Gokken op darten

Lange tijd was darten voornamelijk een kroegsport, maar dat is de langzamerhand veranderd in een echte volkssport. Ook het Nederlandse publiek omarmd dit nieuwe imago, waardoor het een van de populairdere sporten is. Het is laagdrempelig en iedereen begrijpt de spelregels. Tevens worden alle grote toernooien of competities uitgezonden op televisie. Dit is aantrekkelijk voor de goksites, waardoor het aanbod van gokken op darten steeds groter is geworden.

Zoals gezegd is darten populairder dan ooit. Iedereen heeft zelf wel eens een pijltje gegooid of een dartbord om zich heen gezien. De echte liefhebbers kijken wekelijks vol spanning naar de wedstrijden, in de hoop dat hun favoriete darter of nationale held wint. Gokken op darten kan het alleen nog maar spannender maken. Wat je doet is een weddenschap plaatsen op een mogelijke uitkomst van een dartwedstrijd. Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig bent om goed voorbereid te wedden op darts.    

Top 10 goksites met gokken op darten

Dartweddenschappen

Wat is gokken op darten? Dat is misschien nog niet voor iedereen duidelijk en daarom richten we onze pijlen hierop. Over het algemeen plaatsen de gokliefhebbers een weddenschap op wat zij denken dat er gaat gebeuren tijdens een dartwedstrijd. Dit kan bijvoorbeeld het voorspellen van de winnaar zijn, maar ook specifieke gebeurtenissen zoals het aantal 180’s of de precieze eindstand. Bij al deze dartweddenschappen staan quoteringen aangegeven, hiermee wordt je inzet vermenigvuldigd als je voorspelling juist is.

Hoe kan je gokken op darten?

 1. Kies een betrouwbare goksite

  Je wil het liefst online gokken bij een goksite die voldoet aan jouw eisen, daarbij is het ook van belang dat deze veilig en betrouwbaar is. Wij bevelen enkel goksites aan die in het bezit zijn van de Ksa vergunning. Dit geeft de zekerheid dat je terecht komt bij een betrouwbare goksite.
   
  Daarnaast is het van belang dat desbetreffende goksite beschikt over een sportsbook, met ook nog eens de sporten waar jij graag op wil gokken. In dit geval wil je graag gokken op darten. Met behulp van onze goksites vergelijker kies je gemakkelijk welke goksite het beste bij jou past.

 2. Registreren

  Wanneer je een goksite hebt gevonden waar je kan gokken op darten moet je een account registreren. Hiervoor ga je opzoek naar de registratie button, en vervolgens wordt je gevraagd om persoonlijke gegevens in te vullen. Doe dit eerlijk en nauwkeurig. Als je dit niet doet levert het misschien niet gelijk problemen op, maar wel in een later stadium. Bijvoorbeeld wanneer je geld wil laten uitbetalen.

 3. Selecteer ‘Darten’ in het sportsbook

  Eenmaal geregistreerd bij een van de goksites ga je naar het sportsbook. Hier kun je tal van sporten kiezen, maar voor nu moet je ‘darten’ selecteren. Deze sportcategorie vind je over het algemeen terug bij de populaire sporten, en anders uiteraard bij ‘alle’.  Voordat je daadwerkelijk over gaat tot het plaatsen van een dartweddenschap is het wel belangrijk dat je op de hoogte bent van de spelregels en mogelijkheden.

 4. Plaats een weddenschap

  Nu is het tijd om een wedstrijd uit te zoeken waarop je wil wedden. Dit is voor iedere speler een individuele keuze. Binnen welke competitie of toernooi wil je gokken op darten? Wat voor soort weddenschap wil je plaatsen? En als laatste hoeveel wil je inzetten? Als je dit allemaal hebt bepaald en je bent zeker van je voorspelling, dan moet je de weddenschap alleen nog bevestigen. Hiervoor druk je op de door de goksite aangegeven knop.

 5. Wacht in spanning af

  Nu je de dartweddenschap hebt geplaatst heb je geen invloed meer, het is afwachten op het resultaat. Dit maakt het extra spannend om de wedstrijd te volgen. Als na afloop blijkt dat je voorspelling juist was, dan krijg je de inleg x de quotering uitbetaald. Wij wensen je alvast veel plezier.  

Populaire darttoernooien en competities om op te gokken

Bij ieder darttoernooi vliegen de ‘doubles’ en ‘triples’ je om de oren. En dan moeten we de ‘bull’s eyes’ of een ‘9-darter’ niet vergeten. Echter is er niet voor elk toernooi even veel aandacht. Dit kan komen door het aantal deelnemers, maar vooral wie er deelnemen is heel belangrijk. Een toernooi met alle succesvolle spelers van dat moment krijgt veel meer media aandacht, waardoor het voor goksites ook aantrekkelijker is om weddenschappen aan te bieden. Voorbeelden hiervan zijn: Het WK Darts, The Masters, UK Open en de Premier League Darts. Tijdens deze toernooien is gokken op darten dan ook zeker mogelijk.

