Entain neemt BetCity over

Het van origine Britse gokbedrijf Entain neemt BetCity over, hiermee maakt de Nederlandse goksite nu zelf een “transfertje”. Met deze overname is aanvankelijk een bedrag van €300 miljoen gemoeid, maar dat kan uiteindelijk oplopen tot maximaal bedrag van maar liefst €850 miljoen. Echter gaat Entain zelf uit van een totale overnameprijs van plus minus €450 miljoen. Dit is mede afhankelijk van de komende resultaten die BetCity nog kan boeken.

BetCity schoot gelijk uit de startblokken toen de Nederlandse online gokmarkt opende. Dat ze als allereerste legale goksite live waren hebben ze een supersnelle groei doorgemaakt en zijn ze één ban de grootste goksites in Nederland. Andy van der Meijde zorgde er mede voor dat veel spelers een zogenaamd “transfertje” maakten naar BetCity. Later sloten ook Wesley Sneijder, Wim Kieft en Sjaak Zwart zich bij de oud Ajax speler aan.

BetCity
8.4/ 10
Ksa vergunning Betrouwbaar Breed assortiment gokspellen Wedstrijd van de week Storten met iDEAL
Welkomstbonus
tot €100 aan gratis spins
Bezoek goksite

De overname

In een persbericht hebben beide bedrijven kenbaar gemaakt dat Entain BetCity over neemt. In eerste instantie betalen de Britten €300 miljoen voor de Nederlandse goksite. Daarbovenop komt nog een bedrag van tien keer de EBITDA van het jaar 2023, minus de reeds betaald som. Ook volgt er nog eens een bedrag van €50 miljoen zodra het Entain-platform succesvol is geïntegreerd.

Entain verliet zelf op 30 september 2021 de Nederlandse gokmarkt, maar wel wil het graag met merken als bwin, partypoker en partycasino terugkeren. Deze plannen hebben echter vertraging opgelopen omdat de Ksa om extra documenten heeft gevraagd. Echter krijgt Entain nu toch haar zin met de overname van Betcity. Het is de verwachting dat de overname in de tweede helft van 2022 al afgerond zal worden.

Reacties van Entain en BetCity

Jette Nygaard-Andersen, de CEO Entain, is verheugd met de overname van BetCity:

Wij zijn verheugd dat BetCity zich aansluit bij Entain en zijn enthousiast over de aanzienlijke mogelijkheden in de onlangs gereguleerde Nederlandse markt. Deze overname zal klanten een nog betere ervaring bieden, omdat we de lokale expertise en merknaam van BetCity combineren met het marktleidende, klantgerichte platform van Entain. Deze transactie ondersteunt onze groeistrategie om te opereren in aantrekkelijke gereguleerde markten. We kijken uit naar de samenwerking met Melvin en het BetCity team.”

Jette Nygaard-Andersen, CEO Entain

Ook Melvin Bostelaar, de CEO van BetCity die ook na de overname door Entain aan de leiding blijft, is blij met de overname:

We zijn verheugd dat we in Entain onze krachten kunnen bundelen met een groep van wereldklasse. Samen zijn we goed gepositioneerd om de komende jaren een sterke marktpositie op de Nederlandse markt te behouden. Entain’s marktleidende platform, technologie, gevestigde merken en wereldwijde schaal bieden een fantastische mogelijkheid om ons klantenaanbod uit te breiden en te verrijken. Zowel bij BetCity als bij Entain staat de klant centraal. De kernwaarden en filosofie van Entain op het gebied van verantwoord spelen, compliance en bedrijfscultuur sluiten naadloos aan bij die van BetCity. We kijken uit naar een mooie toekomst samen.”

Melvin Bostelaar, CEO BetCity