Feyenoord en FC Utrecht introduceren ‘TOTO Rugdekking’

Met ingang van het seizoen 2022-2023 introduceren Feyenoord en FC Utrecht ‘TOTO Rugdekking’, dit doen ze in samenwerking met de goksite. Het is een initiatief om meespelen met de kansspelen leuk te houden en de risico’s van online gokken bespreekbaar te maken. Alle partijen vinden het belangrijk om samen deze verantwoordelijkheid te nemen. Iets wat goksites daarnaast verplicht zijn volgens de wetgeving.

De voetbalclubs willen met TOTO Rugdekking een bijdrage leveren aan een veilige speelomgeving voor deelnemers van onder andere gokken op sport. Zo gaan ze in samenwerking met TOTO concrete handvaten bieden zoals tips en zelftests aan supporters, spelers en medewerkers. Tevens worden er sessies gehouden over verantwoord spelen.

Feyenoord en FC Utrecht introduceren TOTO Rugdekking

TOTO is op 24 februari 1957 opgericht door de KNVB. ‘Door de sport, voor de sport’ was het motto bij de start van de eerste nationale TOTO. Jaarlijks geeft de Nederlandse Loterij – waar TOTO onder valt – via NOC*NSF vrijwel haar gehele resultaat aan de Nederlandse sport. In 2021 was dat een bedrag van 50,4 miljoen euro. Hiervan ging ruim 4,4 miljoen euro naar de KNVB voor het Nederlandse amateurvoetbal. Meespelen met TOTO betekent dus bijdragen aan je eigen sport en vereniging.

Waarom doen de voetbalclubs en TOTO dit? Feyenoord en FC Utrecht zijn sinds 2020 partners. Sinds het opengaan van de online kansspelmarkt is er echter veel veranderd. Het aanbod is breder en je kan live inzetten. Dat is leuk voor spelers, maar er kleven ook risico’s aan. Feyenoord en FC Utrecht vindt het daarom belangrijk om samen met TOTO verantwoordelijkheid te nemen als het gaat om het bespreekbaar maken van de risico’s van gokken. Meespelen moet namelijk leuk blijven voor iedereen.