Gokken op sport

Gokken op sport is het plaatsen van een weddenschap op een bepaalde uitkomst van een sportwedstijd, toernooien of competitie. De goksites geven hiervoor de mogelijkheid in hun sportsbook gedeelte. In principe vind je hier alle (semi-) professionele sportevenementen, maar in Nederland is gokken op voetbal het meest populair. Daarnaast zijn er ook veel gokliefhebbers voor tennis, darten, wielrennen en de Formule 1.

Wanneer je een weddenschap hebt geplaatst op een sportwedstrijd wordt het net wat spannender om deze te kijken. Op Goksitesvergelijker.nl kun je alle informatie vinden die je nodig bent bij gokken op sport. Wij vertellen je onder andere over de spelregels per sport, soorten sportweddenschappen en geven handige tips. Daarnaast beoordelen we goksites op hun sportsbook bonus en quoteringen.

Alle sporten

Online gokken op sport

Vroeger was het op bepaalde locaties mogelijk om een sportweddenschap fysiek te plaatsen, maar dat is niet meer zo. Met de enorme opmars van het online gokken bieden goksites tegenwoordig, naast de leuke gokspellen, de kans om te gokken op sport. Het is daarom niet voor niets dat deze categorie kansspelen steeds populairder wordt. Het zorgt voor extra spanning tijdens het volgen van een sportevenement en tevens is het gemakkelijk om mee te doen. Je kan vanuit je eigen huis, of welke locatie je ook maar zou willen, een weddenschap plaatsen. 

Top 10 goksites   

Veilig en betrouwbaar gokken op sport

Wanneer je een beginnende speler bent bij een van de goksites, dan wil je wel graag weten of deze veilig en betrouwbaar is. Hierbij speelt de vergunning van de Ksa een heel belangrijke rol. Feit is dat goksites moeten voldoen aan strenge eisen en voorwaarden om deze te krijgen. Bovendien voert de autoriteit namens de overheid ook nog eens controles uit en staan de goksites ieder moment onder toezicht. De spelers zijn daarom verzekerd van een veilige en betrouwbare speelomgeving. Mits de goksite beschikt over een vergunning van de Nederlandse Kansspelautoriteit. Tijdens onze onafhankelijke reviews is dit één van de punten waar we nauwkeurig op letten. 

Sportsbook bonus

Door middel van bonussen proberen goksites het aantrekkelijker te maken voor spelers om bij hun een account te registreren. Ze komen in allerlei soorten en maten voor, en worden door de goksite zelf bedacht. Zo ook de sportsbook bonus, deze is speciaal ontworpen voor de liefhebbers van gokken op sport. Voorbeelden hiervan zijn gratis bets en verhoogde odds. Dit houdt in dat je een x bedrag gratis krijgt toegevoegd waarmee je kan gokken op sport of dat sommige sportweddenschappen een extra gunstige quotering krijgen. Let echter wel op dat hier bonusvoorwaarden aan verbonden zitten.

Hoe werkt gokken op sport?

 1. Kies een betrouwbare goksite

  Je wil het liefst online gokken bij een goksite die voldoet aan jouw eisen, daarbij is het ook van belang dat deze veilig en betrouwbaar is. Wij bevelen enkel goksites aan die in het bezit zijn van de Ksa vergunning. Dit geeft de zekerheid dat je terecht komt bij een betrouwbare goksite.
   
  Daarnaast is het van belang dat desbetreffende goksite beschikt over een sportsbook, met ook nog eens de sporten waar jij graag op wil gokken. Ben je bijvoorbeeld een liefhebber van gokken op voetbal? Of gaat je voorkeur uit naar een veel minder populaire sport. Met behulp van onze goksites vergelijker kies je gemakkelijk welke goksite het beste bij jou past.

 2. Registreren

  Wanneer je een goksite hebt gevonden die bij jou past moet je een account registreren. Hiervoor ga je opzoek naar de registratie button, en vervolgens wordt je gevraagd om persoonlijke gegevens in te vullen. Doe dit eerlijk en nauwkeurig. Als je dit niet doet levert het misschien niet gelijk problemen op, maar wel in een later stadium. Bijvoorbeeld wanneer je geld wil laten uitbetalen.

 3. Selecteer ‘Sportsbook’

  Eenmaal geregistreerd bij een van de goksites ga je naar het sportsbook. Hier kun je een van de sporten kiezen waarop je wil gaan gokken. Dit is voor iedere speler een individuele keuze. Het is hierbij wel belangrijk dat je op de hoogte bent van de spelregels. Op Goksitesvergelijker.nl hebben we iedere sport nader uitgewerkt.

