Gokken op Formule 1

Op de televisie is er steeds meer aandacht voor de koningsklasse in de autosport, de Formule 1. Zo zijn er diverse praatprogramma’s door de week, de vrije trainingen, de kwalificatie op zaterdag en als slotstuk zitten we massaal met zijn allen op zondag de race te kijken. Sinds deze wereldwijde aandacht voor deze sport, is ook het gokken op Formule 1 populairder geworden. In ieder raceweekend kun je op verschillende manieren een sportweddenschap plaatsen bij de goksites.  

Met soms snelheden van boven de 300 km/h zitten we op het puntje van onze stoel te kijken naar de zenuwslopende race. In de hoop dat er mooie inhaalacties voorbij komen, met als winnaar je favoriete coureur. Gokken op Formule 1 kan dit alleen nog maar spannender maken. Wat je doet is een weddenschap plaatsen op een mogelijk uitkomst van de race. Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig bent om goed voorbereid te wedden op Formule 1.

Top 10 goksites om te gokken op Formule 1

Formule 1 weddenschappen

Wat is gokken op Formule 1? Op deze vraag zullen we verder ingaan om zodoende alle onduidelijkheden weg te nemen. Over het algemeen plaatsen de spelers een weddenschap op wat zij denken dat er gaat gebeuren tijdens de race. Of misschien beter gezegd een raceweekend, want het begint al bij de kwalificatie. Welke coureur is het snelst en pakt pole position? Of met hoeveel tiende van een seconde gaat dit gebeuren? Dit zijn enkele voorbeelden van Formule 1 weddenschappen die je kan plaatsen, maar uiteindelijk draait het erom wie de race daadwerkelijk gaat winnen.  

Hoe kan je gokken op Formule 1?

 1. Kies een betrouwbare goksite

  Je wil het liefst online gokken bij een goksite die voldoet aan jouw eisen, daarbij is het ook van belang dat deze veilig en betrouwbaar is. Wij bevelen enkel goksites aan die in het bezit zijn van de Ksa vergunning. Dit geeft de zekerheid dat je terecht komt bij een betrouwbare goksite.
   
  Daarnaast is het van belang dat desbetreffende goksite beschikt over een sportsbook, met ook nog eens de sporten waar jij graag op wil gokken. In dit geval wil je graag gokken op Formule 1. Met behulp van onze goksites vergelijker kies je gemakkelijk welke goksite het beste bij jou past.

 2. Registreren

  Wanneer je een goksite hebt gevonden waar je kan gokken op Formule 1 moet je een account registreren. Hiervoor ga je opzoek naar de registratie button, en vervolgens wordt je gevraagd om persoonlijke gegevens in te vullen. Doe dit eerlijk en nauwkeurig. Als je dit niet doet levert het misschien niet gelijk problemen op, maar wel in een later stadium. Bijvoorbeeld wanneer je geld wil laten uitbetalen.

 3. Selecteer ‘Formule 1’ in het sportsbook

  Eenmaal geregistreerd bij een van de goksites ga je naar het sportsbook. Hier kun je tal van sporten kiezen, maar voor nu moet je ‘Formule 1’ selecteren. Deze sportcategorie vind je over het algemeen terug bij de populaire sporten, en anders uiteraard bij ‘alle’. In enkele gevallen valt Formule 1 onder ‘Motorsport’. Voordat je daadwerkelijk over gaat tot het plaatsen van een Formule 1 weddenschap is het wel belangrijk dat je op de hoogte bent van de spelregels en mogelijkheden.

 4. Plaats een weddenschap

  Nu is het tijd om een soort weddenschap uit te zoeken waarop je wil wedden. Dit is voor iedere speler een individuele keuze. Kies je voor de kwalificatie of de race? Voor welke coureur of team ga je? En als laatste hoeveel wil je inzetten? Als je dit allemaal hebt bepaald en je bent zeker van je voorspelling, dan moet je de weddenschap alleen nog bevestigen. Hiervoor druk je op de door de goksite aangegeven knop.

 5. Wacht in spanning af

  Nu je de Formule 1 weddenschap hebt geplaatst heb je geen invloed meer, het is afwachten op het resultaat. Dit maakt het extra spannend om de kwalificatie of race te volgen. Als na afloop blijkt dat je voorspelling juist was, dan krijg je de inleg x de quotering uitbetaald. Wij wensen je alvast veel plezier. 
   

