Een betere pokerspeler worden

Het interessante van (online) poker is dat dat je invloed kunt hebben op je winkansen. Ten eerste hebben de keuzes die je maakt gevolgen voor het verloop, maar ook het feit dat je tegen andere spelers speelt is belangrijk. Je speelt dus niet tegen de goksites, maar tegen liefhebbers van het poker. Door veel te oefenen en kennis op te doen over strategieën kan je je eigen vaardigheden verbeteren waardoor je een betere pokerspeler zal worden.

Je kunt genoeg boeken vinden over het gebruik van de juiste strategie tijdens (online) poker. Deze moet je ook zoveel mogelijk blijven lezen, maar dat is niet het enige wat je moet doen om een betere pokerspeler te worden. Er zijn ook bepaalde tactieken van belang. Door een goede strategie met de juiste tactiek te combineren kan je absoluut je eigen winkansen vergroten ten opzichte van de andere spelers aan een pokertafel.

Een betere pokerspeler worden

Wat kan je doen om een betere pokerspeler te worden?

In dit artikel hebben we verschillende tactieken beschreven die je naast een poker strategie kan gebruiken. Maak hier dan ook slim gebruik van, want het kan net dat ene verschil maken tussen winnen of verliezen. Echter moeten we er wel bij vertellen dat het te allen tijde een kansspel blijft, waar geluk dus ook nog een factor is. Maar je kunt je winkansen wel degelijk vergroten wanneer je zelf een betere pokerspeler bent geworden.

Bestudeer je tegenstander(s)

Een van de dingen die je moet doen om een betere pokerspeler te worden is het bestuderen van je tegenstander. Hoe meer je over elke tegenstander weet, des te groter is de kans dat je de juiste keuzes maakt om te winnen. Kijk hoe ze spelen, en wat ze doen tijdens hun spel. Hebben ze vaste rituelen die ze doen bij bepaalde situaties in het spel?

Zo zou je bijvoorbeeld kunnen opmerken dat een bepaalde speler bij elke hand die hij of zij speelt dat op dezelfde wijze doet. De speler ‘callt’ altijd, gaat altijd mee of verhoogt standaard wanneer hij of zij een goeie hand heeft. Als een speler een onbedoeld signaal geeft bij een goeie hand noemt men dit ook wel ’tells’. Echter doen andere spelers dit ook weer expres wanneer ze proberen om te ‘bluffen’. Probeer daarom zo goed mogelijk op de andere spelers te letten, en bekijk aan het einde dan ook goed welke hand er bij hun gedrag hoorde.

Patronen herkennen

Zoals gezegd is het belangrijk om je tegenstanders goed in de gaten te houden wanneer je (online) poker spelen, maar probeer dan ook bepaalde patronen te ontdekken in zijn of haar spel. We hadden het al over de ’tells’ die sommige spelers onbedoeld weggeven. Of misschien zijn er wel spelers aan de speeltafel die nauwelijks bluffen. Stel je eens voor dat je tegen iemand speelt en jij beschikt over bepaalde kennis van de manier van spelen. De kans op winnen is dan uiteraard een stuk groter.

Als je naar andere spelers kijkt probeer dan te letten op de voorkeur die ze hebben voor iets. Enkele spelers hebben de neiging veel te bluffen, terwijl andere alleen verhogen als ze een geweldige starthand hebben. De moeilijkste spelers om tegen te spelen zijn de spelers die weinig ’tells’ weggeven. Deze spelen meestal rechttoe rechtaan. Daarnaast mixen ze in de verschillende situaties wel dusdanig af om je op het verkeerde been te zetten.

Speel online poker bij de goksite Bet365

Bet365
8.7/ 10
Gokken op sport Beste bookmaker Klantenservice 24/7 bereikbaar Ruim aanbod gokspellen Storten met iDeal
Welkomstbonus
#ad 100% tot €100,- aan sportweddenschappen
Bezoek goksite

Hou je emoties onder controle

Aan de pokertafel is het niet gepast om je emoties nadrukkelijk te laten gelden. Daarnaast is het ook gewoon niet verstandig, omdat je hierdoor verkeerde beslissingen kunt gaan nemen. En elke keer dat je een fout maakt tijden (online) poker kan dat geld kosten. Het beste is om te stoppen wanneer je merkt dat je je eigen emoties niet meer de baas bent. Het liefst voordat andere spelers het opmerken en hier gebruik van kunnen maken.

Belangrijk bij (online) poker is je positie aan de speeltafel

Er zullen niet veel spelers zijn die het verband leggen tussen de positie aan de speeltafel en een betere pokerspeler worden. Laat staan dat er daadwerkelijk gebruik van wordt gemaakt. Om dit begrip goed onder de knie te krijgen heb je ook wel even de tijd nodig, maar zodra je het kan zal je het resultaat gaan zien.

Het gaat erom dat je je positie bepaald ten opzichte van waar de dealerbutton zich bevindt. Hoe later je positie aan de pokertafel is, hoe meer kracht je hebt om jouw hand te spelen. Met andere woorden; Je kunt meer rendement halen als je in een late positie zit. Tevens heb je al meer informatie omdat de andere spelers al een beslissing hebben moet nemen. Passen, inzetten of verhogen.

Leer hoe je kunt winnen zonder te bluffen

Je kan een enorme kick krijgen als je als speler een pot wint zonder de beste hand te hebben. Soms is de euforie zelfs zo groot dat er na het bluffen met trots de kaarten getoond worden. Maar als je dit te vaak doet kan bluffen een hele kostbare hobby worden. Slimme, oplettende spelers leren dat je te veel bluft en zullen sneller mee gaan om te spelen.

Om een betere pokerspeler te worden is het verstandig om in eerste instantie gewoon te stoppen met bluffen. Als dat op een gegeven moment goed gaat, kan je langzaam een aantal ‘blufacties’ toevoegen aan je spel. Want het feit dat je helemaal niet bluft kan ook tegen je werken. Wanneer je dus hebt geleerd hoe je het redelijk tot goed kunt doen zonder te bluffen kan je wat extra’s aan je spel toevoegen. Dit in de vorm van af en toe bluffen. Laat je echter nog steeds niet verleiden om te veel te bluffen.