Gokken op tennis

Klinken de woorden “Game, set en match” je bekend in de oren? Dan is gokken op tennis wellicht iets voor jou. Het tennisseizoen gaat bijna het hele jaar door, waardoor het een ontzettend populaire manier van gokken op sport is. Ook komt er steeds meer aandacht voor tenniswedstrijden. In het verleden werden alleen de grand slam toernooien uitgezonden, maar tegenwoordig is er iedere week minimaal één toernooi live te volgen op tv. Hierdoor neemt het aantal markten en quoteringen toe.  

Zoals gezegd gaat het tennisseizoen bijna het hele jaar door en neemt de aandacht voor gokken op tennis alleen maar toe. In grote getale kijken we met zijn allen vol spanning naar de wedstrijden, in de hoop dat je favoriete speler wint. Met een sportweddenschap kan dat alleen nog maar spannender worden. Wat je doet is de mogelijke uitkomst(en) van een wedstrijd voorspellen en hier een bedrag op inzetten. Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig bent om goed voorbereid te wedden op tennis.  

Top 10 goksites om te gokken op tennis

Tennisweddenschappen

Wat is gokken op tennis? Voor diegene voor wie dit nog niet helemaal duidelijk is gaan we daar verder op in. Over het algemeen plaatsen de gokkers een weddenschap op wat zij denken dat er gaat gebeuren tijdens een tenniswedstijd. Dit kan bijvoorbeeld het voorspellen van de winnaar zijn, maar ook specifieke gebeurtenissen zoals de precieze eindstand, hoeveel games er worden gespeeld of wie er de eerste set wint. Bij al deze tennisweddenschappen staan quoteringen aangegeven, hiermee wordt je inzet vermenigvuldigd als je voorspelling juist is.

Hoe kan je gokken op tennis?

 1. Kies een betrouwbare goksite

  Je wil het liefst online gokken bij een goksite die voldoet aan jouw eisen, daarbij is het ook van belang dat deze veilig en betrouwbaar is. Wij bevelen enkel goksites aan die in het bezit zijn van de Ksa vergunning. Dit geeft de zekerheid dat je terecht komt bij een van de betrouwbare goksites.
   
  Daarnaast is het van belang dat desbetreffende goksite beschikt over een sportsbook, met ook nog eens de sporten waar jij graag op wil gokken. In dit geval wil je graag gokken op tennis. Met behulp van onze goksites vergelijker kies je gemakkelijk welke goksite het beste bij jou past.

 2. Registreren

  Wanneer je een goksite hebt gevonden waar je kan gokken op tennis moet je een account registreren. Hiervoor ga je opzoek naar de registratie button, en vervolgens wordt je gevraagd om persoonlijke gegevens in te vullen. Doe dit eerlijk en nauwkeurig. Als je dit niet doet levert het misschien niet gelijk problemen op, maar wel in een later stadium. Bijvoorbeeld wanneer je geld wil laten uitbetalen.

 3. Selecteer ‘Tennis’ in het sportsbook

  Eenmaal geregistreerd bij een van de goksites ga je naar het sportsbook. Hier kun je tal van sporten kiezen, maar voor nu moet je ‘tennis’ selecteren. Deze sportcategorie vind je over het algemeen terug bij de populaire sporten, en anders uiteraard bij ‘alle’.  Voordat je daadwerkelijk over gaat tot het plaatsen van een tennisweddenschap is het wel belangrijk dat je op de hoogte bent van de spelregels en mogelijkheden.

 4. Plaats een weddenschap

  Nu is het tijd om een wedstrijd uit te zoeken waarop je wil wedden. Dit is voor iedere speler een individuele keuze. Ten eerste wat voor soort weddenschap wil je plaatsen? En als tweede hoeveel wil je inzetten? Als je dit hebt bepaald en je bent zeker van je voorspelling, dan moet je de weddenschap alleen nog bevestigen. Hiervoor druk je op de door de goksite aangegeven knop.

