Bet365 bereidt zich voor op Nederlandse gokmarkt

Het lijkt erop dat Bet365 zichzelf aan het voorbereiden is op de Nederlandse gokmarkt. Zo blijkt uit de vraag naar Nederlandstalig personeel. Of Bet365 ook daadwerkelijk vanaf 1 oktober 2021 zal beschikken over een vergunning van de Ksa is nog niet duidelijk, maar het heeft er wel alle schijn van. Het van oorsprong Britse bedrijf is al vanaf 1 april bezig met het verkrijgen van de genoemde vergunning.

Bet365 is één van de grootste gokbedrijven ter wereld en één van de weinige internationale goksites die zich al vroeg terugtrok van de Nederlandse markt. Toen de regels van de Kansspelautoriteit in 2017 zijn aangescherpt, gooide Bet365 de spreekwoordelijke deuren voor Nederlandse spelers dicht. Waar veel andere internationale goksites Nederlandse spelers bleven accepteren, vroeg Bet365 haar Nederlandse spelers uit te cashen. Dit spreekt nu in het voordeel van Bet365 bij het voorbereiden op de Nederlandse gokmarkt.

Waaruit blijkt dat Bet365 zich aan het voorbereiden is op de Nederlandse gokmarkt?

De goksite heeft twee vacatures online gezet waarbij ze opzoek zijn naar Nederlandstalige medewerkers. Hieruit hebben we geconcludeerd dat Bet365 zich laat gelden wat betreft het online gokken in Nederlans. Het gaat om de functies klantenservicemedewerker en een vertaler. De klantenservicemedewerker of -medewerkers moeten gaan werken vanuit Sliema op Malta. De ”European Customer Account Advisor” zal via Live Chat, e-mail, en telefoon klanten gaan helpen bij hun problemen.

De positie voor vertaler is voor het Bet365-kantoor in Stoke-on-Trent. Op het hoofdkantoor van het gokbedrijf zal de “International Content Translator” werken aan het vertalen en controleren van het Nederlandse gedeelte van de goksite. De vacature zoekt iemand die verantwoordelijk zal worden voor het ”coördineren, vertalen, proeflezen en testen van content voor een breed scala aan vertaalprojecten.” Uit beide vacatures leiden we af dat Bet365 zich aan het voorbereiden is op de Nederlandse gokmarkt.


Online gokken in Nederland

Vanaf 1 april 2021 is in Nederland de Wet kansspelen op afstand (Koa) van kracht gegaan. Op dat moment begon de Kansspelautoriteit met het beoordelen van alle vergunningsaanvragen van goksites. De wet Koa heeft als doel om spelers beter te beschermen en illegale aanbieders van kansspelen te bestrijden. Bet365 heeft zich op het moment dat het moest nauwkeurig aan de regels houden en verdween van de Nederlandse gokmarkt toen dat gevraagd werd. Nu het weer mag hopen ze zo snel mogelijk te beschikken over een Ksa-vergunning. Deze worden vanaf 1 oktober vergeven aan goksites die daar aanspraak op maken.

Wanneer opent Bet365 de deuren op de Nederlandse gokmarkt?

Wanneer bet365 de virtuele deuren in Nederland opent, is nog niet met zekerheid te zeggen. Kansspelautoriteit-voorzitter René Jansen heeft aangegeven dat iedere goksite die een vergunningaanvraag heeft ingediend tussen 1 en 15 april 2021, eind september te horen krijgt of ze op 1 oktober live mogen gaan. Bet365 heeft vooralsnog niet veel van haar plannen voor Nederland vrijgegeven. Omdat het geen beursgenoteerd bedrijf is, zijn er geen publieke aandeelhoudersvergaderingen waar informatie gedeeld wordt.

Geruchten groeien aan dat slechts een aantal van die goksites een vergunning heeft aangevraagd, daadwerkelijk op 1 oktober live mag in Nederland. De grote meerderheid zou pas bij de tweede lichting online mogen die de tweede week van oktober hun vergunning ontvangt. Of Bet365 al op 1 oktober of pas later in Nederland live gaat, is dus nog niet bekend maar wordt wel verwacht.

Bet365
8.7/ 10
Gokken op sport Beste bookmaker Klantenservice 24/7 bereikbaar Ruim aanbod gokspellen Storten met iDeal
Welkomstbonus
#ad 100% tot €100,- aan sportweddenschappen
Bezoek goksite