De voor- en nadelen van verschillende gokspellen

Voor elk gokspel geldt dat de goksites altijd een voordeel hebben, beter bekend onder de term ‘huisvoordeel’. Het huis wint dus altijd, maar dan wel wanneer de spelers lang spelen. Op korte termijn is er zeker wat te winnen bij de goksite, mits je de juiste spellen kiest. In dit artikel vind je een aantal voor- en nadelen van gokspellen, zodoende krijg je zicht welke spellen je het beste kunt spelen.

Voor- en nadelen van gokspellen

Elke speler heeft andere voorkeuren. Sommige spelen gewoon het spel dat ze het leukst vinden. Dit zijn de echte recreanten van de goksite en daaraan wordt het meest verdiend. Er zijn ook spelers die meer gericht zijn op de winst. Zij kiezen doorgaans voor gokspellen met het laagste huisvoordeel. Hierbij richten zij zich vooral op de spellen blackjack, craps, roulette en gokkasten. In dit artikel lees je meer over de voor- en nadelen van elk van deze zeer verschillende gokspellen.

Voor- en nadelen van gokspellen

De voor- en nadelen van blackjack

✅ Voordelen

Het grootste voordeel van blackjack, is dat het enkele van de beste kansen in huis heeft. Het huisvoordeel voor blackjack, wanneer gespeeld met een perfecte basisstrategie, is minder dan 1%. Het huisvoordeel is het statistisch voorspelde bedrag dat je bij elke weddenschap verliest. Hoe lager het huisvoordeel, hoe groter de kans is (in het algemeen) om als winnaar van het spel weg te lopen.

Een ander voordeel van blackjack is dat je een zekere mate van keuzevrijheid hebt bij het spelen van het spel. “Keuzevrijheid” verwijst naar uw vermogen om de resultaten te beïnvloeden met je beslissingen. Bij de meeste gokspellen heb je helemaal geen keuzevrijheid. Je plaatst een weddenschap en hoopt er het beste van. Bij blackjack mag je beslissingen nemen die je kansen verbeteren of juist slechter maken.

❌Nadelen

Sommige spelers willen geen gokspel spelen waarin ze beslissingen moeten nemen. Het is veel te ingewikkeld. Dit is dan ook meteen het grootste nadeel van het spel. Een ander nadeel van blackjack is dat het onmogelijk is om een grote prijs te winnen aan de blackjacktafel. Als u €10,- inzet, win je €10,- of €15,- als je een blackjack krijgt. Sommige mensen geven de voorkeur aan grotere uitbetalingen, zelfs als dit betekent dat ze minder vaak worden uitbetaald.

Voor- en nadelen van online gokkasten

✅ Voordelen

De grootste troef voor het spelen van online gokkasten is dat je met een enkele inzet voldoende kunt winnen om je leven voorgoed een andere wending te kunnen geven. Zelfs de lagere reeksen van flat-top machines hebben gemiddeld een hoofdprijs van 1.000 munten. Ik ken niet veel mensen die gokkasten spelen en niet enthousiast worden bij een winst van €1.000.

Hierbij horen natuurlijk ook de progressieve jackpots die beschikbaar zijn op gokkasten. Dit zijn gokspellen waarbij je letterlijk een levens veranderende hoeveelheid geld kunt winnen. Megabucks heeft een startende jackpot van €10.000.000 en wordt groter elke keer dat iemand in een spin draait.

Bij gokkasten is ook helemaal geen vaardigheid vereist. Voor sommige gokkers is dit een geweldig voordeel. Ze hebben liever niet de druk om beslissingen te nemen. Andere spelers vinden het gebrek aan keuzevrijheid misschien storend of saai.

❌Nadelen

Het grootste nadeel van het spelen op online gokkasten is dat ze na verloop van tijd een enorme aanslag op uw bankroll vormen. Je berekent je verwachte verlies per uur, door het huisvoordeel te vermenigvuldigen met je inzet per uur. De meeste mensen maken meer dan 500 spins per uur bij een gokautomaat, wat hun inzet per uur omhoog doet schieten.

Als je €3 per draai aan een gokautomaat riskeert, zet je waarschijnlijk minstens €1.500 per uur in. Als het huisvoordeel op de gokautomaat slechts 6% is, dan is het verwachte verlies per uur op die automaat €90. Vergelijk dat eens met een spel als blackjack. Hier speel je gemiddeld ongeveer 200 handen per uur is (en dat is als je heads up speelt met de dealer). Als je €5 per hand inzet, zet je slechts €1.000 per uur in. Aangezien het huisvoordeel voor blackjack ongeveer 1% is, ligt je verlies per uur waarschijnlijk tussen de €10 en €20.

Een ander groot nadeel van gokkasten is dat je nooit weet wat het huisvoordeel is voor het spel. Bij alle andere gokspellen kun je het huisvoordeel voor het spel berekenen door te kijken naar het verschil tussen de win- en de uitbetalingskansen. Bij gokkasten is deze belangrijke informatie niet beschikbaar voor spelers.

Betrouwbare goksites

Voor- en nadelen van craps

✅ Voordelen

Als we het hebben over voor- en nadelen van gokspellen mag craps niet ontbreken. Het grootste voordeel van dit spel is dat het leuker is dan elk ander spel bij de goksite. Je krijgt echt een adrenalineshot omdat het gewoon een heel spannend spel is. Je kunt beginnen met heel weinig geld op tafel en binnen enkele minuten meerdere keren winnen. Je kunt ook al die winsten zien wegspoelen met een enkele worp van de dobbelstenen.

Het andere voordeel van craps is dat het enkele van de beste kansen bij de goksite biedt. Tenminste, wanneer je vasthoudt aan de juiste inzetten. Ervaren spelers spelen het liefst op gokspellen waarbij het huisvoordeel 1,5% of minder is. Craps maakt de cut als je bij de pass-line blijft.

❌Nadelen

Je moet alle andere inzetten aan de craps-tafel overslaan. Dit is een van de nadelen van het spel. Het spel kent enorm veel inzetopties met een hoog huisvoordeel.

Het andere nadeel is dat het spel ingewikkeld lijkt voor nieuwkomers. Het kan ook erg intimiderend zijn om te leren hoe craps werkt. Maak je er echter geen zorgen over. Het is minder ingewikkeld dan je denkt en de meeste craps-spelers verwelkomen nieuwkomers meer dan je denkt.