Gokken op de Bundesliga - Dortmund kampioen

Seizoen weddenschappen

Zoals aangegeven zijn er twee verschillende soorten weddenschappen beschikbaar als het gaat om gokken op de Bundesliga. Je kan inzetten op de reguliere weddenschappen, die iedere speelronde opnieuw geüpload worden, en je hebt de seizoen weddenschappen. Deze sluit je af voordat de competitie van start gaat. Denk bijvoorbeeld aan het voorspellen wie er kampioen wordt of welke teams juist ondermaats presteren en daardoor degraderen. Onderstaand gaan we verder in op de mogelijkheden van seizoen weddenschappen:

 • Bundesliga winner | Waarschijnlijk is dit de meest eenvoudige seizoen weddenschap. Welk team wordt er kampioen?
 • Bundesliga top 3 | Op deze manier kan je het risico van je voorspelling verlagen. Het team dat jij kiest hoeft niet perse eerste te worden, maar een eindlassering in de top 3 is voldoende.
 • Topscorer | Net als bij ‘Bundesliga winner’ is dit geen lastige inzetmogelijkheid om te begrijpen. Wie maakt er gedurende het seizoen de meeste doelpunten?
 • Meeste assists | Deze seizoen weddenschap is ook een individuele prestatie van een speler. Het gaat erom wie de meeste assists geeft gedurende het Bundesliga seizoen.
 • Head to Head | Goksites selecteren twee willekeurige teams en jij moet voorspellen welke van de twee er hoger op de ranglijst eindigt. 
 • Directe degradatie | Het tegenovergestelde van de ‘Bundesliga winner’ is directe degradatie. Echter kan er maar één team kampioen worden, terwijl er twee teams zijn die direct zullen degraderen naar de 2. Bundesliga.

Reguliere weddenschappen

Over het algemeen plaatsen de meeste liefhebbers van gokken op voetbal een reguliere weddenschap. De weddenschap van welk team de wedstrijd gaat winnen is hierbij het meest populair, dit noemt men ook wel ‘winner’ of ‘resultaat’. Je kan gaan voor deze eenvoudige mogelijkheid, maar je kan bij de legale goksites van tegenwoordig ook kiezen voor vele andere reguliere weddenschappen. Onderstaand gaan we verder in op de voetbalweddenschappen die bestaan tijdens gokken op de Bundesliga:

 • 1×2 | Dit is de meest voorkomende, en waarschijnlijk ook de meest eenvoudige manier van gokken op de Bundesliga. Voorspel welk team de wedstrijd zal winnen. Als je denkt dat de thuisploeg gaat winnen vul je een 1 in. Anderzijds houdt een 2 in dat je verwacht dat het uitspelende team gaat winnen. Wanneer je denkt dat geen van beide team zal winnen, dan ga je voor x. Oftewel een gelijkspel.
 • Dubbele kans | Op deze manier kan je het risico dat je neemt verlagen. Nog steeds zijn er, net als bij 1×2, drie verschillende uitkomsten van een voetbalwedstrijd. Team 1 wint, team 2 wint of het eindigt in een gelijkspel. Bij dubbele kans voeg je echter twee mogelijk uitkomsten samen. Verwacht je bijvoorbeeld dat de thuisploeg zeker niet zal verliezen, maar weet je niet zeker of ze winnen of gelijkspelen, dan kan je dubbele kans gebruiken. Je zet dan in op de thuisploeg wint of gelijkspel, ook wel aangeduid met 1X. Verder heb je nog thuis- of uit team wint (1 2) en uit team wint of gelijkspel (X2)
 • Beide teams scoren j/n | Voorspel of beide teams een doelpunt gaan maken tijdens de wedstrijd. Denk bijvoorbeeld aan het aantal doelpunten. 
 • Correct score | Dit is misschien wel een van de meest gestelde vragen rondom een voetbalwedstrijd. ‘Hoeveel denk jij dat het gaat worden vandaag?’ Met de correct score weddenschap probeer je de exacte uitslag van een wedstrijd te voorspellen.
 • Over/Under | Bij deze weddenschap gaat het erom hoe vaak een bepaald iets gebeurd tijdens een wedstrijd. Je voorspelt dus of iets meer of minder vaak voorkomt dan dat de weddenschap aangeeft. Wanneer je bijvoorbeeld inzet op over 2.5 doelpunten, dan wil je als er minstens 3 doelpunten vallen.  
 • Handicap resultaat | Een andere populaire sportweddenschap bij gokken op de Bundesliga is het wedden op handicaps. Hierbij voorspel je welk team er gaat winnen, maar dan met een virtuele voorsprong of achterstand. Denk je dat een bepaald team zo veel beter is dat ze met twee doelpunten verschil gaan winnen, dan kan je ze op een virtuele achterstand zetten met de -1 handicap. Hiermee neem je iets meer risico, maar de quotering wordt er ook aantrekkelijker door.
 • Doelpuntenmakers | Vanzelfsprekend gaat dit erom wie een doelpunt scoort tijdens de wedstrijd. Voorspel welke speler gaat scoren.