 5. Wacht in spanning af

  Nu je de tennisweddenschap hebt geplaatst heb je geen invloed meer, het is afwachten op het resultaat. Dit maakt het extra spannend om de wedstrijd te volgen. Als na afloop blijkt dat je voorspelling juist was, dan krijg je de inleg x de quotering uitbetaald. Wij wensen je alvast veel plezier

Populaire tennistoernooien

Tennis behoort zonder twijfel tot de één van de meest beoefende sporten ter wereld. Bijna het hele jaar door worden er dan ook wel toernooien afgewerkt. Ondanks dat een sporter altijd wil winnen is het ene toernooi belangrijker dan de andere. In de tenniswereld zijn er vier toernooien die er met kop en schouders bovenuit steken. Dit zijn de Australian Open, Roland Garros, Winbeldon en de US Open. Hierbij heb je ook de meeste mogelijkheden om te gokken op tennis.  

Naast de individuele toernooien zijn er ook nog een tweetal landentoernooien die erg populair zijn. Zo heb je voor de vrouwen de Billie Jean King Cup, beter bekend als de Fed Cup. Om mee te doen moet je als land eerst behoren tot de wereldgroep, bestaande uit twintig landen. En daarvan plaatsen er twaalf zich voor het eindtoernooi. De tegenhanger bij de mannen is de Davis Cup. Hier ziet de toernooiopzet er echter iets anders uit. Het eindtoernooi word gespeeld door achttien landen, verdeeld in zes poules van 3 landen. Zodra deze toernooien op het programma staan kun je bij de goksites terecht voor de meest uiteenlopende weddenschappen om te gokken op tennis.  

Puntentelling tennis

Om te kunnen gokken op tennis is het van belang dat je op de hoogte bent van de puntentelling, hierdoor kan je de wedstrijd beter volgen en vergroot je je eigen winkans. Het verloopt iets anders als dat je bij de meeste sporten gewend bent, vandaar dat we het hier op Goksitesvergelijker.nl op een rijtje zetten. De beroemde worden “game, set en match” hebben we al genoemd en komen nu terug.

Wanneer een speler de tenniswedstrijd (match) wil winnen zal hij of zij een minimaal aantal sets winnen. Dit afhankelijk of het een best-of-3 sets of een best-of-5 sets toernooi is. Een set bestaat uit games, en als je als eerste 6 games wint krijg je de set. Om een game te winnen is het de bedoeling dat je de bal altijd binnen het kader van de tegenstander laat komen. Lukt dit niet, dan levert dat de tegenstander een punt op. Deze worden op basis van het volgende puntensysteem geteld: 15-30-40-game. Gaat de game gelijk op en is de tussenstand 40-40, dan wordt er door gespeeld tot er twee punten verschil is.   

Soorten tennisweddenschappen

Tennis kan op basis van de puntentelling al zeer spannend zijn, laat staan als je er ook nog een weddenschap op hebt ingezet. Over het algemeen plaatsen de meeste spelers tijdens het gokken op tennis een weddenschap op welke speler de wedstrijd wint. Dit wordt ook wel aangeduid met ‘winnaar’ of ‘wedstrijd’. Daarnaast heb je ook nog verschillende andere soorten. Al deze tennisweddenschappen worden onderstaand besproken.

 • Winnaar | Dit is de meest voorkomende, en waarschijnlijk ook de meest eenvoudige manier om te gokken op tennis. Voorspel wie van de twee spelers de wedstrijd wint. Theoretisch gezien heb je 50 procent kans om te winnen.
 • Game handicap | Een andere populaire sportweddenschap zijn de handicaps. Hierbij voorspel je welke speler gaat winnen, maar dan met een virtuele voorsprong of achterstand. Denk je dat een bepaalde speler bij uitstek de favoriet is, dan geef je deze speler een fictieve achterstand in games. Hiermee neem je iets meer risico, maar de quotering wordt er ook aantrekkelijker door.  
 • Aantal games Over/Under | Bij deze weddenschap gaat het erom of iets meer of minder vaak gebeurd, en dan specifiek gelet op het aantal games. Bijvoorbeeld het aantal games dat over de hele wedstrijd wordt gespeeld. Of het aantal games dat een bepaalde speler weet te winnen.    
 • Correct score | Bij tennis gaat de weddenschap correct score over de uitslag in sets. Hierbij moet je dus goed opletten of het een best-of-3 sets of best-of-5 sets toernooi is.
 • Set winnaar | Als je een ‘winnaar’ weddenschap te lang vind duren, dan kan je inzetten op wie de set gaat winnen. Ook kan je voorspellen wie alleen de eerste of laatste set wint.
 • Outright | Voorafgaand aan de tennistoernooien kan je een voorspelling doen welke speler het toernooi gaat winnen. Dit kan ook alleen voordat het toernooi begint.

