Gokken op voetbal

Ben je een echte liefhebber van voetbalwedstrijden? Dan is gokken op voetbal wellicht interessant voor jou. Zonder twijfel is dit in Nederland de meest populaire manier van gokken op sport. Dit is niet zo gek, aangezien voetbal het hele jaar wereldwijd gespeeld wordt. Elke week zijn er duizenden verschillende voetbalweddenschappen waar je een inzet op kunt plaatsen. Vooral bij de grotere, Europese competities is het aantal markten en quoteringen enorm.

Zoals gezegd wordt voetbal over de hele wereld gespeeld, en elk land heeft zijn eigen nationale competitie. Massaal kijken we met zijn allen vol spanning naar de wedstrijden, in de hoop dat je favoriete team wint. Gokken op voetbal kan het alleen nog maar spannender maken. Wat je doet is een weddenschap plaatsen op een mogelijke uitkomst van de wedstrijd(en). Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig bent om goed voorbereid te wedden op voetbal.    

Top 10 goksites om te gokken op voetbal

Voetbalweddenschappen

Wat is gokken op voetbal? Dat is misschien nog niet voor iedereen duidelijk en daarom gaan we daar verder op in. Over het algemeen plaatsen de spelers een weddenschap op wat zij denken dat er gaat gebeuren tijdens een wedstrijd. Dit kan bijvoorbeeld het voorspellen van de winnaar zijn, maar ook specifieke gebeurtenissen zoals de precieze einstand of doelpuntenmaker(s). Bij al deze voetbalweddenschappen staan quoteringen aangegeven, hiermee wordt je inzet vermenigvuldig als je voorspelling juist is.  

Hoe kan je gokken op voetbal?

 1. Kies een betrouwbare goksite

  Je wil het liefst online gokken bij een goksite die voldoet aan jouw eisen, daarbij is het ook van belang dat deze veilig en betrouwbaar is. Wij bevelen enkel goksites aan die in het bezit zijn van de Ksa vergunning. Dit geeft de zekerheid dat je terecht komt bij een betrouwbare goksite.
   
  Daarnaast is het van belang dat desbetreffende goksite beschikt over een sportsbook, met ook nog eens de sporten waar jij graag op wil gokken. In dit geval wil je graag gokken op voetbal. Met behulp van onze goksites vergelijker kies je gemakkelijk welke goksite het beste bij jou past.

 2. Registreren

  Wanneer je een goksite hebt gevonden waar je kan gokken op voetbal moet je een account registreren. Hiervoor ga je opzoek naar de registratie button, en vervolgens wordt je gevraagd om persoonlijke gegevens in te vullen. Doe dit eerlijk en nauwkeurig. Als je dit niet doet levert het misschien niet gelijk problemen op, maar wel in een later stadium. Bijvoorbeeld wanneer je geld wil laten uitbetalen.

 3. Selecteer ‘Voetbal’ in het sportsbook

  Eenmaal geregistreerd bij een van de goksites ga je naar het sportsbook. Hier kun je tal van sporten kiezen, maar voor nu moet je ‘voetbal’ selecteren. Deze sportcategorie vind je over het algemeen terug bij de populaire sporten, en anders uiteraard bij ‘alle’.  Voordat je daadwerkelijk over gaat tot het plaatsen van een voetbalweddenschap is het wel belangrijk dat je op de hoogte bent van de spelregels en mogelijkheden.

 4. Plaats een weddenschap

  Het is tijd om een wedstrijd uit te zoeken waarop je wil wedden. Dit is voor iedere speler een individuele keuze. Binnen welke competitie of toernooi wil je gokken op voetbal? Wat voor soort weddenschap wil je plaatsen? En als laatste hoeveel wil je inzetten? Als je dit allemaal hebt bepaald en je bent zeker van je voorspelling, dan moet je de weddenschap alleen nog bevestigen. Hiervoor druk je op de door de goksite aangegeven knop.