Populaire race weekenden

Voor de coureurs en hun teams is ieder raceweekend net zo belangrijk, elke race telt namelijk evenveel mee in het eindklassement. De nummer één krijgt 25 punten, de nummer twee 18, en de nummer drie mag 15 punten bijschrijven. Voor de coureur die als tiende eindigt ligt er nog 1 punt klaar. Doch zijn er een aantal circuits die voor iedereen net wat meer beladen zijn. Voorbeelden hiervan zijn: Circuit de Monaco, Circuit de Catalunya, Spa Francorchamps, Circuit Silverstone, Autodromo Nazionale, Red Bull Ring, Circuit of the Americas en onze Nederlandse thuisbasis Circuit Zandvoort. Dit zijn grand prix die al jarenlang op de agenda staan, of door omstandigheden extra veel media aandacht krijgen. 

Soorten Formule 1 weddenschappen

Over het algemeen plaatsen de meeste spelers tijdens het gokken op Formule 1 een weddenschap op welke coureur de race gaat winnen. Je kan gaan voor deze eenvoudige weddenschap, maar je kan in vele gevallen ook kiezen voor verschillende andere soorten. Al deze Formule 1 weddenschappen worden onderstaand besproken. Je kan een voorspelling plaatsen per race, maar je kan ook een coureur aanwijzen die het kampioenschap gaat winnen. 

 • Winnaar | Voorspel wie de race zal winnen. In sommige gevallen kan je er ook voor kiezen om de top 4 coureurs (deze worden bepaald door de goksites) uit te sluiten van je weddenschap.
 • Head to Head | Bij deze weddenschap zijn er twee verschillende coureurs geselecteerd. De speler moet voorspellen welke coureur er het hoogst zal eindigen tijdens de race.
 • Kwalificatiewinnaar | Welke coureur is volgens jou de snelste rijder tijdens de kwalificatie, en zal daardoor op pole position starten tijdens de race.
 • Constructeurswinnaar | Twijfel je over welke coureur de race gaat winnen, maar denk je wek het team te weten? Voorspel dan met deze weddenschap welk team de race gaat winnen. Bijvoorbeeld Mercedes, Red Bull of Ferrari.
 • Top 3 uitslag | Welke coureurs eindigen er op het podium?
 • Safety car j/n | Voorspel of er tijdens de race een safety car komt of niet.
 • Kampioenschap | Welke coureur gaat er met de wereldtitel vandoor? Deze weddenschap kan je voor het seizoen plaatsen. Maar ook tijdens het seizoen kan je nog inzetten op wie jij denkt die wereldkampioen wordt.
 • Constructeurs kampioenschap | Een andere optie is om te voorspellen welk team de constructeurstitel wint. Elk team heeft twee auto’s die punten voor het team kunnen verzamelen tijdens de race. Het team dat uiteindelijk de meeste punten verzamelt wint deze prijs.  
 • Snelste ronde | Wie van de coureurs rijdt het snelste rondje?

Gokken op Formule 1 in Nederland

Vroeger was het op bepaalde locaties mogelijk om een sportweddenschap fysiek te plaatsen, maar dat is niet meer zo. Met de enorme opmars van het online gokken bieden goksites tegenwoordig de kans om te gokken op sport. Maar is online gokken wel legaal? ? Dat is een vraag die bij vele mensen opkomt als het gaat over dit veelbesproken onderwerp. Het antwoord hierop is ja. Met ingang van 1 april 2021 is in Nederland de Wet kansspelen op afstand (Koa) in werking gegaan. Op dat moment is de Kansspelautoriteit (Ksa) begonnen met het beoordelen van alle vergunningaanvragen die de goksites hebben ingediend. Sinds 1 oktober 2021 zijn er ook daadwerkelijk kansspelaanbieders die een Nederlandse vergunning in hun bezit hebben. Op Goksitesvergelijker.nl worden enkel goksites aanbevolen die beschikken over deze Ksa vergunning.

Sinds de opmars van Max Verstappen, en zijn veelbelovende prestaties, is de interesse in de Formule 1 enorm toegenomen. Zo kleurt bijna de gehele Red Bull Ring in Oostenrijk oranje wanneer deze autosport hier neerstrijkt. Maar ook heeft Nederland weer een eigen circuit op de kalender gekregen, namelijk Circuit Zandvoort. Mede door als deze populariteit heeft gokken op Formule 1 ook een boost gekregen, en zijn steeds meer Nederlandse goksites hier markten voor gaan aanbieden. 