Hoe werkt darten?

Om te kunnen gokken op darten is het van belang dat je op de hoogte bent van de regels. Als je nog niet helemaal bekend bent met de sport, dan zetten we hier de spelregels voor je op een rijtje. Voor beide spelers die tegen elkaar spelen begint iedere ronde met een puntenaantal van 501. Het is vervolgens de bedoeling om zo snel mogelijk naar de 0 toe te werken. Hierbij hebben de spelers elk drie pijlen ter beschikking, waarmee ze per beurt een maximale score van 180 kunnen gooien.  

De spelregels van darten zijn echter meer dan dat. Zo is het bijvoorbeeld verplicht om met een dubbel uit te gooien. Staan er nog 20 punten op? Dan moet de darter dus dubbel 10 gooien om de 0 te bereiken. Dit is op dat moment de snelste manier, maar je mag ook een andere weg kiezen. Zolang je maar met een dubbel eindigt. Enige uitzondering is de ‘Bull’s eye’, hier kan je ook mee uitgooien. Wie als eerste speler de 0 bereikt krijgt één leg. Hiervan moet je er drie verzamelen om een set te krijgen. De daadwerkelijke winst van een wedstrijd wordt uiteindelijk bepaald wie er de meeste sets heeft gewonnen. Tijdens zo’n setsysteem gaat het om bijvoorbeeld ‘best-of-5’ sets, maar dit aantal kan ook een stuk hoger liggen. Dit zie je vaak verderop in een toernooi gebeuren.

Soorten dartweddenschappen

Darten kan door de puntentelling en het snelle rekenwerk dat er bij de spelers voor nodig is als zeer spannend zijn, laat staan als je er ook nog een weddenschap op hebt ingezet. Over het algemeen plaatsen de meest liefhebbers van gokken op darten een weddenschap op welke darter de wedstrijd wint. Dit wordt ook wel aangeduid met ‘winnaar’ of ‘wedstrijd’. Daarnaast heb je ook nog verschillende andere soorten. Al deze dartweddenschappen worden onderstaand besproken.

 • Winnaar | Dit is de meest voorkomende, en waarschijnlijk ook de meest eenvoudige manier om te gokken op darten. Voorspel wie van de twee spelers de wedstrijd wint. Theoretisch gezien heb je 50 procent kans om te winnen. Behalve tijdens de Premier League, dan kunnen wedstrijden ook in een gelijkspel eindigen.
 • Leg/set handicap | Een andere populaire sportweddenschap zijn de handicaps. Hierbij voorspel je welke speler gaat winnen, maar dan met een virtuele voorsprong of achterstand. Denk je dat een bepaalde speler bij uitstek de favoriet is, dan geef je deze speler een fictieve achterstand in legs of sets. Hiermee neem je iets meer risico, maar de quotering wordt er ook aantrekkelijker door. 
 • Hoogste finish | Welke spelers heeft de hoogste uitgooi? Of anders gezegd: Welke speler dicht het grootste gat tot aan 0 in één beurt van drie pijlen. De maximale finish is 150.
 • 3-Dart Average Over/Under | Bij deze weddenschap gaat het erom hoe vaak een bepaald iets gebeurd tijdens een wedstrijd. Je voorspelt dus of iets meer of minder vaak voorkomt dan dat de weddenschap aangeeft. In het geval van darten moet je voorspellen of een speler een hoger of lager gemiddelde zal halen dan wat de goksite aangeeft.    
 • Meeste 180’s | Dit is een dartweddenschap waarbij je moet voorspellen welke speler de meeste 180’s gooit tijdens een wedstrijd. Dit is de hoogste score die er gegooid kan worden met drie pijlen.
 • Correct score | | Bij darten gaat de weddenschap correct score over de uitslag in sets, of in sommige uitzonderlijke gevallen legs. Hierbij moet je dus goed opletten of het een setsysteem of legsysteem is.