 5. Wacht in spanning af

  Nu je de voetbalweddenschap hebt geplaatst heb je geen invloed meer, het is afwachten op het resultaat. Dit maakt het extra spannend om de wedstrijd te volgen. Als na afloop blijkt dat je voorspelling juist was, dan krijg je de inleg x de quotering uitbetaald. Wij wensen je alvast veel plezier

Populaire voetbalcompetities en toernooien om op te gokken

Voor zo’n beetje iedere wedstrijd is er wel de mogelijkheid om te gokken op voetbal. Het is echter wel zo dat hoe meer informatie er beschikbaar is voor de goksites, des te groter zal het aanbod van de weddenschappen zijn. Daarom zal je bij grotere competities en toernooien meer markten tegenkomen. In de voetbalwereld spreekt men wel een van de ‘Big five’. Hiermee worden de vijf grootste competities bedoeld. Dit zijn de Premier League, Bundesliga, La Liga, Serie A en Ligue 1. Tevens zijn deze competities extra goed live te volgen omdat het veel media aandacht krijgt. Hierdoor zijn ze voor de liefhebbers van gokken op voetbal interessanter.

Naast de reguliere competities zijn er ook een aantal toernooien die erg populair zijn. Zo heb je de Europese toernooien waar clubs in teamverband aan meedoen. Hierbij moet je voornamelijk denken aan de Champions League en Europa League. Verder heb je ook nog de toernooien waar je als voetballand aan kan deelnemen, mits je de kwalificatie daarvoor behaald. Logischerwijs hebben we het dan over het WK en EK, maar ook de Nations League is hier bijgekomen.

Gokken op voetbal - Eredivisie
Gokken op voetbal - Bundesliga
Gokken op voetbal - Premier League
Gokken op voetbal - Serie A
Gokken op voetbal - KKD

Soorten voetbalweddenschappen

Over het algemeen plaatsen de meeste spelers tijdens het gokken op voetbal een weddenschap op welk team de wedstrijd gaat winnen. Dit noemt men ook wel ‘winnaar’ of ‘resultaat’. Je kan gaan voor deze eenvoudige weddenschap van een wedstrijd, maar je kan in vele gevallen ook kiezen voor verschillende andere soorten. Al deze voetbalweddenschappen bespreken we onderstaand. Plaats je enkel één voorspelling dan spreken we van een enkelvoudige weddenschap. Echter bestaat ook de mogelijkheid om meerdere voorspellingen met elkaar te combineren, hierdoor wordt de totale quotering van een weddenschap vanzelfsprekend groter.

