Betnation de nieuwste goksite in Nederland

Nu de Kansspelautoriteit bekend heeft gemaakt dat Betnation een vergunning krijgt, is al weer de 21e goksite een feit in Nederland. In april hoorden we voor het eerst van dit gokbedrijf toen ze de samenwerking aankondigden met ORYX. Voor de rest is het compleet nieuw. Het is nog niet eerder actief geweest en heeft ook geen relatie met het Australische Bet Nation.

Wanneer de goksite live gaat is niet duidelijk, maar ze hebben destijds de verwachting uitgesproken om dit in 2022 te doen.  Vooralsnog is de in februari 2021 geregistreerde domeinnaam www.betantion.nl nog niet beschikbaar, maar nu de vergunning definitief bevestigd is door de Kansspelautoriteit zal het moment van de lancering niet lang meer duren.  

Betnation krijgt vergunning

Hoewel de naam wellicht doet vermoeden dat gokken op sport centraal staat bij Betnation, is dit aanvankelijk niet zo. In het begin zijn er enkel gokspellen te vinden en wil de nieuwste goksite zich voornamelijk onderscheiden door middel van een cashback bonus. Naar eigen zeggen doen ze dit omdat ze de gevaren kennen van een eventuele gokverslaving en daarom niet werkt met rondspeelvoorwaarden van een goksite bonus.  

“Onze spelers zijn op zoek naar een veilige, eerlijke en betrouwbare speelomgeving. Betnation zal worden erkend door haar innovatieve cashback-concept. Hiermee creëren we waarde voor de spelers door te proberen om een verslaving te voorkomen en het verlies te beperken. Met deze sterke filosofie dragen wij bij aan onze maatschappelijke verantwoordelijkheid als aanbieder van online kansspelen.” 

Moederbedrijf Smart Gaming B.V.maakte in april al bekend dat het gebruik gaat maken van het ORYX-platform. Zij tekende op hun beurt weer een distributieovereenkomst met software provider Stakelogic. Hierdoor ligt het voor de hand dat hun spellen in ieder geval worden aangeboden door Betnation. Andere goksites die ook profiteren van ORYX zijn onder andere BetCity en Jack’s Casino & Sport.