Gokken op darten in Nederland

Vroeger was het op bepaalde locaties mogelijk om een sportweddenschap fysiek te plaatsen, maar dat is niet meer zo. Met de enorme opmars van het online gokken bieden goksites tegenwoordig de kans om te gokken op sport. Maar is online gokken wel legaal? ? Dat is een vraag die bij vele mensen opkomt als het gaat over dit veelbesproken onderwerp. Het antwoord hierop is ja. Met ingang van 1 april 2021 is in Nederland de Wet kansspelen op afstand (Koa) in werking gegaan. Op dat moment is de Kansspelautoriteit (Ksa) begonnen met het beoordelen van alle vergunningaanvragen die de goksites hebben ingediend. Sinds 1 oktober 2021 zijn er ook daadwerkelijk kansspelaanbieders die een Nederlandse vergunning in hun bezit hebben. Op Goksitesvergelijker.nl worden enkel goksites aanbevolen die beschikken over deze Ksa vergunning.

Na aanleiding van de succesvolle jaren van Raymond van Barneveld en later ook nog Michael van Gerwen is de interesse in darten toegenomen. Zo kleurt het publiek tijdens de grote toernooien regelmatig oranje, en hoor je Nederlandse aanmoedigingen. Maar ook worden er regelmatig toernooien in ons land gehouden. Mede door deze populariteit heeft gokken op darten een boost gekregen, en zijn er steeds meer Nederlandse goksites die hier markten voor aanbieden.

Live wedden

Veel goksites bieden de mogelijkheid om live te gokken op darten. Hierdoor heb je de kans om te profiteren van het moment of misschien om een foutje goed te maken. Heb jij voldoende dartinzichten dan is live wedden zeker iets voor jou. Je weet wellicht wat de zwakke en sterke punten van een speler zijn, en kunt aan de hand van het spel zien wie de wedstrijd wel eens kan gaan winnen. Terwijl de wedstrijd bezig is veranderen de quoteringen continu, zet in op het juiste moment en maak kans op nog meer winst.

Gokken op darten tips

Dartwedstrijden zijn spannender wanneer je een weddenschap hebt geplaatst, maar het is wel belangrijk dat je enigszins voorbereid bent wanneer je begint met gokken op darten. Wij hebben daarom een overzicht gemaakt met tips en vaardigheden. Door dit goed door te lezen vergroot je je eigen winkansen, maar nog belangrijker: het online gokken blijft leuk. Goksites zijn er ten slotte om plezier te beleven.

 • Verdiep je in darten | Voordat je wil gaan gokken op darten is het verstandig om je te verdiepen in het laatste nieuws. Zijn er spelers in vorm,  wat is het belang van de wedstrijd of hoe hoog liggen beide gemiddelden? Dit zijn een aantal factoren die van belang kunnen zijn voor de uitkomst van een dartwedstrijd.
 • Zoek de beste quoteringen | Soms zie je wedstrijden waarvan je de uitslag zeker denkt te weten, en waarbij de quotering ook nog eens uitstekend is. Sla dan je slag.  
 • Speel voor je plezier | Ondanks dat je goed voorbereid bent, is het nog altijd mogelijk om een verkeerde voorspelling te maken. Tijdens een wedstrijd zijn er factoren die plots kunnen veranderen of een speler die bijvoorbeeld zijn dubbels niet raakt. Hierop heb je helaas geen invloed, accepteer dit en ga geen domme dingen doen om je inzet terug te verdienen. Vergeet immers niet dat online gokken bedoeld is om jou te entertainen. De enige juiste reden om een goksite te bezoeken is voor je plezier. Alle andere argumenten hebben helaas niks te maken met verantwoord spelen.
 • Live wedden | Je kan nog zo goed voorbereid zijn, maar tijdens gokken op darten zit een wat mindere leg geen verassing. Mocht een darter wat minder goed in vorm zijn dan normaal, dan kan je er je voordeel uithalen door middel van live te wedden. 

9-darter

De perfecte leg tijdens darten wordt ook wel een ‘9-darter’ genoemd. Daarbij ben je acht triples nodig en één dubbel. Kortom alle negen pijlen moeten raak zijn. Zoals je wel kunt inschatten is dit een unicum die zelden voorkomt. Het creëren van de perfecte worp lijkt misschien eenvoudig, maar in werkelijkheid is dit nogal lastig. Een goeie hand-oog coördinatie is hierbij een minimale vereiste. Een andere kwaliteit die van belang is, is de rekenkunst van een darter. Men moet snel kunnen rekenen om de juiste combinaties en finishes te maken.  

Veelgestelde vragen over gokken op darten

 • Wat is de beste goksite om te gokken op darten?
 • Wat is de beste goksite om te gokken op darten?
 • Is gokken op darten legaal in Nederland?

Aanbevolen goksite

Bet365
8.7/ 10
Gokken op sport Beste bookmaker Klantenservice 24/7 bereikbaar Ruim aanbod gokspellen Storten met iDeal
Welkomstbonus
#ad 100% tot €100,- aan sportweddenschappen
Bezoek goksite