Live wedden

Veel goksites bieden de mogelijkheid om live te gokken op tennis. Hierdoor heb je de kans om te profiteren van het moment of misschien om een foutje goed te maken. Heb jij voldoende tennisinzichten dan is live wedden zeker iets voor jou. Je weet wellicht wat de zwakke en sterke punten van een speler zijn, en kunt aan de hand van het spel wie de wedstrijd wel eens kan gaan winnen. Terwijl de wedstrijd bezig is veranderen de quoteringen continu, zet in op het juiste moment en maak kans op nog meer winst.

Gokken op tennis tips

Tenniswedstrijden zijn spannender wanneer je een weddenschap hebt geplaatst, maar succesvol gokken op tennis vereist enige basiskennis. Zorg er daarom voor dat je enigszins voorbereid bent. Goksitesvergelijker.nl helpt je hier graag bij en onze experts hebben een overzicht gemaakt met tips en vaardigheden. Door dit goed door te lezen vergroot je je eigen winkansen, maar nog belangrijker: het online gokken blijft leuk. Goksites zijn er ten slotte om plezier te beleven.

 • Verdiep je in tennis | Voordat je wil gaan gokken op tennis is het verstandig om je te verdiepen in het laatste nieuws. Zijn er spelers met lichte blessures, wat is het belang van de wedstrijd, hoe is het weer of is een bepaalde speler in vorm of juist niet? Dit zijn een aantal factoren die van belang kunnen zijn voor de uitkomst van een tenniswedstrijd.
 • Ondergrond | Wordt de wedstrijd op gravel, gras of hardcourt gespeeld? De ene ondergrond is bijvoorbeeld veel sneller dan de ander en dit kan voor een andere wending tijdens de wedstrijd zorgen. Per speler verschilt het namelijk ook welke ondergrond hun spel het beste tot zijn recht laten komen. Kijk daarom goed naar de combinatie speler en ondergrond.
 • Zoek de beste quoteringen | Soms zie je wedstrijden waarvan je de uitslag zeker denkt te weten, en waarbij de quotering ook nog eens uitstekend is. Sla dan je slag.  
 • Speel voor je plezier | Ondanks dat je goed voorbereid bent, is het nog altijd mogelijk om een verkeerde voorspelling te maken. Tijdens een wedstrijd zijn er factoren die plots kunnen veranderen of een speler die geblesseerd raakt. Hierop heb je helaas geen invloed, accepteer dit en ga geen domme dingen doen om je inzet terug te verdienen. Vergeet immers niet dat online gokken bedoeld is om jou te entertainen. De enige juiste reden om een goksite te bezoeken is voor je plezier. Alle andere argumenten hebben helaas niks te maken met verantwoord spelen.

Speciale regels

Tijdens het gokken op tennis moet je er rekening mee houden dat een wedstrijd wel uitgespeeld moet worden. Er bestaat namelijk een kans dat een speler opgeeft wegens een plotselinge blessure. Iedere goksite heeft op dat moment zijn eigen regels waarin staat vermeld hoe ze met zo’n situatie omgaan. De ene zal de weddenschap annuleren, terwijl de ander de huidige stand (op moment van opgeven) ziet als einstand. Dit laatste is over het algemeen afhankelijk van het aantal gespeelde games. Let dus op als je inzet op blessuregevoelige spelers.

Veelgestelde vragen over gokken op tennis

 • Wat is de beste goksite om te gokken op tennis?
 • Kan je op je mobiel een weddenschap plaatsen?
 • Is gokken op tennis legaal in Nederland?

Aanbevolen goksite

Bet365
8.7/ 10
Gokken op sport Beste bookmaker Klantenservice 24/7 bereikbaar Ruim aanbod gokspellen Storten met iDeal
Welkomstbonus
#ad 100% tot €100,- aan sportweddenschappen
Bezoek goksite