Hoe weet je zeker of de kansen eerlijk zijn bij goksites?

Op het moment dat je graag online wil gaan gokken, wel je er wel van verzekerd zijn dat je eerlijke kansen hebt bij goksites. Ieder gokspel wat je speelt moet eerlijk zijn. Op Goksitesvergelijker.nl vind je goksites waar je veilig en betrouwbaar kunt online gokken, maar we vertellen je ook waar je zelf op kan letten. Hierdoor wordt de keuze misschien makkelijk.

Sinds 1 oktober 2021 is het in Nederland legaal geworden om online te gokken bij een goksite. Dit is gelijk een hele belangrijke factor als het gaat om eerlijke kansen bij goksites. Wij bevelen enkel goksites aan met een vergunning van de Nederlandse Ksa. Verder zijn er aspecten zoals een RNG en de RTP.

Goksites met eerlijke kansen

Betrouwbaarheid van een goksite als geheel

Voordat je kunt beoordelen of de kansen bij goksites eerlijk zijn, is het raadzaam om naar de betrouwbaarheid van de goksite als geheel te kijken. Heeft een online goksite bijvoorbeeld een legale vergunning van de Ksa? Deze licentie moet op de homepage van de goksite vermeld worden.

RTP essentieel bij eerlijke kansen

De RTP-rate, wat staat voor “Return To Player”, is essentieel in het beoordelen van de eerlijkheid van de kansen bij goksites. Des te hoger deze RTP is, des te groter is ook het deel van de totale inleg wat aan spelers wordt uitgekeerd. Online goksites die over een vergunning beschikken moeten een minimale RPT-rate halen.

Dit maakt dat het voor goksites belangrijk is om een groot deel van hun inkomsten uit te keren aan hun leden. In de praktijk komt het erop neer, dat een RTP-rate van 90% betekent dat 90% van de totale inleg wordt uitgekeerd aan leden. In feite zou je bij een inleg van 1.000 euro dus 900 euro terug moeten krijgen. De RTP-rate is nooit hoger dan 100%.

Gebruik van een RNG bij legale goksites

Naast de RTP-rate is ook de aanwezigheid van een RNG een belangrijke graadmeter voor de eerlijkheid van de kansen bij goksites. RNG staat voor Random Number Generator. Dit betekent dat de getallen bij het spelen van online gokkasten willekeurig gekozen worden. Zo is niet te voorspellen op welke moment de rollen tot stilstand komen. Evenals dat de plaatjes op deze rollen niet te voorspellen zijn. Op deze manier is de uitslag volledig willekeurig. Als dit wel zou kunnen, zou een deel van de spelers bij goksites ontzettend rijk worden.