 • 1×2 | Dit is de meest voorkomende, en waarschijnlijk ook de meest eenvoudige manier van gokken op voetbal. Voorspel welk team de wedstrijd zal winnen. Als je denkt dat de thuisploeg gaat winnen vul je een 1 in. Anderzijds houdt een 2 in dat je verwacht dat het uitspelende team gaat winnen. Wanneer je denkt dat geen van beide team zal winnen, dan ga je voor x. Oftewel een gelijkspel.
 • Dubbele kans | Op deze manier kan je het risico dat je neemt verlagen. Nog steeds zijn er, net als bij 1×2, drie verschillende uitkomsten van een voetbalwedstrijd. Team 1 wint, team 2 wint of het eindigt in een gelijkspel. Bij dubbele kans voeg je echter twee mogelijk uitkomsten samen. Verwacht je bijvoorbeeld dat de thuisploeg zeker niet zal verliezen, maar weet je niet zeker of ze winnen of gelijkspelen, dan kan je dubbele kans gebruiken. Je zet dan in op de thuisploeg wint of gelijkspel, ook wel aangeduid met 1X. Verder heb je nog thuis- of uit team wint (1 2) en uit team wint of gelijkspel (X2)
 • Beide teams scoren j/n | Voorspel of beide teams een doelpunt gaan maken tijdens de wedstrijd. Denk bijvoorbeeld aan het aantal doelpunten.  
 • Correct score | Dit is misschien wel een van de meest gestelde vragen rondom een voetbalwedstrijd. ‘Hoeveel denk jij dat het gaat worden vandaag?’ Met de correct score weddenschap probeer je de exacte uitslag van een wedstrijd te voorspellen.
 • Over/Under | Bij deze weddenschap gaat het erom hoe vaak een bepaald iets gebeurd tijdens een wedstrijd. Je voorspelt dus of iets meer of minder vaak voorkomt dan dat de weddenschap aangeeft. Wanneer je bijvoorbeeld inzet op over 2.5 doelpunten, dan wil je als er minstens 3 doelpunten vallen.   
 • Handicap resultaat | Een andere populaire sportweddenschap bij gokken op voetbal is het wedden op handicaps. Hierbij voorspel je welk team er gaat winnen, maar dan met een virtuele voorsprong of achterstand. Denk je dat een bepaald team zo veel beter is dat ze met twee doelpunten verschil gaan winnen, dan kan je ze op een virtuele achterstand zetten met de -1 handicap. Hiermee neem je iets meer risico, maar de quotering wordt er ook aantrekkelijker door.
 • Doelpuntenmakers | Vanzelfsprekend gaat dit erom wie een doelpunt scoort tijdens de wedstrijd. Voorspel welke speler gaat scoren.

Gokken op voetbal in Nederland

Vroeger was het op bepaalde locaties mogelijk om een sportweddenschap fysiek te plaatsen, maar dat is niet meer zo. Met de enorme opmars van het online gokken bieden goksites tegenwoordig de kans om te gokken op sport. Maar is online gokken wel legaal? ? Dat is een vraag die bij vele mensen opkomt als het gaat over dit veelbesproken onderwerp. Het antwoord hierop is ja. Met ingang van 1 april 2021 is in Nederland de Wet kansspelen op afstand (Koa) in werking gegaan. Op dat moment is de Kansspelautoriteit (Ksa) begonnen met het beoordelen van alle vergunningaanvragen die de goksites hebben ingediend. Sinds 1 oktober 2021 zijn er ook daadwerkelijk kansspelaanbieders die een Nederlandse vergunning in hun bezit hebben. Op Goksitesvergelijker.nl worden enkel goksites aanbevolen die beschikken over deze Ksa vergunning.

In Nederland zijn de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en de KNVB Beker evenementen waarop spelers regelmatig een sportweddenschap plaatsen. Hierover is veel bekend bij de Nederlandse goksites, waardoor er tal van markten aangeboden worden. Tevens zijn deze competities aantrekkelijk omdat er geregeld een verassende uitslag tussen zit. Wat deze competities nog meer interessant maakt voor goksites en de spelers, is dat de wedstrijden live te volgen zijn in Nederland. Zodoende kunnen ze met net dat kleine beetje extra spanning hiernaar kijken.  

Prematch

Zoals het woord eigenlijk al zegt is prematch de fase voordat een bepaalde voetbalwedstrijd begint. Je plaatst dus een inzet voordat de aftrap is genomen. Op het moment dat quoteringen worden vrij gegeven vinden de meeste prematch weddenschappen plaats. Deze worden bepaald aan de hand van algoritmes, maar het kan altijd voorkomen dat een situatie is veranderd. Ook de quoteringen kunnen dan worden aangepast, maar zodra jij een inzet plaatst staat de quotering van dat moment vast voor jouw voetbalweddenschap. 

Live wedden

Hoewel de meeste sportweddenschappen prematch worden afgesloten, is live gokken op voetbal ook erg populair. Maar wat is live wedden precies? Dit betekent dat je een weddenschap plaatst terwijl de wedstrijd al bezig is. De quoteringen zullen steeds aan de hand van de wedstrijd veranderen. Denk jij bijvoorbeeld dat een team de wedstrijd nog gaat omkeren, of weet je zeker dat de huidige voorsprong wordt behouden, dan is live wedden op voetbal iets voor jou. Je kan profiteren van opmerkelijke gebeurtenissen tijdens de wedstrijd, maar je zal wel snel moeten handelen. Dit maakt het een stuk hectischer dan prematch voorspellingen.     