Live wedden

Hoewel de meeste voetbalweddenschappen prematch worden afgesloten, is live gokken op voetbal ook erg populair. Maar wat is live wedden precies? Dit betekent dat je een weddenschap plaatst terwijl de wedstrijd al bezig is. De quoteringen zullen steeds aan de hand van de wedstrijd veranderen. Denk jij bijvoorbeeld dat een team de wedstrijd nog gaat omkeren, of weet je zeker dat de huidige voorsprong wordt behouden, dan is live wedden op voetbal iets voor jou. Je kan profiteren van opmerkelijke gebeurtenissen tijdens de wedstrijd, maar je zal wel snel moeten handelen. Dit maakt het een stuk hectischer dan prematch voorspellingen.    

Gokken op de Bundesliga tips

Bundesliga wedstrijden zijn spannender wanneer je een weddenschap hebt geplaatst, maar het is wel belangrijk dat je enigszins voorbereid bent wanneer je begint met gokken op de Bundesliga. Wij hebben daarom een overzicht gemaakt met tips en vaardigheden. Door dit goed door te lezen vergroot je je eigen winkansen, maar nog belangrijker: het online gokken blijft leuk. Goksites zijn er ten slotte om plezier te beleven.

 • Verdiep je in de competitie | Voordat je wil gaan gokken op de Bundesliga is het verstandig om je te verdiepen in het laatste nieuws betreft de competitie. Zijn er spelers geblesseerd, wat is het belang van een bepaalde wedstrijd of hebben er misschien transfers plaatsgevonden? Dit zijn factoren die van belang kunnen zijn voor het verloop van de competitie.
 • Thuis of uit | Er zijn teams die veel beter thuis dan uit presteren of juist andersom. Zorg dat je de statistieken van de laatste maanden bijdehand hebt, dit kan je helpen bij het gokken op de Bundesliga.
 • Reistijden | In de Bundesliga zijn er een aantal teams die voor een uitwedstrijden lange afstanden af moeten leggen. Dit kan soms in hun nadeel werken, zeker wanneer de wedstrijden kort achter elkaar gespeeld worden.  
 • Kies een team om te volgen | Alvorens je een voorspelling gaat doen is het belangrijk om eerst op de hoogte te zijn van alle relevante informatie rondom een team. Zijn ze in vorm? Welke tactiek hanteren ze? Hoeveel wedstrijden hebben ze de afgelopen dagen gespeeld? Dit is allemaal belangrijk informatie tijdens gokken op de Bundesliga.
 • Zoek de beste quoteringen | Soms zie je wedstrijden waarvan je de uitslag zeker denkt te weten, en waarbij de quotering ook nog eens uitstekend is. Sla dan je slag. 
 • Speel voor je plezier | Ondanks dat je goed voorbereid bent, is het nog altijd mogelijk om een verkeerde voorspelling te maken. Tijdens een wedstrijd zijn er factoren die plots kunnen veranderen of een speler die geblesseerd raakt. Hierop heb je helaas geen invloed, accepteer dit en ga geen domme dingen doen om je inzet terug te verdienen. Vergeet immers niet dat online gokken bedoeld is om jou te entertainen. De enige juiste reden om een goksite te bezoeken is voor je plezier. Alle andere argumenten hebben helaas niks te maken met verantwoord spelen.

Veelgestelde vragen over gokken op de Bundesliga

 • Kan je bij iedere goksite gokken op de Bundesliga?
 • Wanneer worden de seizoen weddenschappen uitbetaald?
 • Is gokken op de Bundesliga legaal in Nederland?

Aanbevolen goksite

Bet365
8.7/ 10
Gokken op sport Beste bookmaker Klantenservice 24/7 bereikbaar Ruim aanbod gokspellen Storten met iDeal
Welkomstbonus
#ad 100% tot €100,- aan sportweddenschappen
Bezoek goksite