 4. Plaats een weddenschap

  Vervolgens is het tijd om daadwerkelijk een sportweddenschap te plaatsen. Dit kan op een talrijk aantal verschillende markten. De goksites geven hiervoor bepaalde quoteringen welke van invloed zijn op het bedrag dat je eventueel kunt winnen. Bepaal welk bedrag je wil inzetten en plaats de sportweddenschap.

 5. Wacht in spanning af

  Nu je de sportweddenschap hebt geplaatst heb je geen invloed meer, het is afwachten op het resultaat. Dit maakt het extra spannend om de wedstrijd te volgen. Als na afloop blijkt dat je voorspelling juist was, dan krijg je de inleg x de quotering uitbetaald. Wij wensen je alvast veel plezier.

Quoteringen

Op Goksitesvergelijker.nl spreken we over quoteringen als we het hebben over wat de goksites uitbetalen bij een juiste voorspelling. De goksites bepalen zelf wat de quoteringen zijn voor een bepaalde sportwedstrijd, maar over het algemeen besteden ze dit uit aan een software provider. Na het vaststellen hiervan worden ze gepubliceerd en kan je als speler inzetten. Een quotering is gebaseerd op feiten zoals de verhoudingen tussen individuele spelers of teams, uitslagen uit het verleden, eventuele blessures en overige omstandigheden.

Prematch

Wanneer je wil gokken op sport kan je op twee momenten inzetten; prematch en live. Zoals het woord eigenlijk al zegt is prematch de fase voordat een bepaalde sportwedstrijd begint. Je plaatst dus een inzet voordat bijvoorbeeld de aftrap is genomen bij voetbal. Op het moment dat quoteringen worden vrij gegeven vinden de meeste prematch weddenschappen plaats. Deze worden bepaald aan de hand van algoritmes, maar het kan altijd voorkomen dat een situatie is veranderd. Ook de quoteringen kunnen worden aangepast, maar zodra jij een inzet plaatst staat de quotering van dat moment vast voor jouw weddenschap. 

Live gokken op sport

De meeste sportweddenschappen worden prematch afgesloten, maat toch is live wedden op sport ook zeker interessant. Op het moment van inzetten is de wedstrijd bezig, waardoor je kunt inspelen op wat er dat moment gebeurd. Want het verwachtingspatroon dat je voor aanvang van de wedstrijd hebt hoeft niet altijd uit te komen. Met live gokken op sport kan je hiervan profiteren. Daarentegen is het wel een stuk hectischer dan prematch. Dan kun je er nog even goed over nadenken, maar nu moet je redelijk snel beslissen.

Cash out

In sommige gevallen heb je de optie om je sportweddenschap tijdens de wedstrijd uit te laten betalen. Dit wordt cash out genoemd. Hierbij kies je er voor om niet op het eindresultaat te wachten. Op dat moment kies je eieren voor je geld omdat je denkt dat het anders nog wel eens teleurstellend af kan lopen. Als je van deze optie gebruik maakt krijg je niet het volledige bedrag uitgekeerd waar je normaal gesproken voor speelde. Je kiest er ten slotte voor om de sportweddenschap vroegtijdig te stoppen.  

Soorten sportweddenschappen

Zoals gezegd kan je op heel veel verschillende markten een sportweddenschap plaatsen. Dit is voor iedere sport weer anders, en ook per goksite kan dit nog verschillen. Hieronder vind je een aantal markt categorieën uit die in onze ogen veel voorkomen. Ben je echter opzoek naar specifiekere markten om te gokken op sport? Dan zit je op Goksitesvergelijker.nl nog steeds goed. Per sport hebben we uitgezocht wat de inzetmogelijkheden zijn. 