Live wedden

Wat is live wedden precies? Dit betekent dat je een weddenschap plaatst terwijl de wedstrijd al bezig is. De quoteringen zullen steeds aan de hand van de race veranderen. Denk jij bijvoorbeeld dat een bepaalde coureur het gat naar zijn voorligger gaat dicht rijden en hem inhalen? Of weet je zeker dat de klassering zo blijft als dat het is? Dan is live wedden op Formule 1 iets voor jou. Je kan hierbij profiteren van bepaalde factoren die invloed hebben op de race. Denk bijvoorbeeld aan de weersomstandigheden of een safety car die voor een andere strategie kan zorgen. Je zal echter wel sneller moeten handelen bij een prematch weddenschap.

Prematch weddenschappen

Zoals het woord eigenlijk al zegt is prematch de fase voordat een bepaalde race of kwalificatie begint. Je plaatst dus een inzet voordat de lampen van het circuit op groen springen. Op het moment dat quoteringen worden vrij gegeven vinden de meeste prematch weddenschappen plaats. Deze worden bepaald aan de hand van algoritmes, maar het kan altijd voorkomen dat een situatie is veranderd. Ook de quoteringen kunnen dan worden aangepast, maar zodra jij een inzet plaatst staat de quotering van dat moment vast voor jouw Formule 1 weddenschap.

Gokken op Formule 1 tips

Race weekenden zijn spannender wanneer je een weddenschap hebt geplaatst, maar het is wel belangrijk dat je enigszins voorbereid bent wanneer je begint met gokken op Formule 1. Wij hebben daarom een overzicht gemaakt met tips en vaardigheden. Door dit goed door te lezen vergroot je je eigen winkansen, maar nog belangrijker: het online gokken blijft leuk. Goksites zijn er ten slotte om plezier te beleven.

 • Volg de formule 1 | Ga nooit zomaar een weddenschappen plaatsen zonder dat je informatie hebt doorgenomen over deze sport. Weet of de auto’s van bepaalde teams snel zijn op specifieke circuits. Hou vrije trainingen in de gaten om te zien of het de monteurs gelukt is om de auto goed af te stellen. Of kijk wat de weersverwachtingen zijn van desbetreffend weekend. Dit zijn al drie factoren die van invloed kunnen zijn op de uitkomst van de race.
 • Accepteer een verrassing | Ondanks dat je misschien alle informatie hebt doorgenomen die vooraf beschikbaar is, betekent dat niet dat de winnaar al bekend is. Tijdens de race kan er altijd iets gebeuren wat invloed heeft op de uitkomst. Denk alleen al aan een kapotte motor, dat is pure pech. Probeer dit te accepteren als dit jou overkomt, en ga het niet gelijk goed proberen te maken met een nieuwe inzet.
 • Live wedden | Je kan nog zo goed voorbereid zijn, maar tijdens gokken op Formule 1 zit een ongelukje in een klein hoekje. Mocht een coureur deze pech ondervinden geldt hij normaal gesproken als uitvaller. Dit weet je pas tijdens de race zelf, hier kan je je voordeel uithalen door middel van live te wedden. 

Speciale regels

Dat Formule 1 een risicovolle sport is moge duidelijk zijn, zo halen niet alle coureurs meestal de finish. Dit kan zijn omdat ze tijdens de race een ongeluk hebben gehad, maar pure autopech kan ook een van de oorzaken zijn. De inspanningen zijn immers gigantisch en vragen veel van de auto’s. Maar wat gebeurd er met de Formule 1 weddenschappen wanneer een coureur niet finisht? Over het algemeen verlies als je hebt ingezet op een coureur die uitvalt. Een uitzonderingen hierop is als beide coureurs uit een head to head weddenschap zijn uitgevallen. Bij sommige goksites krijg je dan de inleg terug. Of dit daadwerkelijk gebeurd kan je terug vinden in de voorwaarden.

Veelgestelde vragen over gokken op Formule 1

 • Wat is de beste goksite om te gokken op Formule 1?
 • Kan je op je mobiel een weddenschap plaatsen?
 • Is gokken op Formule 1 legaal in Nederland?

Aanbevolen goksite

Bet365
8.7/ 10
Gokken op sport Beste bookmaker Klantenservice 24/7 bereikbaar Ruim aanbod gokspellen Storten met iDeal
Welkomstbonus
#ad 100% tot €100,- aan sportweddenschappen
Bezoek goksite