Gokken op voetbal tips

Voetbalwedstrijden zijn spannender wanneer je een weddenschap hebt geplaatst, maar het is wel belangrijk dat je enigszins voorbereid bent wanneer je begint met gokken op voetbal. Wij hebben daarom een overzicht gemaakt met tips en vaardigheden. Door dit goed door te lezen vergroot je je eigen winkansen, maar nog belangrijker: het online gokken blijft leuk. Goksites zijn er ten slotte om plezier te beleven.

 • Verdiep je in voetbal | Voordat je wil gaan gokken op voetbal is het verstandig om je te verdiepen in het laatste nieuws. Zijn er spelers geblesseerd, wat is het belang van de wedstrijd, hoe is het weer of is een bepaald team in vorm of juist niet? Dit zijn een aantal factoren die van belang kunnen zijn voor de uitkomst van een voetbalwedstrijd.
 • Kies een team of competitie om te volgen | In het verlengde van bovenstaande tip is het verstandig om bepaalde competitie of club te volgen. Er is tegenwoordig zoveel media aandacht dat er heel veel informatie beschikbaar is over voetbal. Maak het je zelf makkelijker door je te focussen op een specifiek team of competitie. Het in namelijk onmogelijk om vanuit het niets alle ins en outs van alle teams te weten.
 • Zoek de beste quoteringen | Soms zie je wedstrijden waarvan je de uitslag zeker denkt te weten, en waarbij de quotering ook nog eens uitstekend is. Sla dan je slag.  
 • Speel voor je plezier | Ondanks dat je goed voorbereid bent, is het nog altijd mogelijk om een verkeerde voorspelling te maken. Tijdens een wedstrijd zijn er factoren die plots kunnen veranderen of een speler die geblesseerd raakt. Hierop heb je helaas geen invloed, accepteer dit en ga geen domme dingen doen om je inzet terug te verdienen. Vergeet immers niet dat online gokken bedoeld is om jou te entertainen. De enige juiste reden om een goksite te bezoeken is voor je plezier. Alle andere argumenten hebben helaas niks te maken met verantwoord spelen.

Speciale regels

Bij gokken op voetbal moet je er rekening mee houden dat een weddenschap alleen geldig is voor de reguliere speeltijd. Dit wel zeggen de 90 minuten speeltijd plus eventuele blessuretijd die toegekend wordt. Als er een bij een wedstrijd een verlenging wordt gespeeld, dan telt alles wat hierin gebeurd niet mee voor de uitkomst.

Het kan ook voorkomen dat de 90 minuten niet worden uitgespeeld doordat de wedstrijd gestaakt wordt. In dit geval is het per goksite verschillend wat er wordt gedaan met de weddenschappen op deze wedstrijd. Bij de meesten is het zo dat als het restant van de wedstrijd niet binnen een bepaalde tijd alsnog is uitgespeeld je de inzet terug. Uitzondering hierbij is wanneer er meer dan 80 minuten gespeeld zijn, dan wordt over het algemeen de weddenschap als geldig verklaard.

Veelgestelde vragen over gokken op voetbal

 • Wat is de beste goksite om te gokken op voetbal?
 • Kan je op je mobiel een weddenschap plaatsen?
 • Is gokken op voetbal legaal in Nederland?

Aanbevolen goksite

Bet365
8.7/ 10
Gokken op sport Beste bookmaker Klantenservice 24/7 bereikbaar Ruim aanbod gokspellen Storten met iDeal
Welkomstbonus
#ad 100% tot €100,- aan sportweddenschappen
Bezoek goksite