 • Resultaat/winnaar | De meest eenvoudige, en tegelijktijdig de meest voorkomende, sportweddenschap is het voorspellen van het resultaat. Wie denk jij dat er wint? Of in sommige gevallen kun je kiezen voor een gelijkspel.
 • Specials | Met specials bedoelen we over het algemeen opmerkelijke gebeurtenissen tijdens een wedstrijd. Zo heb je specials die gericht zijn op het individu, denk dan bijvoorbeeld aan een speler die een doelpunt maakt ja of nee. Maar je hebt ook sportweddenschappen die meer op de wedstrijd zelf gericht zijn. Hierbij kun je denken aan de correcte score, volgorde van (doel)punten of halftime weddenschappen.
 • Handicap | Wanneer je gebruik maakt van de handicap krijgt een team of individuele sporter een achterstand toegekend. Deze wordt verrekend met het eindresultaat van de wedstrijd. De optie is interessant wanneer de wedstrijd een uitgesproken favoriet heeft. 
 • Under/Over | Hierbij voorspel je of het aantal (doel)punten, sets, rondes of minuten minder of meer dan het aangegeven getal zal zijn. 
 • Even/oneven | Bij deze optie voorspel of het aantal (doel)punten, sets, rondes of minuten even of oneven zal zijn.
 • Tip evenement | Als je denkt dat je weet wie de kampioen van een competitie of toernooi zal worden, dan kan je inzetten op tip evenement.

Software providers

Net als bij gokspellen en live casino maken goksites bij gokken op sport gebruik van de kennis van software providers. Kambi, Betconstruct en Playtech zijn hier voorbeelden van. De quoteringen die zij aanleveren worden door de goksites rechtstreeks overgenomen en gepubliceerd. Daar waar nodig passen de software providers de quoteringen ook automatisch weer aan. In sommige gevallen doen goksites alles zelf, zij hebben dan een zogeheten compiler in dienst. Hierdoor is het aanbod vaak net iets groter en kan je als speler zelf een verzoek indienen.

Mobiel gokken

Tegenwoordig is de techniek zo ver ontwikkeld dat goksites, in samenwerking met de software providers, het mogelijk hebben gemaakt om online te gokken op mobiele apparaten. Hier maken de spelers dan ook steeds vaker gebruik van als het gaat om gokken op sport. Nog snel even een prematch weddenschappen plaatsen of juist live gokken op sport terwijl je onderweg bent. Met mobiel gokken is dit mogelijk. Om dit op een prettige manier te doen moeten de goksites wel responsive zijn. Dat wil zeggen dat ze ook op kleinere schermen gemakkelijk te volgen en bedienen zijn.

Populaire sporten om op te gokken

Voetbal

Bij voetbal heb je veel beschikbare sportweddenschappen. De wedopties zijn onder andere 1 X 2, correcte score, dubbele kans, handicap, under/over of eerste doelpunt. Uiteindelijk kun je nog gokken op wie het laatste doelpunt scoort, wie als eerste een hoekschop krijgt, wie de winnaar van de eerste of tweede helft is, en nog veel meer. Gokken op voetbal is geliefd onder veel kijkers van deze sport en misschien wil je zelf ook eens kans maken om echt geld te winnen terwijl je naar jouw favoriete voetbalclub kijkt. Twee vliegen in één klap!

Formule 1

In Nederland is De Formule 1 een van de populairste sporten. Elke zondag kijken mensen weer naar Max Verstappen of Lewis Hamilton die tegen elkaar strijden. Vaak is het Lewis Hamilton die er met de overwinning vandoor gaat, maar heel af en toe weet Max uitstekende resultaten neer te zetten. Door te wedden bij goksites kun je geld verdienen terwijl je mee kijkt. Je kunt wedden op de kwalificatietijden en startplek van een coureur of wie er uiteindelijk de volledige race wint. Tenslotte heb je de weddenschap waar je twee coureurs tegenover elkaar zet. Dit wordt ook wel de head-to-head weddenschap genoemd. Daarbij voorspel je dat 1 van de 2 de beste startplek weet te krijgen of wie van de twee als eerste over de finish heen gaat.

Darten

Het darten is een populaire sport geworden doordat Raymond van Barneveld meerdere keren wereldkampioen wist te worden. Uiteindelijk heeft Michael van Gerwen iedereen van de troon gestoten en is de huidige wereldkampioen. Ben je ook een groot fan van deze Nederlandse darter? Zet geld op hem in en verdien als hij wint. Je kunt ook kiezen uit andere wedopties zoals hoeveel 180-ers er worden gegooid.

Veelgestelde vragen over gokken op sport

 • Welke goksite is het beste om te gokken op sport?
 • Is gokken op sport betrouwbaar?
 • Wat is een sportsbook?
 • Op welke sporten kan je een weddenschap plaatsen?
 • Is het legaal om te gokken op sport?

Aanbevolen goksite

Bet365
8.7/ 10
Gokken op sport Beste bookmaker Klantenservice 24/7 bereikbaar Ruim aanbod gokspellen Storten met iDeal
Welkomstbonus
#ad 100% tot €100,- aan sportweddenschappen
Bezoek goksite